Elkezdődött a Madách tér felújítása

Megkezdték a Madách tér felújítását. Az építési, valamint a rekonstrukciós munkálatok a tervek szerint haladnak, és az Erzsébet Terv keretén belül megvalósuló fejlesztés első ütemében a Rumbach Sebestyén utca újjáépítése már el is kezdődött.

131119MadachTer0002

A Rumbach Sebestyén utcai felújítás a Madách tér rekonstrukciójával összehangoltan történik. A Madách téren, Madách Imre úton és az Asbóth utcában jelenleg a Fővárosi Vízművek Zrt. végzi az ivóvízvezeték korszerűsítését. A felújítás tervezésénél kiemelt szempont volt a kerékpáros közlekedés feltételeinek kialakítása.

Mivel a kerület területi adottságaiból kifolyólag kevés zöld felülettel, viszont annál több kulturális értékkel rendelkezik, Erzsébetváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közösségi terek növelésére, hogy a hiányt pótolja. A Madách tér felújításánál is ez volt az elsődleges szempont, így az épületek előtti szakaszokon zöldfelületek és kisebb facsoportok kapnak helyet. Ezek a növénycsoportok, melyek hol a zöldben, hol a burkolatban lesznek elhelyezve, a tér feszességét hivatottak oldani. A Madách téri munkálatok során a vízvezeték-hálózat korszerűsítése is megvalósul, hiszen a 85 éves infrastruktúra kicserélésre kerül. A tér középső sávjában egy multifunkcionális közösségi tér kialakítását tervezik, és ugyanitt egy programozott, LED-lámpákkal megvilágított csobogó kerül kialakításra.

Felújítási munkálatok a kerületben

A zöldfelület-fenntartási feladatellátás keretében az alábbi parkbútor-felújítási projektek valósultak meg: Parkbútorok, utcabútorok felületkezelése, festése:

2013. szeptember – Klauzál téren 22 szék, 18 pad, 10 asztal és 20 lóca festése.

2013. szeptember – Király utcában 12, Király–Kazinczy utcai játszótéren 2, Bethlen G. utcában 17, Jobbágy utcában 5 planténer festése.

További megvalósult projektek:

2013. augusztus – Klauzál téri gyöngykavics felület felújítása, felülterítése.

2013. szeptember – cserjepótlások. A következő helyszíneken összesen 1140 db cserjét telepítettek: Bethlen G. tér, Király u., Barcsay u., Százház u., Erzsébet krt., Hernád u.

2013. szeptember – a Rózsák terén az angyal szobor környezetében gyepfelújítás gyepszőnyegterítéssel.