Hírek

name

Közterületi fejlesztések - új szemetesek érkeznek

2018.06.28.
A közterületi fejlesztések sorába illeszkedik, hogy megkezdték a közterületi hulladékgyűjtők lecserélését. Az új hulladékgyűjtők három, egyenként 70 liter űrtartalmú, egymástól független rekesszel készülnek, ezáltal lehetővé téve a későbbiek során akár a szelektív gyűjtést is. Rozsdamentes, kompakt kialakításuknak köszönhetően pedig tartósak és esztétikusak.

name

Közterületi fejlesztések - Megújulnak az illemhelyek

2018.06.28.
Hosszú ideje megsokszorozott erővel vág neki Erzsébetváros a közterületek rendben tartásának a nyári hónapokban. Budapest egyre növekvő népszerűségének köszönhetően évről évre egyre több külföldi látogat városunkba, így a VII. kerületet is fokozottan érintik a turizmus okozta előnyök és hátrányok. Idén újabb intézkedések sora kezdődött, megújítják a leginkább érintett közterületeket is.

name

Munkába álltak az új takarítógépek

2018.05.31.
Bővült az önkormányzat köztisztasági feladatokat ellátó gépparkja 3 darab olasz gyártmányú Tsm Aria 240 típusú, elektromos, önjáró hulladékfelszedő géppel, melyek a kézi takarítás modern, a XXI. század kihívásaihoz fejlesztett vonalát képviselik. Tökéletesen alkalmasak utcák, terek, parkok, még növénnyel beültetett felületek hozzáférhető területeinek takarítására is, valamint a belső kerületekre jellemző, járdavonalba is beérő pincelejárók tisztán tartására.

name

Egy hét a környezetvédelemért

2016.05.26.
Erzsébetváros önkormányzata évről évre nagyobb figyelmet fordít a környezetvédelemre és a környezettudatos magatartás kialakításának elősegítésére kerületünk diákjai és lakossága körében, éppen ezért immár negyedik alkalommal rendezte meg a Föld napjához kapcsolódóan ZÖLD7 elnevezésű rendezvénysorozatát április 18–23. között.

name

Őszi nagytakarítás a kerületben

2014.12.04.
November 3. és 9. között idén is őszi nagytakarítást végzett az ERVA Nonprofit Zrt. Az akció során összesen 216.360 m2 területet tisztítottak meg: lemosták az önkormányzat tulajdonában álló közterületeken a járdákat és a parkolósávokat, illetve a kukákat is fertőtlenítették. A magasnyomású vizes takarítást idén is biovegyszeres mosással egészítették ki. A tisztítókeverék természetes összetevőkből áll, nem tartalmaz mérgező anyagokat, és a környezetben lebomlik.

name

Tavaszi nagytakarítás a kerületben

2014.06.05.
Május 26. és 31. között idén is tavaszi nagytakarítást végzett az ERVA Nonprofit Zrt. Az akció során 216.360 m2 területet tisztítottak meg a cég munkatársai napi 12 órában. Lemosták az önkormányzat tulajdonában álló közterületeken a járdákat és a parkolósávokat, illetve a kukákat is fertőtlenítették. Az őszi nagytakarítás jó tapasztalatai alapján a magasnyomású vizes takarítást idén is bio-vegyszeres takarítással egészítették ki.

name

Hatékony homokfertőtlenítés a játszótereken

2014.06.05.
Az elmúlt hetekben az önkormányzat megbízásából több erzsébetvárosi játszótéren is homokfertőtlenítést végzett az EVIKINT Kft. Idén először egy korszerű, környezetbarát technológiát alkalmaztak: a homokot egy speciális géppel egyenletes hőkezelés mellett, 1200–1400 C°-on, szitálással fertőtlenítették. Az új megoldásnak köszönhetően a kerületi gyermekek biztonságosabb és egészségesebb környezetben játszhatnak a jövőben.

