Hírek

name

Újabb zöldfelületek, parkok a kerületben

2018.09.20.
Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is jelentős fejlesztéseket tervez Erzsébetvárosban a városvezetés, amelyek során a zöldfelületek bővítése változatlanul elsődleges cél. A kerület utcafásítási, illetve az egyéb zöldfelületbővítési lehetőségek vizsgálatát szakaszosan, az Erzsébet Tervhez illeszkedő ütemezés szerint végzik.

name

Több száz virág díszíti a kerületet

2017.06.22.
Március óta folyamatosan virágokat, fákat, cserjéket ültetnek az önkormányzat munkatársai a kerületben, ez idő alatt több mint 700 zöldnövény került a virágágyásokba. A következő hónapokban is folytatódik a kerület növényesítési programja.

name

Virágültetés a Bóbita oviban

2017.05.25.
Erzsébetváros önkormányzata a Föld napja alkalmából idén 5. alkalommal rendezte meg az „Erzsébetvárosi Zöld7” elnevezésű programsorozatát a környezettudatosság jegyében. Az eddigi évek nagy sikereire való tekintettel a kerület nevelési-oktatási intézményei részére ismét ültetési „egységcsomagot” juttatott el az önkormányzat, hogy saját programjai közé beillesztve, szabadon választható időpontban tudják a növényeket elültetni.

name

Virágtornyokban gyönyörködhetünk

2016.07.21.
Mostantól Erzsébetvárosban is gyönyörködhetünk az úgynevezett oszlopos virágtartóban elhelyezett muskátlikban, melyek manapság igen közkedvelt díszítői a közterületeknek. Az önkormányzat több ilyen virágtartó oszlopot is kihelyezett: az Akácfa utca (Király u. sarok) területére 10 darabot, az István utca (Nefelejcs–Hernád u. közötti szakasz) területére pedig 30 darabot.

name

Újabb zöldfelülettel bővült a kerület

2016.06.23.
Az elmúlt időszakban a kerület több pontján növényesítettek az önkormányzat munkatársai, és 35 új facsemetét is ültettek Erzsébetváros utcáin. Május végén 24 új planténert helyeztek ki, melyekbe várostűrő díszfákat ültettek. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően időt állóbb, fém vázszerkezetű dézsákat szereztek be, és a növénytartók felületét anti-graffiti bevonattal kezelték.

name

Új növénydézsák a kerületben

2016.01.28.
Összesen 40 db növénydézsa beszerzésére adott megbízást a tavalyi év végén az önkormányzat, melyekből 9 db-ot új fák ültetésével, 31 db-ot pedig a már meglévő fák átültetésével helyeznek ki Erzsébetvárosban. A leromlott, javíthatatlan növénydézsák helyett újakat szereztek be, amelyek időtálló, fém vázszerkezetűek, így tartósabbak a korábbiaknál.

name

Folytatódik a növényesítés

2014.07.03.
Egyre több virágoszlop és növénydézsa díszíti a kerületet, hiszen az önkormányzat munkatársai az Erzsébet Terv keretében folyamatosan helyezik ki ezeket. A napokban a Herzl Tivadar téren kilenc virágoszlop kapott helyet. A városvezetés célja, hogy élhetőbb és egészségesebb környezetet biztosítson az erzsébetvárosiaknak.

name

Húszezer egynyári virágot ültetnek el Erzsébetvárosban

2014.06.05.
A napokban az önkormányzat parkfenntartó cége megkezdte a közterületek egynyári virágokkal való beültetését. A Kéthly Anna téren 350, a Carl Lutz parkban 325, a Hevesi Sándor téren 300, a Bethlen Gábor téren 2000, a Szenes Hanna parkban 875, a Lövölde téren 2150, a Rózsa utcában 200, míg a Bajza utcában 3946 növényt ültetnek el az EVIKINT Kft. munkatársai.

name

Új gyepszőnyeget kapott a Bajza utcai játszótér

2014.05.22.
Az önkormányzat megbízásából az EVIKINT Kft. munkatársai 190 négyzetméter gyepszőnyeget fektettek le az elmúlt hetekben a Bajza utcai játszótér területén. A régi fű nagyon elhasználódott, így szükségessé vált annak cseréje. A következő hetekben még vigyázni kell a felületre, de a begyökeresedést követően birtokba vehetik a játszóteret a kerületi gyermekek és szüleik.

name

Virágzik Erzsébetváros

2014.03.13.
Tavaly ősszel 3000 darab krókuszhagymát ültettek el az önkormányzat megbízásából az EVIKINT Kft. munkatársai a kerületben. A tavasz közeledtének első jele a krókuszok virágzása, amely Erzsébetváros több pontján is megfigyelhető: a Klauzál téri huszár szobor és sétautak környékén, a Rózsák terén, valamint a Bethlen Gábor téren.

name

Folytatódik a faültetés a zöldebb Erzsébetvárosért

2014.01.30.
Januárban tovább folytatódott az Erzsébet Terv Zöld beruházások pillérének részeként megkezdett növényesítés, melynek keretében összesen 33 darab galagonyafa és a hozzájuk tartozó planténer került kihelyezésre a Dohány, Dob, Izabella, István, Hernád és Jobbágy utcákban. A helyszínek kiválasztása lakossági észrevételek alapján történt, a munkálatokat pedig az EVIKINT Kft. végezte el az önkormányzat megbízásából.

