Hírek

name

Közterületi fejlesztések - új szemetesek érkeznek

2018.06.28.
A közterületi fejlesztések sorába illeszkedik, hogy megkezdték a közterületi hulladékgyűjtők lecserélését. Az új hulladékgyűjtők három, egyenként 70 liter űrtartalmú, egymástól független rekesszel készülnek, ezáltal lehetővé téve a későbbiek során akár a szelektív gyűjtést is. Rozsdamentes, kompakt kialakításuknak köszönhetően pedig tartósak és esztétikusak.

name

Közterületi fejlesztések - Megújulnak az illemhelyek

2018.06.28.
Hosszú ideje megsokszorozott erővel vág neki Erzsébetváros a közterületek rendben tartásának a nyári hónapokban. Budapest egyre növekvő népszerűségének köszönhetően évről évre egyre több külföldi látogat városunkba, így a VII. kerületet is fokozottan érintik a turizmus okozta előnyök és hátrányok. Idén újabb intézkedések sora kezdődött, megújítják a leginkább érintett közterületeket is.

name

Őszi nagytakarítás a kerületben

2013.11.14.
Az ERVA Zrt. október 7. és 12. között őszi nagytakarítást végzett. A kerület normál takarítását biovegyszeres takarítással egészítették ki. Az őszi nagytakarítást 12 órás munkarendben végezték el, összesen a kerület 2.333.720 négyzetméterét tisztították meg. A munkák során 4 járdatakarító géppel és 3 magasnyomású berendezéssel felszerelt autóval, valamint kézi takarítókkal dolgoztak.

Folyamatosan épül ki a szelektív hulladékgyűjtő rendszer

2013.10.03.
Az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Dob utca 36. számnál lévő szelektív hulladékgyűjtő szigettel kapcsolatban, sokan ugyanis a kukák mellé illegális lomokat is elhelyeztek. Tekintettel arra, hogy a kerületi ingatlanok 70%-ánál már megvalósult a házhoz menő szeletív hulladékgyűjtés, az FKF Zrt. szeptember elején megszüntette a gyűjtőszigetet.

A fővárosban várhatóan 2015-ig minden háznál megvalósul a rendszer kiépítése, melynek keretében a lakóingatlanoknál a papír-, valamint a műanyag- és fémhulladékok szelektív gyűjtésére lesz lehetőség. Azokba a háztartásokba, ahol még nincs kiépítve a rendszer, előreláthatólag 2014 szeptemberéig szállítják ki a hulladékgyűjtő tartályokat. Addig is a Városligeti fasor 39–43. szám előtt, valamint a nagyobb áruházakban van lehetőség a lakosság számára a szelektíven gyűjtött hulladék leadására.

name

Zöldebb Erzsébetvárosért

2013.05.02.
Április 22-e a Föld napja, amit világszerte ünnepelnek. Erzsébetváros önkormányzata április 22-től egy héten át tartó „Erzsébetvárosi Zöld7” elnevezésű rendezvénysorozatot tartott faültetéssel, tavaszi nagytakarítással és számtalan más „zöld programmal”.

name

Takarítsunk együtt!

2012.05.31.
Az önkormányzat által a tavaszi kerületszépítés jegyében szervezett közterület és parktakarítási, fa-, cserje- és virágültetési akción rendkívüli aktivitással vettek részt az itt élők, a kerületi óvodások, iskolások és civil közösségek.