Barát utcai és Erzsébet körúti növénykazetták felújítása

Barát utcai növénykazetták felújítása

A Barát utcai zöldsáv állapota leromlott, a cserjék jelentős része kipusztult, ezért a zöldfelület felújítása vált indokolttá. A Barát utcai cserjesávok mellett 40 cm szélességben gyöngykavics-sávot alakítottunk ki. A cserjesávban meglévő, szétszórtan álló cserjéket csoportba rendeztük össze. Az utca adottságait figyelembe véve árnyéktűrő, az utcakép turisztikai fejlesztése érdekében virággal és terméssel díszítő cserjéket telepítettünk négyzetes csoportokban kiültetve, a következő növényfajok és fajták alkalmazásával: babérmeggy, alpesi ribiszke, tollas gyöngyvessző, hóbogyó, törpesom, meténg. A zöldfelület védelme érdekében faoszlopokból és kötélből készült jelzőkerítést is telepítettünk.

130409Baratutca0010
130409Baratutca0006

 

Erzsébet körúti fasor menti növénykazetták felújítása

Az Erzsébet körút 2–8. szám előtti, fasor menti növénykazetták zöldfelület-felújítása céljából pótoltuk a hiányos növényállományt. Karakternövényként a tavaszi időszakban gazdagon virágzó törpemandula- cserjét telepítenénk, ültettünk továbbá mirtuszlonc és nagymeténgcserjéket is. Az Erzsébet körút 2. szám előtti kazettába kétnyári virágokat, árvácskát telepítettünk.

 

Kétnyári virágok ültetése planténerekbe, vázákba

Az Erzsébetváros közterületein lévő planténerekbe és vázákba, összesen 67 darab növényládába kétnyári virágokat, árvácskát telepítettünk a következő helyszíneken:
Akácfa u. – 3 db,
Síp u. – 4 db,
Almássy u. – 14 db,
Nefelejcs u. – 2 db,
Baross tér – 2 db,
Madách tér – 8 db,
Király u. – 6 db,
Vörösmarty u. – 4 db,
Garay tér – 8 db,
Klauzál u. – 12 db,
Dob u. 85. – 4 db.

130412Erzsebetkrtnoveny0010