Folyamatosan épül ki a szelektív hulladékgyűjtő rendszer

Az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Dob utca 36. számnál lévő szelektív hulladékgyűjtő szigettel kapcsolatban, sokan ugyanis a kukák mellé illegális lomokat is elhelyeztek. Tekintettel arra, hogy a kerületi ingatlanok 70%-ánál már megvalósult a házhoz menő szeletív hulladékgyűjtés, az FKF Zrt. szeptember elején megszüntette a gyűjtőszigetet.

A fővárosban várhatóan 2015-ig minden háznál megvalósul a rendszer kiépítése, melynek keretében a lakóingatlanoknál a papír-, valamint a műanyag- és fémhulladékok szelektív gyűjtésére lesz lehetőség. A fejlesztést az európai uniós előírások és a hazai jogszabályok is szükségessé teszik, melyek a képződő hulladék csökkentését tűzték ki célul. Azokba a háztartásokba, ahol még nincs kiépítve a rendszer, előreláthatólag 2014 szeptemberéig szállítják ki a hulladékgyűjtő tartályokat. Addig is a Városligeti fasor 39–43. szám előtt, valamint a nagyobb áruházakban van lehetőség a lakosság számára a szelektíven gyűjtött hulladék leadására. Az illegálisan kihelyezett lomok elszállításáról az ERVA Zrt. gondoskodik: a kerület tulajdonában és kezelésében lévő területekről rendszeresen szállít el lomot.

Lakóhelyünk tisztasága mindannyiunk közös érdeke, ezért mindenkit arra kérünk, hogy óvja, védje környezetét tudatos hulladékkezeléssel!

FKF szelektív