Magyarország legnagyobb tűzfalfestménye

Rekordot döntött Erzsébetváros, elkészült ugyanis Magyarország legnagyobb egybefüggő tűzfalfestménye, amely a VII. kerületi Tűzfalrehab program részeként valósult meg. A több mint 1000 négyzetméteres alkotás – amely az Alsóerdősor Utcai Általános Iskola udvarának falát díszíti – a 15. faldekoráció. A különleges tervet Vidák Zsolt grafikusművész készítette. A festést megelőzően a fal teljes felületét vakolták, mélyalapozták, ezután következhetett a dekorációs festés. A három hétig tartó festési folyamat alatt közel 1000 liter festéket használtak fel.

„A három éve indult rehabilitációs programunk országos sikernek örvend. A híres tűzfalfestmények nagyban hozzájárulnak a VII. kerület új arculatához, annál is inkább, mert témájukban Erzsébetváros életéhez kötődnek. A kezdeményezés gyorsan népszerű lett, iskoláink és óvodáink udvarain, sportpályáin készített színes tűzfalak a gyerekek és felnőttek kedvenceivé váltak. Tavaly óta – egy pályázat keretében – a társasházakat külön is támogatjuk, ha saját falfestményt szeretnének. Fontos azt is kihangsúlyoznunk, hogy ezek a képek nemcsak díszítik a falakat, hiszen az alkotások a közben renovált, felújított tűzfalakra kerülnek” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

Jankovits Barnabás, az alkotócsoport vezetője kifejtette: “Nagyon örülünk, hogy iskolák, óvodák tűzfalait dekorálhatjuk, hiszen saját szemünkkel láthatjuk, mekkora örömöt tud okozni egy felújítási és dekorációs munka a gyerekek számára.” Az iskolában a rajzórák – a kép elkészültéig – az udvaron zajlottak, ahol a Neopaint művészei magyarázták el a gyermekeknek, miként is készül el egy ilyen monumentális méretű kép.

150917AlsoerdosorTuzfal0019
150917AlsoerdosorTuzfal0053
150917AlsoerdosorTuzfal0047