Hírek

name

Felelős Gazdivá nevelik a diákokat

2019.01.31.
2018 végén elindult a Felelős Gazdi iskolai programja, melynek célja, hogy minél több kerületi gyermek magabiztos legyen a kutyák jelenlétében, értelmezni tudja azok kommunikációs jelzéseit, hiszen Erzsébetvárosban is mindennapos dolog kutyával találkozni. Hogy biztosan jó élmény legyen a találkozás, a fiatalok arról tudhattak meg sokat, hogy hogyan viselkedjenek kutya jelenlétében, mit tegyenek, ha nem akarják, hogy egy kutya közeledjen feléjük, illetve hogyan kerülhetnek el egy esetleges kutyatámadást.

name

Kutyáknak és gazdiknak

2018. június 28.
Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordított a kutyafuttatók felújítására, karbantartására a város vezetése. Ennek köszönhetően került sor a Százház utcai beépítetlen ingatlanon egy ideiglenes kutyafuttató kialakítására két évvel ezelőtt. Májusban pedig megkezdődött a végleges kutyafuttató kialakítása, amelynek a tervezése során az elmúlt évek tapasztalatait is figyelembe vette az Önkormányzat.

name

Zöld7 keretein belül Felelős Gazdi Program Erzsébetvárosban

2017.05.25.
2017. május 19-20-án a Klauzál téren, a Felelős Gazdi Program keretében az Azúr Kutyaiskola tartott bemutatót, gazdiképzőt és kézműves-foglalkozásokat az iskolai napközis csoportok részvételével. Az Almássy téren terápiás kutyaprogrammal várta a látogatókat a kutyaiskola, melynek munkatársai válaszoltak az érdeklődők kutyatartással kapcsolatos kérdéseire.

name

Felelős Gazdik Napja

2015.10.22.
Október 11-én egész napos rendezvényt szervezett az önkormányzat és az EB OVO Egyesület a VII. kerületi felelős gazdik és kutyáik számára. Az esős idő ellenére igen sok látogatót vonzott a hagyományteremtő rendezvény, melynek egyik fő célja a belvárosi felelős kutyatartás népszerűsítése volt.

name

Felelős Gazdi Napok

2015.05.21.
Április utolsó hétvégéjén az erzsébetvárosi kutyák és gazdijaik ismerkedhettek a tudatos állattartás szabályaival a Klauzál és az Almássy téren megrendezett felelős gazdi napokon. A látványos kutyás bemutatók sok látogatót vonzottak, akik különböző életmód-programokon vehettek részt, és a felelős városi kutyatartással kapcsolatos tanácsokat is kaphattak.

name

Ingyenes eb féregtelenítés!

2014.09.18.
Szeptember 22-től minden bejelentett VII. kerületi lakcímmel rendelkező ebtulajdonos ingyenesen féregteleníttetheti kedvencét. Erzsébetváros önkormányzata a „Felelős Gazdi” programmal szeretné felhívni a figyelmet a kutyák féregtelenítésének fontosságára, mellyel számos közegészségügyi probléma is megelőzhető. A program résztvevőit az önkormányzat egy ingyenes „Felelős Gazdi”-csomaggal is megajándékozza.

name

Elindult a Felelős Gazdi program

2014.09.04.
2014 nyarán Erzsébetváros önkormányzata elindította a Felelős Gazdi programot, melynek célja, hogy a kulturált és felelős városi kutyatartás általánossá váljon a VII. kerületben is: szeretnék felhívni a figyelmet a felelősségteljes ebtartásra, valamint segíteni a kutyások és nem kutyások közötti párbeszédet.
Első lépésként az ebek féregtelenítésének költségét vállalja át az önkormányzat, hiszen ennek hiánya számos közegészségügyi probléma forrása lehet.

name

Felelős Gazdik Napja

2014.05.08.
2014-ben először Felelős Gazdik Napjával egészítette ki az önkormányzat a „Zöld7” programjait, melyet a tavaszi nagytakarítással egy időben rendeztek a Klauzál téren. Az eseményen szakmai tanácsadást tartottak a kutyafuttatók helyes használatáról, de nagy népszerűségnek örvendtek a kutyás bemutatók és a „Kutya ki mit tud?” is. A nyertesek hasznos ajándékokkal térhettek haza, és minden résztvevő kutyapiszokgyűjtő-zacskókat kapott, így hívták fel a figyelmet a felelős ebtartás fontosságára, környezetünk tisztán tartására.