Újabb zöldfelülettel bővült a kerület

Az elmúlt időszakban a kerület több pontján növényesítettek az önkormányzat munkatársai, és 35 új facsemetét is ültettek Erzsébetváros utcáin. Május végén 24 új planténert helyeztek ki, melyekbe várostűrő díszfákat ültettek. A Rumbach Sebestyén utcában 2, a Madách Imre úton 6, az Almássy téren pedig 16 darab fa díszíti már a közterületet. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően időt állóbb, fém vázszerkezetű dézsákat szereztek be, és a növénytartók felületét anti-graffiti bevonattal kezelték.

A megújult Alsóerdősor utcában is lehetőség nyílt a növényesítésre. A Péterfy Sándor utcai kórház előtti kiszélesedő járdán a közművek elhelyezkedése szerencsés módon lehetővé tette egy új fasor telepítését, ide összesen 11 db várostűrő, magyar nemesítésű díszfát ültettek ki. A megújult utcaszakaszon 20 db új szemétgyűjtő is ösztönzi a lakosokat és a járókelőket környezetünk tisztán tartására.

Május végén újabb kerületi planténerek áthelyezése is szükségessé vált. A Hársfa és Kertész utcákban párosával elhelyezett dézsák egyikének máshová telepítése kertészeti-szakmai szempontból vált indokolttá, ugyanis az egymás mellett álló facsemeték koronái már összeértek, így akadályozták egymást a fejlődésben.

160615AlsoerdosorFelujitott0002
160616AlmassyterPlantener0008
160616AlmassyterPlantener0002