Jó hangulat a megújult iskolában

Befejeződött az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium felújítása. A szép külsőhöz ráadásul értékes tartalom is párosul: az intézmény teljesítményét miniszteri oklevéllel is értékelték.

„Egy minden szinten megújult iskolaépületnek örülhetünk” – kezdte az ünnepélyes átadón Móri Árpádné igazgatónő, aki részletesen beszélt az elmúlt időszak változásairól.

„Képzeletbeli sétánkat kezdjük felülről! Megújult az alsósok egyik kedvenc helye, a tetőterasz, de nem csak esztétikai élményt nyújtó sportburkolatot kapott: labdaháló, focikapu, röplabdaháló, kerti bútor szolgálja a szabadidő és a testnevelés órák kellemes eltöltését. Ezzel együtt az elavult ereszcsatorna helyére is új került. A két tornatermi öltözőbe lépve a vizesblokk és a burkolatok teljes cseréjének köszönhetően már nem is emlékszünk a korábbi állapotokra. Újra birtokba vehetjük a sportpályát is. A játszóudvaron a sódert gumiburkolat váltotta fel. Új növények kerültek a virágágyásba, és kerti padokkal is gazdagodtunk. Régi álmunk vált valóra az agyagozó helyiség teljes felújításával és az új kerámiakemencével” – sorolta az igazgatónő.

A kellemes novemberi időjárásnak köszönhetően az udvaron tartották az ünnepséget, melyet Vattamány Zsolt polgármester és dr. Vető Marietta alpolgármester mellett Stefán György, a budapesti 7. tankerület igazgatója is megtisztelt jelenlétével.

Alsóerdősori iskola
Képgaléria

„Ünnepélyes alkalom a mai, nemcsak azért, mert megújult és megszépült az iskola, köszönhetően Erzsébetváros önkormányzatának, hanem azért is, mert a gyönyörű külső értékes belsőt takar. Nagyszerű az énekzene-oktatás, manapság is számos kitűnő tanuló erősíti az iskola hírnevét. Kiemelendő a néptánc-oktatás, ami szépen megfér a modern tánccal, és legfőképpen pedig az a pedagógiai munka, ami segíti az itt tanuló diákokat. Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán ezért elismerő oklevelet adott át az alsóerdősori iskola részére” – jelentette be a tankerületi igazgató.

A beszédek között a Masters SE akrobatikus táncosai mutattak be lenyűgöző produkciót. Móri Árpádné megköszönte az iskola dolgozóinak és tanulóinak a munkálatok folyamán tanúsított türelmet, és úgy fogalmazott: megérte a kényelmetlenség. „Két kiváló, de már sajnos elhunyt pedagógusnak szeretnénk emléket állítani azzal, hogy egy-egy tantermet elnevezünk róluk. Kun Lajos tanár úr az agyagozást művelte hosszú időn keresztül, róla a kerámiatermet nevezzük el. Varga Gábor igazgató úr pedig matematika-fizika szakos tanárként dolgozott, az ő nevét mától a természettudományos labor viseli” ‒ jelentette be az igazgatónő, majd Vattamány Zsolt polgármesterrel átvágták a nemzetiszínű szalagot, mellyel felavatták a megújult iskolát. „A felújításoknak köszönhetően európai színvonalú iskolaudvar jött létre. Azt látom a szünetekben, hogy a diákok maximálisan kihasználják a lehetőségeket: fociznak, röplabdáznak, gondozzák a növényeket, a tűzfal pedig jó hangulatot teremt” – magyarázta lapunknak az ünnepség után Babó Dániel végzős diák, a diákönkormányzat elnöke.