Kezdődnek a nyári felújítások Erzsébetvárosban

Idén befejeződik a Dob utca rekonstrukciója

Erzsébetváros és a környező városrészek közlekedésében egyre fontosabb szerepet tölt be a Dob utca, mivel a budapesti belső kerületekben zajló felújítások miatt menekülő útként egyre többen kezdték használni. A munkálatok első ütemét 2013-ban fejezték be, ezt követően a Károly körút–Kazinczy utca közötti szakasz tervezése során végzett forgalomtechnikai felmérések és az alig másfél évvel később készült újabb forgalomszámlálás adatai között jelentős növekedés volt megfigyelhető. Emiatt szükségessé vált az előzetes tervek módosítása,

a tavaly átadott szakaszok már úgy készültek, hogy a jövőbeni forgalomcsillapítás követelményeinek is megfeleljenek.

A Dob utca felújításának utolsó részeként júniusban megkezdődik az Erzsébet körút–Rottenbiller utca közötti szakasz modernizációja is. A munkálatok során a közüzemi szolgáltatásokat, közfeladatokat végző járművek folyamatos bejutását biztosítják az érintett területekre. Az önkormányzat és a rekonstrukciót végző cégek a szakaszos lezárásokkal igyekeznek a lakóknak okozott átmeneti kényelmetlenségeket enyhíteni. Az utca forgalmi rendje nem fog változni, azonban a jövőben ezeken a szakaszokon is lehetőség lesz az átmenő forgalom csökkentésére. A felújítás időtartama alatt előforduló forgalmirend-változások miatt a lakosság szíves megértését és türelmét kéri Erzsébetváros önkormányzata.

180903Dobfelujitas0001
180903Dobfelujitas0002

Júniustól a megújult balatonmáriafürdői önkormányzati üdülőben pihenhetnek a gyermekek

A tavaly késő ősszel megkezdődött felújítás a hónap végére befejeződik Balatonmáriafürdőn. A korszerűsítés során többek között az üdülő külső nyílászárói, szobái, vizesblokkjai és közösségi terei újultak meg. Kibővítették az étkezőt, így már lehetőség lesz arra, hogy a gyermekek egyidejűleg étkezhessenek. A konyhát modernizálták, a kor követelményeinek mindenben megfelelően alakították át, és új konyhagépeket szereltek be. Az udvaron található játszótér felújítását követően a gyermekek pihenési, szórakozási lehetőségei is bővülnek. A júniusban érkező csoportok már a megújult üdülőt vehetik birtokba.

Megkezdődik a Dob utcai orvosi ügyelet felújítása

Erzsébetváros önkormányzata megállapodást kötött a 24 órás orvosi ügyeletet biztosító társasággal, hogy a kerületi lakók orvosi ellátásának javítása érdekében elvégzi a Dob utca 86. szám alatt működő orvosi ügyelet helyiségeinek belső felújítását. A rekonstrukció során a korábbi évek gyakorlatával egyezően a rendelő külső nyílászárói, épületgépészeti és elektromos rendszere, illetve belső burkolatai újulnak meg. A munkálatok várhatóan júniusban kezdődnek, ezen időtartam alatt az orvosi ügyeletet az Akácfa utca 59. szám alatti rendelőben biztosítják. Az esetleges kellemetlenségek miatt Erzsébetváros önkormányzata a kerületi lakók türelmét és megértését kéri.

Befejeződött a Belső-pesti Tankerületi Központ által használt épület külső felújítása

A Damjanich utca 6. szám alatti, XIX. század közepéről származó épület folyamatban lévő felújításáról már korábban is beszámoltunk. A munkálatok befejeződtek, hamarosan megtörténik az átadás. A rekonstrukció része az önkormányzat felelős ingatlangazdálkodásának, amelynek eredményeként a hasznosítható épületek bérbeadásával együtt azok korszerűsítését is elvégzi, így is biztosítva az önkormányzati vagyon megóvását.