Hírek

name

Tűzfal a cirkuszművészet tiszteletére

2017.12.14.
Novemberben átadták Erzsébetváros legújabb felújított tűzfalán azt az Almássy tér 3. szám alatt található, gigantikus méretű falfestményt, melyet a cirkuszművészet megszületésének évfordulója ihletett. A 2013-ban indult kerületi „TűzfalRehab” program részeként az önkormányzat ezidáig 21 tűzfalat dekoráltatott ki.

name

Most már tényleg színes a Kópévár Óvoda!

2016.12.15.
Újabb színes tűzfallal gazdagodott Erzsébetváros. A legújabb festmény a Murányi utcában található Kópévár Óvoda udvarának falára került. A közel 15 méteres alkotásban nemcsak a gyermekek és nevelőik gyönyörködhetnek, a környékbeliek is megcsodálhatják azt az utcáról is. Az ovisok a gyönyörű, új falat a játszóudvaron november 21-én vidám ünnepséggel avatták fel.

name

Új tűzfalfestmények a kerületben

2016.11.17.
A Time magazin híres címlapját festették fel a VII. kerületi Wesselényi utca egyik tűzfalára az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Az egyedülálló falfestményt és hozzá tartozó emléktáblát november 4-én avatta fel Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

name

Újabb fal szépült meg

2015.11.12.
Elkészült a Neopaint csoport és az önkormányzat ez évi utolsó tűzfalfestménye a Garay utca 4. szám alatti ház falán. Az alkotók ezúttal Róth Miksa Tiroli fiú című mozaikalkotását jelenítették meg az eddig üresen álló falon. A művész több mint 30 évig élt Erzsébetvárosban, egykori Nefelejcs utcai otthonában ma a műveit bemutató múzeum működik.

name

Magyarország legnagyobb tűzfalfestménye

2015.10.22.
Rekordot döntött Erzsébetváros, elkészült ugyanis Magyarország legnagyobb egybefüggő tűzfalfestménye, amely a VII. kerületi Tűzfalrehab program részeként valósult meg. A több mint 1000 négyzetméteres alkotás – amely az Alsóerdősor Utcai Általános Iskola udvarának falát díszíti – a 15. faldekoráció. A különleges tervet Vidák Zsolt grafikusművész készítette.

name

Bringások az új erzsébetvárosi tűzfalfestményen

2015.08.27.
Hivatalosan is átadták az Akácfa utcában Erzsébetváros legutóbb megszépült tűzfalát, a Cangát. A VII. kerületi önkormányzat és a Neopaint Works alkotócsoport évek óta tartó együttműködésének köszönhetően ez a 13. óriási festmény, amely a városrészt díszíti. A turisztikai látványosságként is számon tartott dekorációk nemcsak a kerület új arculatának kialakításában segítenek, hanem a rosszabb állapotban lévő épületek rehabilitációjában is.

name

Meseváros a Baross suli tűzfalán

2014.10.02.
Elkészült a Baross Gábor Általános Iskola udvarán a legújabb tűzfalfestmény, amely a második legnagyobb falfelület a kerületben, melyet a Neopaint Works dekorált. A 700 négyzetméteres alkotás önkormányzati segítséggel valósult meg, és egy mesevárost ábrázol. Az átadóünnepségen részt vett Vattamány Zsolt polgármester, Spiesz Ádám igazgató, valamint a Neopaint Works képviseletében Jankovits Barnabás.

name

„TűzfalRehab Erzsébetvárosban”

2014.08.14.
A „TűzfalRehab Erzsébetvárosban” program keretében nyolcadikként az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Iskola Kertész utcai székhelyén készült el a legújabb tűzfalfestmény. A festmény – melyet az intézmény vezetése és diákjai közösen álmodtak meg – az eredeti épület folytatását imitálja. Az iskolaépület 125 éves fennállásának is emléket állító dekorációt hivatalosan a tanévnyitón avatják majd fel.

