Felelős Gazdivá nevelik a diákokat

2018 végén elindult a Felelős Gazdi iskolai programja, melynek célja, hogy minél több kerületi gyermek magabiztos legyen a kutyák jelenlétében, értelmezni tudja azok kommunikációs jelzéseit, hiszen Erzsébetvárosban is mindennapos dolog kutyával találkozni. Hogy biztosan jó élmény legyen a találkozás, a fiatalok arról tudhattak meg sokat, hogy hogyan viselkedjenek kutya jelenlétében, mit tegyenek, ha nem akarják, hogy egy kutya közeledjen feléjük, illetve hogyan kerülhetnek el egy esetleges kutyatámadást.

A Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) szakemberei és speciálisan képzett terápiás kutyáik decemberben négy kerületi iskolába (Alsóerdősori, Baross, Kéttannyelvű és Wesselényi utcai) látogattak el az általuk kifejlesztett kutya-gyerek kommunikációs tréninggel. Az intézmények az előzetes önkormányzati igényfelmérésen jelezték részvételi szándékukat az ingyenesen biztosított programra, így iskolánként 6, vagyis összesen 24 foglalkozást tartottak meg több mint 420, 14 év alatti tanuló számára.

A 2018-as Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program nyugdíjas foglalkozása mellett ez a kezdeményezés is sikeresnek bizonyult: a gyerekek praktikus tudással gazdagodtak, a trénerek jó hangulatú foglalkozásokról számoltak be, és a pedagógusok is nagyon hasznosnak ítélték a hallottakat. A program az Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program keretében az EB OVO Egyesület és a VII. kerületi önkormányzat szervezésében valósult meg.

181217FelelosGazdi00003
181217FelelosGazdi00022