Megújul az alsóerdősori iskola

Erzsébetváros önkormányzata Erzsébet Terv fejlesztési programjának keretén belül újul meg az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium. A közbeszerzési eljárás lezárult, szeptember végén elkezdődött a munkavégzés.

131007Alsoerdosorisuli_felujitas0001

A felújítás eredményeként a teljes fűtési rendszert is korszerűsítik, ennek köszönhetően a korábbi, elavultságból adódó problémákkal már nem kell a diákoknak és tanáraiknak szembesülniük. A modern, a tantermek igényeihez, fekvéséhez illeszkedő szabályozási rendszer komfortosabb, energiatakarékosabb fűtést tesz lehetővé. A fűtési rendszer cseréjével párhuzamosan a külső, korszerűtlen, korábban sok gondot okozó nyílászárókat is kicserélik, így kiváló hő- és hangszigetelési feltételek biztosításával növelik majd az iskolaépület kényelmét.

131007Alsoerdosorisuli_felujitas0008

A munkálatok a működő intézményben zajlanak, így a diákok és szüleik közreműködésére is számít az iskola vezetősége, valamint tanári testülete. A fűtési rendszer rekonstrukcióját az időjárási feltételek figyelembe vételével végzik, tehát fűtetlen, hideg tantermekben nem tartózkodnak majd tanulók. A felújítás egyes épületszakaszok részleges lezárásával és kiürítésével valósul meg, így a képzés zavartalanul folyhat, illetve az intézményben tartózkodók biztonsága is teljes mértékben garantálva lesz.

A közeljövőben a diákok rendelkezésére álló udvari terület is megnő majd egy használaton kívüli épület lebontása miatt, ezzel párhuzamosan pedig megtörténik az udvari sportpálya teljes felújítása is. A tervezett munkák fedezetét részben a jelenlegi korszerűsítés eredményeként jelentkező energia-megtakarítás teszi majd lehetővé. Móri Árpádné, az iskola igazgatónője elmondta, hogy az egész iskola örül, a szülőkkel együtt, hogy az iskolát renoválják.

„A munkavégzés zavartalanul folyik, hiszen meg tudjuk oldani, hogy ahol a felújítás zajlik, ott a gyerekeket ez ne zavarja a tanítási napokon. A fűtési rendszer modernizációjának és az ablakok cseréjének köszönhetően a hideg évszakok is jobban átvészelhetőek. Köszönjük, hogy az önkormányzat támogatta a felújítási munkálatokat.”