Korszerűsítették a sószobát a Bóbita Óvodában

A gyermekek számára felhőtlen nyári vakáció megfelelő időszak arra, hogy az oktatási intézmények zavartalanul megújulhassanak. Az erzsébetvárosi Bóbita Óvoda is átalakult szeptemberre, a felújítást az önkormányzat az Erzsébet Terv fejlesztési program által finanszírozta. A megújult épületet a gyermekek és az óvodapedagógusok is örömmel vették birtokba.

A nyár folyamán felújították a belső-erzsébetvárosi Bóbita Óvodát, melynek során

az épület új tornaszobával bővült,

illetve több helyiséget, köztük a gyermekek egészségét szolgáló sószobát is korszerűsítették.

Az egészségre nagy hangsúlyt fektető intézmény a légúti betegségek megelőzését elősegítő helyiséget tart fenn,

ahol minden héten foglalkozásokat tartanak. Jelenleg a fűtésrendszer korszerűsítését végzik, illetve az óvodának lehetősége van további fejlesztési igényeket is megfogalmazni a fenntartó felé. „Az óvoda pedagógiai programját tekintve a környezeti nevelés terén elhivatott, a gyerekeket gyakran viszik kirándulni, állatkertbe, múzeumlátogatásra. Ezek a programok az önkormányzat jóvoltából ingyenesek” – emelte ki Hári Zsuzsanna óvodavezető.
Az intézmény egyik jellegzetessége, hogy a gyermekek nem kor szerint kerülnek egy csoportba, vagyis nem a hagyományos kis-, közép- és nagycsoportok vannak az óvodában, hanem vegyes összetételű csoportok. Ezeket szülői kérések alapján alakítják ki: jelenleg öt csoportot alkotnak a gyerekek, akikkel óvodapedagógus, dadus és fejlesztőpedagógus is foglalkozik. Az óvoda gyógypedagógusai sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadnak. A szülők is aktívan részt vesznek az óvoda életében. Az intézmény törekszik arra, hogy az édesanyák és az édesapák egyaránt jelen legyenek a gyermekek nevelésében, ezért az anyák napja mellett apák napját is tartanak. Az ősz rengeteg izgalmas programot tartogat a kicsik számára, ellátogatnak például a kerületi tűzoltóságra, valamint mesehetet is rendez majd az óvoda.

BobitaOviTornaterem0002
BobitaOviTornaterem0005
BobitaOviTornaterem0020
160524BobitaOviTornaterem0025
Bobitaovi_soszoba0003
BobitaOviTornaterem0026