Megszépül az ERöMŰVHÁZ

 

Várhatóan október végére fejeződik be a Wesselényi utca 17. szám alatti ERöMŰVHÁZ felújítása, csupán a lift beépítése marad az év végére. A nyári-őszi munkálatok során a teljes belső homlokzatot újrafestik, a földszinti belső udvar alatti zárófödém rétegrendjének (csapadék elleni szigetelés, burkolat) teljes cseréjét elvégzik, hiszen a pincefalak áznak, így a víz miatt sérült fal- és mennyezetszakaszokat is kijavítják.

A földszinti kapubejárat akadálymentesítésére mobil rámpát építenek. A munkálatok során a bejárati ajtó és a kapualj belsőépítészeti felújítását is elvégzik. A bejárat és a lépcsőház járófelületeit kezelik, kicserélik a bejáratnál és az udvaron található csapadékvíz ejtőcső egyes szakaszait, valamint a földszinti és az emeleti burkolatot. Emellett átalakítják a portásfülkét: az előtér és a fülke közötti válaszfalat elbontják, és információs pultot építenek.

Több helyen javítják a beázott belső homlokzati falakat, és rendbe teszik a földszinti, szomszéddal határos udvari fal sérült felületeit is, illetve újraburkolják a függőfolyosókat. Homokfújásos technikával megtisztítják és lefestik a korlátokat, az első emeleti díszterem-társalgó-büfé és vizesblokk belső átalakítási, bontási (beépített bútorok, falak), építési, korszerűsítési munkálatait is elvégzik. Akadálymentesítik az első emeleti lift előterét is, így ezt a területet is újraburkolják, szigetelik. Ezen az emeleten akadálymentes mosdót is kialakítanak.

A negyedik emeleti függőfolyosó üvegtetejének sérült elemeit kicserélik, az 5. emeleti raktárak falán és mennyezetén a beázásnak köszönhető foltokat pedig javítják és felületkezelik, illetve cserélik a csapadékvíz-elvezető csatornát, de a padlástér szükségszerű felújítása is szerepel a tervek között. A bontási munkálatok befejeztével a felújítással érintett helyiségek parkettájának felületkezelését is elvégzik.

150625Eromuvhaz0001
150625Eromuvhaz0010
150625Eromuvhaz0033