Hírek

name

Elkészült a Madách Imre Gimnázium sportpályája

2017.12.14.
A főváros első állami gimnáziuma a 19. század végén nyitotta meg kapuit a diákok előtt, Madách Imre nevét pedig 1921-ben vette fel. Az intézmény épületét korábban már felújították, azonban az udvart és az ott található sportpályát, valamint a korinthoszi oszlopfőkkel díszített főhomlokzatot nem rekonstruálták korábban.

name

Korszerűsítés az alsóerdősori iskolában

2017.06.22.
Az elmúlt években több ütemben, folyamatosan végeztek korszerűsítéseket az alsóerdősori iskolában. Megújult az udvari sportpálya, új játszótér épült, felújították az udvart. Kicserélték az iskola külső nyílászáróit, és modernizálták a teljes fűtési rendszert is. A jelenleg is tartó munkálatok során a belső tereket újíttatja fel Erzsébetváros önkormányzata.

name

Teljes megújuláson esett át az iskola

2017.01.26.
A Dob utcában lévő kéttannyelvű iskolára eddig is kivételes figyelem irányult remek tanár- és diákgárdája miatt, most azonban az intézmény különlegesen szép épülete is nagy renováláson esett át az önkormányzat jóvoltából. A szép szecessziós ház felújítását komoly tervezőmunka előzte meg.

name

Sportpálya-avató

2016.06.23.
2016. június 15-én ünnepélyes keretek között adták át a Fasori Evangélikus Gimnázium megújult sportpályáját. Jóllehet, a diákok már az év elején birtokba vehették a pályát, csak most, a nyári szünet küszöbén, a diáknap alkalmával kerülhetett sor a formális átadóra, amely az újkori olimpiai játékok szellemét megidéző gondolatok felolvasásával vette kezdetét.

name

Jó hangulat a megújult iskolában

2015.12.17.
Befejeződött az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium felújítása. A szép külsőhöz ráadásul értékes tartalom is párosul: az intézmény teljesítményét miniszteri oklevéllel is értékelték.

name

Új sportpálya a református iskolában

2014.12.04.
November 20-án átadták a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola megújult sportpályáját a Rottenbiller utcában. A régi, balesetveszélyes, korszerűtlen betonburkolatot a mai kor követelményeinek megfelelő, többcélú felhasználásra alkalmas öntött gumiburkolatra cserélték. A felújított pályán lehetőség van labdarúgó mérkőzések, kézi- és kosárlabdameccsek megrendezésére, de valamennyi labdajátékra alkalmas a helyszín.

name

Kívül-belül megújul az Alsóerdősori Iskola

2014.09.04.
Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy az erzsébetvárosi diákok megfelelő környezetben töltsék iskolás évekeit, ezért új játszóteret, tornatermet és sportpályát kapnak az alsó erdősori gyerekek.

name

Megújult az alsóerdősori iskola

2014.03.13.
Befejeződtek a felújítási munkálatok az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban. Az Erzsébet Terv keretén belül megvalósuló fejlesztéssel kapcsolatban az iskola igazgatója, Móri Árpádné elmondta, hogy a terveknek megfelelően sikeresen megtörtént az iskola fűtésrendszerének korszerűsítése, kicserélték az intézmény radiátorait, teljes csőrendszerét, valamint nyílászáróit. Kijavították és kifestették a tantermek és öltözők falait is, valamint újracsiszolták és lakkozták a termek padlózatát.

name

Átadták a felújított alsóerdősori iskolát

2013.11.28.
Ünnepélyes keretek között adták át a felújított alsóerdősori iskolát, a gyerekek pedig műsorral is készültek. Az épületben a fejlesztések az Erzsébet Terv keretén belül valósulhattak meg. A munkálatok során a teljes fűtési rendszert korszerűsítették, ennek köszönhetően az elavult szerkezetek miatt jelentkező korábbi problémákkal már nem kell a diákoknak és tanáraiknak szembesülniük.

name

Új épülettel bővült a Budapest-Fasori Református Kollégium

2013.10.31.
A kollégium új épületét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Vattamány Zsolt VII. kerületi polgármester adta át. Az iskolát húsz évre kapta meg a kollégium az önkormányzattól. Semjén Zsolt beszédében kiemelte az egyház és a hívek szerepvállalásának jelentőségét, az egyházi iskolák oktatáson túl való társadalmi jelenlétét.

name

Megújul az alsóerdősori iskola

2013.10.17.
Erzsébetváros önkormányzata Erzsébet Terv fejlesztési programjának keretén belül újul meg az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium. A közbeszerzési eljárás lezárult, szeptember végén elkezdődött a munkavégzés.

name

Gördülékeny az iskolaátalakítás a kerületben

2013.02.23.
Nem okoztak gondot a kerületben az év elején elkezdődött iskolaátalakítások, Vattamány Zsolt polgármester a korábban önkormányzati fenntartású iskolák vezetőit arról biztosította, hogy a kerület továbbra is figyelemmel kíséri az intézmények életét.

name

Új játszóudvar az alsóerdősori suliban

2012.10.18.
Az Erzsébet Terv részeként új játszóudvart és különböző játékokat kapott az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium. A beruházás összértéke 2,4 millió forint, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszírozott. Az új játszóudvar felavatására október 9-én került sor, az eseményen részt vett Vattamány Zsolt polgármester is, aki segédkezett a tombolahúzás során is, a gyerekek nagy örömére.

name

Felújított sportudvar

2012.09.06.
A Baross Gábor Általános Iskolában szeptember 3-án reggel, az évnyitó keretében adták át a felújított játszó- és sportudvart, ahol a gyerekeknek továbbra is lehetősége van a különböző sporttevékenységek rendszeres gyakorlására. Az átalakítás érintette az udvari vízellátás és vízelvezetés kialakítását is. A felújított és átadott sportudvar és aszfaltpálya még több lehetőséget nyújt majd arra, hogy a tanulóknak a rendszeres testmozgást biztosítsuk, és felkészítsük őket a következő tanév rangos versenyeire.