Folyamatban a Csicsergő Óvoda játszóterének felújítása

A közel 20 éve kialakított óvodai játszótér eszközei, a burkolatok elöregedtek, így már nem tudták azt a játékélményt, fejlesztést biztosítani, mint az önkormányzat által az elmúlt években felújított óvodai játszóterek. A játszótér modernizációjának tervezése során előnyös volt, hogy kellően nagy tér áll rendelkezésre a különféle korcsoportoknak szükséges játékok elhelyezésére, így nem kellett kompromisszumokat kötni a megvalósíthatóság tervezésekor.

A Csicsergő Óvodában – köszönhetően a már említett nagy térnek – játékokat lehet elhelyezni, tulajdonképpen az egész udvart benépesítik majd a különféle játszótéri eszközök. Teljesen új, máshol ismereteink szerint nem található térjáték lesz a KRESZ-pálya, amely a játékok között körbefutva teszi közlekedhetővé a játszóteret. A gyermekek itt játékos körülmények között ismerkedhetnek meg a jelzőtáblák, útburkolati jelek, közlekedési lámpák jelentésével, működésével. Erzsébetváros önkormányzata az elmúlt években is kiemelt figyelmet fordított a közlekedők biztonságának megóvására, és már óvodás korban tanítani érdemes a biztonságos közlekedést játékos formában, az új tanpálya pedig ezt fogja szolgálni.

A játszótér burkolatai 12 színben készülnek majd, kedves színkavalkáddal ellensúlyozva a környező épületek tűzfalainak szürkeségét.

190613CsicsergoOvi_bejaras0030
190613CsicsergoOvi_bejaras0009
190613CsicsergoOvi_bejaras0021