Felújítások sora fejeződött be

Épül a kerület – és ez nem csak egy hangzatos kifejezés vagy szlogen. Csak az elmúlt két hónapban kilenc olyan intézmény és közterület újult meg a VII. kerületben, mely a lakosság, illetve az intézmények látogatóinak igényeit szolgálja.

Dob utcai óvoda
Szükségessé vált olyan feladatok elvégzése, melyeknek köszönhetően a gyermekek napi életvitele komfortosabbá és biztonságosabbá válhat. Az épület bejárati oldalán nem volt vízvételi lehetőség, pedig nagy szükség lenne az intézmény előtti járdaszakasz napi szintű lemosására annak érdekében, hogy a gyermekek megfelelő higiéniai környezetbe érkezzenek. A játszóudvari részen a kerítések vakolata több helyen levált, azok javítása is szükségszerűvé vált. A felújítás során a következő munkák készültek el: ablakrács behatolás elleni védelemre, belső udvari határoló téglafalazat felújítása, felnőtt öltöző felújítása, folyosói PVC-burkolatok cseréje, lépcsőburkolás csúszás ellen, lépcsőházi vízvételi hely kialakítása, logopédia szoba padlóburkolatának felújítása, a személyzeti mosdó és a tornaszoba mosdójának korszerűsítése.

Brunszvik Óvoda
Az óvoda fűtési rendszerének korszerűsítése szükségessé vált, mert a régi öntöttvas radiátorok nem tudták már biztosítani a megfelelő komfortérzetet. Ezeket korszerű, energiahatékony, szabályozható fűtési rendszerre cserélték. Az alagsori tornaszobában a gyermekek egészségének javítása érdekében egy sófal készült két párásítóval.

Bóbita Óvoda
Folytatódott az épület gépészeti korszerűsítése. A felújítás érintette az összes fűtési vezetéket és meglévő hőleadót. Intézményi igényként merült fel egy terápiás sószoba kialakítása, mely a korszerűsítés keretében szintén megvalósult.

Kópévár Óvoda
A bejárati ajtó elé kifutás elleni védőkorlátot kért és kapott az intézmény. A belső udvari terasz burkolata rossz állapotú volt, helyette új, csúszásmentes teraszburkolatot raktak le. A terasz melletti homlokzat nyílászáróját ráccsal kellett felszerelni az udvari labdajátékok miatt. Folytatódott az épület hűtésének megoldása, ebben a felújítási körben hat csoportszoba hűtése valósult meg, csoportszobánként szabályozható, A+ energiaosztályú klímaberendezésekkel. A csoportszobák és a fel nem újított folyosók PVC burkolatainak cseréje is időszerűvé vált, az új burkolat nemcsak szebb, de nagyobb kopásállóságú is.

160929BobitaOvoda0010
160929BrunszvikOvi0014