Takarítsunk együtt!

Az önkormányzat által a tavaszi kerületszépítés jegyében szervezett közterület és parktakarítási, fa-, cserje- és virágültetési akción rendkívüli aktivitással vettek részt az itt élők, a kerületi óvodások, iskolások és civil közösségek.

Erzsébetváros önkormányzata 2011-hez hasonlóan idén, május 12-én is megrendezte a „Takarítsunk együtt! Tavaszi Nagytakarítás Erzsébetvárosban” elnevezésű akciót. Több helyi lakos és a kerület oktatási intézményeibe járó gyermekek és pedagógusaik segítettek szebbé tenni Erzsébetvárost. Nemcsak az eldobott hulladékok kerültek a nekik rendelt helyre, de lemosták a falakat, a játszótereket pedig megtisztították a falfirkáktól. Sok gyermek a szüleivel, nagyszüleivel és testvéreivel érkezett. A takarításhoz szükséges eszközökről – hulladékgyűjtő zsákokról, kesztyűkről, seprűkről – az önkormányzat gondoskodott.

Az önkormányzat munkatársai és képviselői is takarítottak a saját körzetükben, hiszen a vezetés számára kiemelten fontos, hogy olyan akciókat szervezzen, amelyeknek köszönhetően maga is részt vehet a helyi közösségek életében, ezáltal hozzájárulhasson a tiszta, rendezett, egészséges, élhető környezethez a kerületben. A példaértékű összefogáson együttes erővel sikerült megtisztítani Erzsébetváros valamennyi közterületét. A kerület polgármestere elmondta: „A nagysikerű akció arra is kitűnő lehetőség, hogy a helyi oktatási intézményekbe járó fiatalokat környezettudatos magatartásra ösztönözze. Rendkívül fontos, hogy az itt élők maguk is tegyenek környezetük tisztaságáért.”

Erzsébetváros önkormányzata több erre alkalmas akciót tervez a későbbiekben, mert az összefogásnak hála, kerületünk élhetőbbé varázsolható, hiszen most is látványosan megszépültek Erzsébetváros utcái.

DSC_6587