Újra élettel telt meg az Almássy tér

Május 17-én az önkormányzat egész napos családi rendezvény keretében adta át az erzsébetvárosiaknak a felújított Almássy teret. A változatos programok rengeteg érdeklődőt vonzottak, több százan látogattak ki a nap folyamán a térre.

DSC_9618

Délelőtt az EB OVO Egyesület tartott bemutatót az új kutyafuttatóban, emellett hasznos tanácsokkal látták el az ebtulajdonosokat, felhívták a figyelmet a városi kutyatartás legfontosabb szabályaira is.

Az Apró Színház előadása mellett tánciskolai bemutatók és kvízjátékok színesítették a programot. A vetélkedőkön részt vevők természetesen nem távoztak üres kézzel: a gyermekek ajándékcsomagokat, a felnőttek könyveket vehettek át helyes válaszaikért.

DSC_9840
DSC_9951

Délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl lépett fel, ezt követően Gáspár Laci koncertje következett, majd az Eurovíziós Dalfesztiválról hazatérő Kállay-Saunders András lépett a deszkákra.

A színpad előtti tér megtelt emberekkel, rengetegen voltak kíváncsiak a nemzetközi dalversenyen eddigi második legjobb magyar eredményt produkáló énekesre, aki másfél órás koncertjén megszólaltatta a már jól ismert Running című nagysikerű dalát is.

DSC_0145
DSC_9559

A színpadi produkciók mellett egyéb programok is várták az érdeklődőket: az állatsimogatóban kacsát, nyuszit, csacsit vagy akár lámát is simogathattak a gyerekek, a Gipszkorszak játszóházában pedig színes, egyedi gipszfigurákat készíthettek a kisebbek.

DSC_0174
DSC_0041

Vattamány Zsolt polgármester az átadón tartott beszédében hangsúlyozta: „Amikor négy éve közösen írtuk meg az erzsébetvárosiak programját, több ezer levelet kaptam, melyek nagy részében szerepelt az Almássy tér felújítása. Igyekeztünk úgy átépíteni a területet, hogy mindenki megtalálja benne a saját boldogságát: a játszóteret birtokba vevő gyermekek és szüleik, a parkban pihenő nyugdíjasok, a társasági életre vágyók és kutyafuttatót látogatók egyaránt. Büszke vagyok az erzsébetvárosi polgárokra, hogy most itt állhatunk együtt, beteljesítve egy közös álmunkat. Kérem, hogy vigyázzunk a tér állapotára még akkor is, ha az erzsébetvárosiak kérésének megfelelően gondoskodni fogunk az őrzéséről, hiszen közös felelősségünk, hogy a terület még sokáig szolgálja az összes itteni polgár kényelmét.”

A korábbi vezetés által elhanyagolt Almássy tér mára betöltötte valódi funkcióját, hiszen a játszótér ismét gyermekektől hangos, és az idősebb generáció is találhat ideális elfoglaltságot. A fejlesztés révén újra az erzsébetvárosi családoké lett a többfunkciós park, az a közösségi tér, ahová érdemes lemenni.

DSC_9954