name

Árvácska-ültetés

2013.11.28.
Árvácska-ültetést szervezett az erzsébetvárosi óvodásoknak az önkormányzat megbízásából az EVIKINT Kft., amely során a Csicsergő, a Nefelejcs, a Bóbita, a Kópévár és a Magonc Óvoda gyermekei ültettek virágokat. Az eseményen részt vett Rónaszékiné Keresztes Monika országgyűlési képviselő.

name

Fa- és cserjeültetés a Holló utcában

2013.11.14.
Október 21-én cserjéket és berkenyefát ültetett Vattamány Zsolt polgármester a Holló utcai ház lakóival, közös képviselőivel együtt. A kezdeményezést a lakók indították, hiszen az épület előtt lévő három növénykazettából csak kettőben volt fa, és a körülöttük lévő terület is üresen állt. A növények beszerzését az önkormányzat támogatta, a terület előkészítését és a szerszámokat pedig az Evikint Kft. biztosította.

name

Rózsaültetés a Szent Erzsébet templom kertjében

2013.10.31.
Október 21-én 72 darab rózsatövet ültetett el Vattamány Zsolt polgármester és Varga Zoltán plébános az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplom kertjében. Az eseményen Varga Zoltán atya felolvasott egy részletet Szent Erzsébet legendáriumából, majd megszentelte és megáldotta a szobor környékén elhelyezett rózsákat. Ezt követően Vattamány Zsolt polgármesterrel közösen ültették el az önkormányzat által beszerzett rózsákat, melyek jövő év áprilisában hozzák majd első virágaikat.

name

Zöldül Erzsébetváros

2013.07.18.
Erzsébetváros belvárosi kerületként nem rendelkezik akkora zöldfelületekkel, mint mondjuk egy budai kerület, de kiemelkedő kulturális gazdagságával egyedülálló a fővárosban. A kevés zöldterület ellenére az önkormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban biztosítsa a kerületiek számára az élhetőbb és egészséges életet.

name

Barát utcai és Erzsébet körúti növénykazetták felújítása

2013.04.18.
A Barát utcai zöldsáv állapota leromlott, a cserjék jelentős része kipusztult, ezért a zöldfelület felújítása vált indokolttá. Az Erzsébet körút 2–8. szám előtti, fasor menti növénykazetták zöldfelület-felújítása céljából pedig pótoltuk a hiányos növényállományt.

name

Zöldebb lesz a kerület, megújulnak az utcák

2013.04.04.
Az idén is folytatódnak a kerület megújulását célzó Erzsébet Terv keretében megkezdett felújítások: a kerület több útszakasza kap új arculatot, és tavasztól „zöldítik” a városrészt. A zöld területben leggyérebb városrész tavasszal látványosan sok növénnyel gazdagodik majd.

name

Megújult az Erzsébet körúti park

2012.11.29.
Az Erzsébet körút 8. szám előtti „faun” szökőkutat övező növények díszítőértéke az utóbbi időben nagyon lecsökkent, és a cserjeállomány is hiányos volt. Az önkormányzat új kertépítészeti koncepciója alapján, az elhelyezkedést figyelembe véve változatosabb, színesebb növénykiültetés valósult meg alacsony termetű cserjecsoportok, évelők és kétnyári virágok ültetésével.

name

A virágos Kertész 30.

2012.10.18.
Az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola Kertész u. 30. számú székhelye számára a Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata által kiírt pályázat lehetővé tette, hogy tovább folytassa az épület virágosítását. Az elmúlt években nyert pályázati összegeknek köszönhetően az iskola udvari frontján és a folyosókon elhelyezett virágokkal még szebbé tették az iskola épületét.

name

Cserjeültetés

2012.09.06.
Az Erzsébet Terv keretein belül az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a zöldberuházásokra. A kerületi növényállomány bővítése céljából cserjéket telepítettek a hiányos bokszokba, továbbá folyamatban van a parkok és az utcai növénykazetták cserjepótlása is.

name

Zöldülő Erzsébetváros

2012.06.21.
A VII. kerület vezetése olyan komplex városfejlesztési programot indított el az Erzsébet-terv részeként, amelyben a városfejlesztés, az egyes gondoskodási formák megújítása, valamint a kulturális és oktatási projektek mellett a zöldberuházás is szerepel.

name

Faültetés a kerületben

2012.05.04.
Erzsébetváros, mint mindannyian naponta tapasztaljuk, belvárosi jellegéből adódóan kevés zöldterületet mondhat magáénak, azonban a kerületi vezetés próbál minél többet létesíteni a kerületben. Benedek Zsolt képviselő választókerületében, a Rózsa utcában cserjéket ültetett az ott élők lakókörnyezetének szebbé, élhetőbbé tétele érdekében. A jövőben további ehhez hasonló akciókkal találkozhatnak az erzsébetvárosiak.