Hírek

name

Átadták a felújított Peterdy utcát

2018.12.13.
A Peterdy utca Murányi utca‒Dózsa György út közötti szakaszának felújítása idén szeptember végén kezdődött. Erzsébetváros vezetése az utak felújítása során mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a korszerűsítéssel járó útlezárások ne okozzanak nagy forgalmi torlódást.

name

Ütemezés szerint haladnak a kerületi fejlesztések

2018.10.18.
Október elején elkészült a Dob utca Erzsébet körút–Rottenbiller utca közötti szakaszának átfogó felújítása. Az idei évben további útszakaszok felújítását is megkezdték, folyamatban van a Jobbágy utca és a Peterdy utca egy szakaszának rekonstrukciója. Továbbá megkezdődött a Dob utcából megközelíthető 15-ös tömb területén a közpark kialakítása, jelenleg már a növényeket ültetik ki, várhatóan november végén adják át a parkot.

name

Megkezdődtek a nyárra ütemezett felújítások

2018.07.26.
Júniusban megkezdődött a Dob utca Erzsébet körút–Rottenbiller utca közötti szakaszának teljes felújítása, az utca 2013-ban, a Károly körúttól induló rekonstrukciójának befejezéseként. A korszerűsítés során a járdák aszfaltburkolatát elbontják, ezt követően pedig megerősítik a beton alapréteget, így a túl nagy oldalirányú lejtéssel rendelkező járdaszakaszokat is korrigálni tudják. Az évtizedes használatban tönkrement közműszerelvény-fedeleket, aknafedlapokat is szükség szerint kicserélik vagy szintbe helyezik.

name

Kezdődnek a nyári felújítások Erzsébetvárosban

2018.05.31.
Idén befejeződik a Dob utca rekonstrukciója, illetve megkezdődik a Dob utcai orvosi ügyelet felújítása.
Befejeződött a Belső-pesti Tankerületi Központ által használt épület külső felújítása, valamint júniustól a már megújult balatonmáriafürdői önkormányzati üdülőben pihenhetnek majd a gyermekek.

name

Útfelújítások az Erzsébet Terv keretében

2017.07.27.
Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva Erzsébetváros önkormányzata ebben az évben is jelentős útfelújításokat végez, ezzel is elősegítve a kerületben élők közlekedési, parkolási feltételeinek javítását. Idén Fővárosi Vízművekkel együttműködve kerül sor az Akácfa utca teljes, illetve a Dob utca Kazinczy utca–Erzsébet körút közötti szakaszának felújítására.

name

Kiemelt figyelmet kapnak a fejlesztések

2017.03.02.
Az önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is jelentős fejlesztéseket tervez Erzsébetvárosban, szem előtt tartva a kerületi lakosság igényeit. A nemrég elfogadott 2017-es költségvetésben ezért jelentős forrást csoportosított a képviselő-testület az Erzsébet Terv fejlesztési programra.

name

Folytatódnak az útfelújítások

2016.02.18.
Az elmúlt hónapokban újabb utcákat renováltak a kerületben. A közterületek megújítása fontos feladata az önkormányzatnak, hiszen nagyban hozzájárul Erzsébetváros új arculatának kialakításához és a lakosság komfortérzetének javításához. Az elmúlt öt évben Erzsébetvárosban csaknem 6000 méternyi út újult meg, és 2016-ban újabb 14 utca kap teljesen új, modern külsőt az Erzsébet Terv fejlesztési program keretében.

name

Megújuló utak, otthonos közterületek

2014.08.14.
Már javában zajlanak az Erzsébetváros önkormányzata által finanszírozott, az Erzsébet Terv keretében megvalósuló útfelújítások a kerületben.

name

Megújult a Klauzál utca

2014.07.31.
Befejeződött a Klauzál utca – Rákóczi út és Dohány utca közötti szakaszának – felújítása, melynek során a lekopott, csúszós, erősen megrongálódott kockakő-burkolatot cserélték ki. A fenntarthatóság, a biztonságos és a közösségi közlekedés igényeinek figyelembe vételével választották ki az új burkolatot, és fontos szempont volt az is, hogy kisebb közlekedési zajt okozzon, illetve kevesebb rezgést adjon át a környező épületeknek.

name

Újabb felújítások fejeződtek be – Közös műszaki bejáráson mondták el észrevételeiket a lakosok

2014.05.22.
Az elmúlt hetekben több beruházás fejeződött be Erzsébetvárosban: elkészült a Kertész, a Nagy Diófa, a Hársfa utca és az Almássy téri többfunkciós park. A hivatalos műszaki átadás-átvétel előtt Vattamány Zsolt polgármester közös bejárásra hívta a lakókat, hogy elmondhassák észrevételeiket az elvégzett munkával kapcsolatban.

