Hírek

name

Ezer négyzetméteres falfestmény Erzsébetvárosban

2013.10.31.
Felavatták Budapest VII. kerületében azt az 1000 m2-es festményt, amely egy hatalmas tűzfalon az Aranycsapat 1953-as londoni győzelmét örökíti meg. Vattamány Zsolt polgármester elmondta: a legtöbb belvárosi kerülethez hasonlóan Erzsébetváros utcáin is rengeteg kihasználatlan falfelület található, ám ezek száma az utóbbi időben a falfestményeknek köszönhetően jelentősen csökkent.

name

TűzfalRehab Erzsébetvárosban 2013

2013.09.19.
Nemcsak épül, hanem szépül is Erzsébetváros. Ezúttal az Akácfa utca 41. szám alatti ház tűzfalát hozták rendbe. A „TűzfalRehab Erzsébetvárosban 2013” program keretében ezúttal egy varrónő tizennyolc méter magas és hat méter széles képét festették az Akácfa utcai tűzfalra, így tisztelegve a budapesti szabómesterek előtt.

name

Rólunk szóló, színes tűzfalak

2013.07.18.
A Csányi–Dob utca sarkán már vidám, homlokzatot imitáló tűzfal néz az utcára, és hamarosan több ilyen kihasználatlan felület kap új arculatot Erzsébetvárosban. A Tűzfalrehab projekt gazdái a kerületben nyolc tűzfal megfestését vállalták el őszig. A munka előkészületei több mint négy évet vettek igénybe, de kerületünk vezetése segített abban, hogy a sokoldalú művészcsapat tervei ne maradjanak fiókban.

name

Újabb tűzfalfestmény a kerületben

2013.05.16.
Erzsébetvárosban az utóbbi időben több tűzfal is megszépült. Az év folyamán a kerület belvárosi részén 6–8 tűzfal fog megújulni, mely mind turisztikai szempontból, mind a lakosság közérzete szempontjából kedvező hatást gyakorol Erzsébetvárosra.

name

Újabb tűzfalfestményt avattak

2012.12.13.
Erzsébetvárosban már több festett tűzfalat is megcsodálhatunk, és november 20-tól egy újabb falfestménnyel gazdagodott kerületünk. A helyszín az ARAZ Étterem (Continental Zara Hotel), az itt található tűzfalat tették szebbé, természetesen a festési munkálatok a szomszédos társasház beleegyezésével történtek. Az óriási falfestményt egy sajtófogadás keretén belül leplezték le a nagyközönség előtt.