Bringások az új erzsébetvárosi tűzfalfestményen

151013CangaTuzfal0003

Hivatalosan is átadták az Akácfa utcában Erzsébetváros legutóbb megszépült tűzfalát, a Cangát. A VII. kerületi önkormányzat és a Neopaint Works alkotócsoport évek óta tartó együttműködésének köszönhetően ez a 13. óriási festmény, amely a városrészt díszíti.

A turisztikai látványosságként is számon tartott dekorációk nemcsak a kerület új arculatának kialakításában segítenek, hanem a rosszabb állapotban lévő épületek rehabilitációjában is. „A tűzfalak felületét a dekorálás előtt fel is újítjuk, ebben az esetben például vakolás és mélyalapozás is megelőzte a munkálatokat. A nagy népszerűségre való tekintettel idén további 6–8 alkotás készül még Erzsébetvárosban” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester.

Jankovits Barnabás, a Neopaint Works vezetője kifejtette: „Régóta tervben volt, hogy a biciklis társadalomnak is festünk, szerettük volna egy képen megjeleníteni a versenykerékpárt és a városi biciklizést is. Erre alkalmasnak találtuk az Akácfa utcai 150 m2-es falfelületet. Az alkotáshoz kb. 150 liter festéket használtunk fel. Szeptember elejére pedig várhatóan elkészül eddigi legnagyobb egybefüggő festményünk, amely a VII. kerületi alsóerdősori iskola több mint 1000 négyzetméteres falát díszíti majd.”