name

Folyamatos a vadplakát-mentesítés

2014.04.24.
Erzsébetvárosban a közterületek takarítását tavaly január óta az önkormányzat tulajdonában lévő ERVA Nonprofit Zrt. végzi. A társaság feladata többek között a járdák és utak tisztítása, a közterületi szemetesek ürítése, a kutyafuttatók rendben tartása, valamint a közterületen illegálisan elhelyezett lomok elszállítása. Az önkormányzat úgy döntött, hogy áprilistól bővíti a köztisztasági feladatok körét, és rendszeresen vadplakát-mentesítést fog végeztetni a kerületben.

name

Ismét felújított kukákat helyeztek ki

2014.03.27.
Erzsébetváros önkormányzata március 14-én 30 darab felújított hulladékgyűjtőt helyezett ki a Garay téren. A régi szemétgyűjtők lecserélésével az önkormányzat célja az volt, hogy a köztisztaságon túl a környezettudatosságra is felhívja a figyelmet. A kerület tisztán tartása érdekében rendszeresen szerveznek különböző akciókat, ezeken rendre kiemelt figyelmet kapnak a nagyobb forgalmú közterületek, parkok és utcák.

name

Új szemetesek a kerületben

2014.02.20.
Februárban elkezdődött a kerületben található hulladékgyűjtők cseréje, pótlása és felújítása a lakossági bejelentéseket is figyelembe véve. A frekventált helyekre 10 db kétkosaras kukát helyeznek ki, belsőerzsébetvárosi területeken pedig 100 db szemetest pótolnak. Ezenkívül további 200 hulladékgyűjtőt teljesen felújítanak, és 280 db tartószerkezetet cserélnek a korábbinál erősebb anyagból készült szerkezetre.

name

Kutyapiszok elleni kerítés a Holló utcában

2014.02.20.
Erzsébetváros önkormányzatának célja a köztudottan kevés zöld felülettel rendelkező kerület növényesítése, ennek érdekében a tavalyi évben 5539 darab cserjét és 55 darab fát ültettek ki a közterületekre. A kerület vezetése nemcsak a virágok, fák, cserjék, planténerek kihelyezésére, hanem azok megóvására is nagy hangsúlyt fektet, így több helyen kutyapiszok elleni védőkerítést emeltetett a zöld sávok köré.

name

Őszi nagytakarítás a kerületben

2013.11.14.
Az ERVA Zrt. október 7. és 12. között őszi nagytakarítást végzett. A kerület normál takarítását biovegyszeres takarítással egészítették ki. Az őszi nagytakarítást 12 órás munkarendben végezték el, összesen a kerület 2.333.720 négyzetméterét tisztították meg. A munkák során 4 járdatakarító géppel és 3 magasnyomású berendezéssel felszerelt autóval, valamint kézi takarítókkal dolgoztak.

name

Folyamatosan épül ki a szelektív hulladékgyűjtő rendszer

2013.10.03.
Az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Dob utca 36. számnál lévő szelektív hulladékgyűjtő szigettel kapcsolatban, sokan ugyanis a kukák mellé illegális lomokat is elhelyeztek. Tekintettel arra, hogy a kerületi ingatlanok 70%-ánál már megvalósult a házhoz menő szeletív hulladékgyűjtés, az FKF Zrt. szeptember elején megszüntette a gyűjtőszigetet.

name

Zöldebb Erzsébetvárosért

2013.05.02.
Április 22-e a Föld napja, amit világszerte ünnepelnek. Erzsébetváros önkormányzata április 22-től egy héten át tartó „Erzsébetvárosi Zöld7” elnevezésű rendezvénysorozatot tartott faültetéssel, tavaszi nagytakarítással és számtalan más „zöld programmal”.

name

Takarítsunk együtt!

2012.05.31.
Az önkormányzat által a tavaszi kerületszépítés jegyében szervezett közterület és parktakarítási, fa-, cserje- és virágültetési akción rendkívüli aktivitással vettek részt az itt élők, a kerületi óvodások, iskolások és civil közösségek.