name

Rumbach Sebestyén utca felújítása

2013.10.31.
Október hónapban megkezdődött a Rumbach Sebestyén utca renoválása is, a munkálatok befejezése decemberre várható. A felújítás tervezésénél kiemelt szempont volt a kerékpárosközlekedés feltételeinek kialakítása.

name

Megújul a Vörösmarty és a Szövetség utca

2013.10.17.
Erzsébetváros önkormányzata felújítja a Vörösmarty utca Wesselényi és Király utca közötti szakaszát. A rossz állapotban lévő útszakasz burkolata teljes szélességében, növénykandeláberek elhelyezésével újul meg. A munkák várhatóan november végén fejeződnek be. A Szövetség utca Dohány és Wesselényi utca közötti szakaszán az úttest és járda burkolatát újítják fel, a járdaszegélyek szükség szerinti szintbe emelésével. A Szövetség utcában a tervek szerint október végéig tartanak a munkálatok.

name

Csatorna-felújítások a Szövetség és a Murányi utcában

2013.10.17.
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. a biztonságos és folyamatos szennyvízelvezetés érdekében csatorna-rekonstrukciót végez Erzsébetvárosban. Az elavult csatornarendszer felújítása érdekében a Szövetség utcában (Rákóczi út és a Dohány utca között) végeznek helyreállító munkálatokat, melyek várható befejezése október vége. A Murányi utcában (Verseny és Thököly utca között) is elkezdődött a csatorna-felújítás, amely előreláthatóan november közepén fejeződik be.

name

Megújul a Hernád utca

2013.10.03.
Kezdetét vette a Hernád utca Thököly út és Garay utca közötti szakaszának felújítása. A kivitelező cég megkezdte a burkolat bontását, ezért a munkálatok idejére lezárták az adott útszakaszt. Az útfelújítás a Baross téri felszínrendezéshez kapcsolódik, és várhatóan október közepén fejeződik be.

name

Folytatódnak a fejlesztések Erzsébetvárosban

2013.09.19.
Újabb beruházások indulnak kerületünkben. Eddig is számos felújítás, fejlesztés történt Erzsébetvárosban, melyek mind az Erzsébet Terv keretében, a VII. kerület átfogó fejlesztési projektjének részeként valósulhattak meg.

name

Új burkolatot kapott a Verseny utca

2013.08.03.
A VII. kerületben egy fontos, összesen négy autóbuszjárat által használt, kifejezetten forgalmas útszakaszt újítottak fel. A Verseny utca rendkívül rossz állapotban volt, amely felújítása során mintegy tizenkétezer négyzetméter felületű burkolatot cseréltek ki. A felújítás célja volt a biztonságos és gyors közlekedés feltételeinek megteremtése. Az így megújult útszakasz éveken át szolgálhatja a kerület lakosságát.

name

Három buszsáv nyílt meg a kerékpárosok előtt Erzsébetvárosban

2013.08.03.
Kerületünkben a biztonságos kerékpározás lehetőségét nyújtják az érintett helyszíneken a biciklistáknak. Ezáltal a cél, hogy a kerékpárosok biztonsága javuljon és a buszsáv ne képezzen indokolatlan akadályt, illetve többlet veszélyforrást a kerékpárosok számára.

name

Indulnak az útfelújítások

2013.04.18.
Folytatódnak az útfelújítások Erzsébetvárosban. Több útszakasz újul meg az Erzsébet Terv keretén belül. A tavasszal induló munkálatok során több régóta várt felújításra kerül sor, vízelvezetési hibákat javítanak ki, felújítanak járdákat, és több helyen kicserélik az útburkolatokat.

name

Felújítások

2012.09.20.
Átadták a felújított Síp utcát, amelynek keretében a Síp utcának a Dob utca és Dohány utca közötti szakasza teljes szélességében megújításra került. A munkálatok során a vízelvezető rendszer átalakítása és a burkolat cseréje is megvalósult. A felújítási munkálatok befejeződtek az Akácfa és a Dob utca sarkánál.

name

Kultúra utcája

2012.03.22.
Tavaly átadták az Erzsébetvárosi Önkormányzat Kultúra utcája projektjének keretében rehabilitált épületeket és utcarészeket. A Kazinczy utcának Dob utca és Wesselényi utca közötti szakasza teljesen megújult, sőt, az egész Kazinczy utca díszburkolatot kapott, amely így jobban illeszkedik a műemléki környezetbe. 2011 után idén április 22-én újra megrendezik a Kultúra utcája elnevezésű programsorozatot, amelyen ismét sok érdekes program és egy utcányi kultúra várja az érdeklődőket.