name

Egyedivé tették a színes tűzfalak Erzsébetvárost

2014.06.05.
Nagy népszerűségnek örvend a VII. kerület „Tűzfalrehab” programja, melyet 2013-ban indítottak útjára, s amelynek köszönhetően mára turisztikai látványosság lett Erzsébetváros. Másfél év alatt hét tűzfal újult meg az önkormányzatnak és a Neopaint Works alkotóinak köszönhetően. A kezdeményezés olyan sikeres, hogy a város vezetése úgy döntött: a kerületi társasházak idén már tűzfalfestésre is pályázhatnak.

name

Újabb tűzfalfestmény díszíti a Rumbach Sebestyén utcát

2014.05.22.
A napokban befejeződött egy újabb tűzfal dekorálása Erzsébetvárosban: 140 m2 falfelületet szigetelt és festett le a Neopaint Works csapata. Az egyedülálló alkotások nagy népszerűségnek örvendenek a budapestiek körében, ezért az önkormányzat által megbízott kreatív csoport 2014-ben még öt tűzfalat újít meg.

name

Ballagás és tűzfalátadó a Madách Gimnáziumban

2014.05.08.
A magyar futballtörténet egyik legnagyobb sikere, vagyis a legendás londoni 6:3-as mérkőzés, a sarki zöldséges vagy éppen a Király utca jellegzetes lámpaoszlopait ábrázoló festmény – csak néhány azok közül a színes képek közül, melyek Erzsébetváros tűzfalait díszítik.

name

Ezer négyzetméteres falfestmény Erzsébetvárosban

2013.10.31.
Felavatták Budapest VII. kerületében azt az 1000 m2-es festményt, amely egy hatalmas tűzfalon az Aranycsapat 1953-as londoni győzelmét örökíti meg. Vattamány Zsolt polgármester elmondta: a legtöbb belvárosi kerülethez hasonlóan Erzsébetváros utcáin is rengeteg kihasználatlan falfelület található, ám ezek száma az utóbbi időben a falfestményeknek köszönhetően jelentősen csökkent.

name

TűzfalRehab Erzsébetvárosban 2013

2013.09.19.
Nemcsak épül, hanem szépül is Erzsébetváros. Ezúttal az Akácfa utca 41. szám alatti ház tűzfalát hozták rendbe. A „TűzfalRehab Erzsébetvárosban 2013” program keretében ezúttal egy varrónő tizennyolc méter magas és hat méter széles képét festették az Akácfa utcai tűzfalra, így tisztelegve a budapesti szabómesterek előtt.

name

Rólunk szóló, színes tűzfalak

2013.07.18.
A Csányi–Dob utca sarkán már vidám, homlokzatot imitáló tűzfal néz az utcára, és hamarosan több ilyen kihasználatlan felület kap új arculatot Erzsébetvárosban. A Tűzfalrehab projekt gazdái a kerületben nyolc tűzfal megfestését vállalták el őszig. A munka előkészületei több mint négy évet vettek igénybe, de kerületünk vezetése segített abban, hogy a sokoldalú művészcsapat tervei ne maradjanak fiókban.

name

Újabb tűzfalfestmény a kerületben

2013.05.16.
Erzsébetvárosban az utóbbi időben több tűzfal is megszépült. Az év folyamán a kerület belvárosi részén 6–8 tűzfal fog megújulni, mely mind turisztikai szempontból, mind a lakosság közérzete szempontjából kedvező hatást gyakorol Erzsébetvárosra.

name

Újabb tűzfalfestményt avattak

2012.12.13.
Erzsébetvárosban már több festett tűzfalat is megcsodálhatunk, és november 20-tól egy újabb falfestménnyel gazdagodott kerületünk. A helyszín az ARAZ Étterem (Continental Zara Hotel), az itt található tűzfalat tették szebbé, természetesen a festési munkálatok a szomszédos társasház beleegyezésével történtek. Az óriási falfestményt egy sajtófogadás keretén belül leplezték le a nagyközönség előtt.