Hírek

name

Befejeződött a Dob Óvoda játszóterének korszerűsítése

2019.09.19.
A Dob utca 95. szám alatt található óvoda udvari játszóterének felújítása a játékok és a burkolatok elöregedése miatt vált szükségessé. Az új játékok minden óvodai korcsoport számára biztosítják a játék és a fejlődés lehetőségét. Az új udvar értékét növeli, hogy a játszótér kialakításának szerves részévé váltak az udvaron található fák, kellemes árnyékot nyújtva a gyermekeknek.

name

Megkezdődött a Dob Óvoda játszóterének a felújítása

2019.06.27.
Erzsébetváros önkormányzata a tervek szerint 2019. év végéig minden önkormányzati óvoda játszóterét felújítja. A következő állomás a Dob Óvoda, ahol az eddigi tervezési elveket követve a régi játékok és a korszerűtlen esésvédő burkolatok helyett új, modern játékok és öntöttgumi-burkolatok készülnek. A felújítás várható befejezése 2019. augusztus vége.

name

Folyamatban a Csicsergő Óvoda játszóterének felújítása

2019.06.27.
A közel 20 éve kialakított óvodai játszótér eszközei, a burkolatok elöregedtek, így már nem tudták azt a játékélményt, fejlesztést biztosítani, mint az önkormányzat által az elmúlt években felújított óvodai játszóterek. A játszótér modernizációjának tervezése során előnyös volt, hogy kellően nagy tér áll rendelkezésre a különféle korcsoportoknak szükséges játékok elhelyezésére, így nem kellett kompromisszumokat kötni a megvalósíthatóság tervezésekor.

name

Óvodák a főszerepben: új játszótér épül

2019.04.18.
Az óvodás gyermekek mindennapjainak központi részét képezi a mozgás, és mennyivel jobb, ha ezt a szabad levegőn tehetik. Nagy népszerűségnek örvendenek az új és biztonságos udvarok, játszóterek, modern játékok, így újabb óvodát újít meg az önkormányzat idén tavasszal.

name

Megújult a Magonc Óvoda játszótere

2017.12.14.
A Városligeti fasorban található óvoda játszóterét az elmúlt évtizedekben nem újították fel, csak az elöregedett játszóeszközök javítását, illetve cseréjét végezték el. A szép környezetben lévő, örökös zöld óvoda címmel büszkélkedő intézmény játszóterének rekonstrukciója komoly feladat volt.

name

Folytatódnak a fejlesztések

2017.07.27.
Az Erzsébet Terv Fejlesztési Program beruházásai a nyári időszakban sem állnak le a kerületben, így ismét átadtak egy megújult óvodát, és több utca felújítása is folyamatban van. A már megvalósult és a tervezett projektek célja, hogy Erzsébetvárosban modern, minden szempontból megújult intézmény és úthálózat könnyítse a családok és az idelátogatók mindennapjait.

name

Befejeződött az Erzsébetvárosi Nefelejcs Óvoda felújítása

2017.06.22.
A Nefelejcs utcai óvoda felújítása ez év márciusában kezdődött, és május végén a munkálatok be is fejeződtek. A korszerűsítés folyamán az óvoda külső nyílászáróit cserélték ki. Az elavult, nehezen használható ablakok cseréje során az épület külső megjelenéséhez és az óvoda igényeihez igazodva választották ki és építették be az új nyílászárókat.

name

Felújítások sora fejeződött be

2016.10.20.
Épül a kerület – és ez nem csak egy hangzatos kifejezés vagy szlogen. Csak az elmúlt két hónapban kilenc olyan intézmény és közterület újult meg a VII. kerületben, mely a lakosság, illetve az intézmények látogatóinak igényeit szolgálja.

name

Korszerűsítették a sószobát a Bóbita Óvodában

2016.09.22.
A gyermekek számára felhőtlen nyári vakáció megfelelő időszak arra, hogy az oktatási intézmények zavartalanul megújulhassanak. Az erzsébetvárosi Bóbita Óvoda is átalakult szeptemberre, a felújítást az önkormányzat az Erzsébet Terv fejlesztési program által finanszírozta. A megújult épületet a gyermekek és az óvodapedagógusok is örömmel vették birtokba.

name

„Tudatosan építkezünk”

2016.06.23.
Használaton kívüli konyhából alakítottak ki tornatermet az Akácfa utcai Bóbita Óvodában, melyet június 6-án adtak át. A több mint száz éve működő óvoda komplex felújításon esett át az elmúlt években, ennek a megújulásnak volt a következő állomása a kicsik megfelelő sportolási lehetőségének megteremtése.

name

Két és fél milliós óvoda- és iskolafejlesztés

2012.11.15.
Az Erzsébet Terv keretében megvalósuló intézményfejlesztés során Erzsébetvárosban 7 óvoda és 3 iskola részesült anyagi- és eszköztámogatásban. Az önkormányzat az év elején minden intézménytől bekért egy listát, melynek tartalmaznia kellett az összes eszközigényt, illetve szükséges felújítást. A városvezetés a beérkezett adatok alapján ütemezte az igények teljesítését, és az I. ütem sikeresen megvalósult.