Újabb felújítások fejeződtek be – Közös műszaki bejáráson mondták el észrevételeiket a lakosok

Az elmúlt hetekben több beruházás fejeződött be Erzsébetvárosban: elkészült a Kertész, a Nagy Diófa, a Hársfa utca és az Almássy téri többfunkciós park. A hivatalos műszaki átadás-átvétel előtt Vattamány Zsolt polgármester közös bejárásra hívta a lakókat, hogy elmondhassák észrevételeiket az elvégzett munkával kapcsolatban.

Az önkormányzat vezetése már korábban is több ízben kikérte az erzsébetvárosiak véleményét, nem volt ez másképp a május első hetében megtartott közös terepbejáráson sem. Elsőként a Kertész utcában megvalósult út- és járdafelújítást tekintették meg az önkormányzat munkatársai, a kivitelező cég képviselői és az utcában élők.

Az úttest és a járda burkolásával a Kertész utcai lakosok elégedettek voltak, mindössze olyan hiányosságokra – mint egy-egy kiálló fedlap vagy épp festékkel, bitumennel szennyezett járdaszegély – hívták fel a figyelmet. Ennek azért is van jelentősége, mert Vattamány Zsolt polgármester előre jelezte: „Addig nem történhet meg a hivatalos műszaki átadás-átvétel, amíg az észlelt hiányosságokat és hibákat nem pótolja, illetve nem javítja ki a kivitelező vagy a közmű szolgáltató.” Az érintett utcákban azóta minden észrevételezett munkát elvégeztek, a műszaki átadás-átvételek pedig megtörténtek.

140516Kerteszutca_planeter0004
140516Harsfautca_planeter0003

 

A Nagy Diófa és a Hársfa utcákban a közművek miatt nem lehet gyökeres fákat ültetni, így növénydézsákat és -kandelábereket helyeztek ki, hogy több legyen a zöldfelület.

A felújítások során minden olyan utcában, ahol nem lehetséges fákat ültetni, az önkormányzat planténerek telepítésével teszi zöldebbé, barátságosabbá a környezetet.

140516NagyDiofa_Planeter0006-494px-332px
140508Harsfautca_bejaras0009

Az Almássy téri beruházást a kezdetektől nagy lelkesedéssel fogadták az itt élők, összesen több mint 1200 szavazat érkezett már a rendezésre készített koncepciókra is. A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően pár hónap alatt óriási változáson ment át a terület: teljesen megújult a játszótér, a kutyák számára külön futtatót alakítottak ki, valamint padok, asztalok és még sakktáblák is gondoskodnak a szabadidő hasznos eltöltéséről és az aktív pihenésről.

A május 8-i közös bejáráson a lakosság részéről felmerült az igény egy pingpongasztalra, további padokra, növénydézsákra és hulladékgyűjtőkre, emellett többen kérték, hogy a játszótér területén homokozót is alakítsanak ki a gyermekeknek. A kerület vezetése megtette a szükséges intézkedéseket ezen ötletek megvalósítására, hiszen a cél az, hogy mindenki magáénak érezze a közösségi teret.

140508Almassyter_bejaras0034
140508Almassyter_bejaras0022

Az Erzsébet Terv keretében a beruházások folytatódnak, rövidesen birtokba vehető az új Madách tér, továbbá több utca rekonstrukciójára is sor kerül az évben.