Kulturális erőművet hoztak létre Erzsébetvárosban

Az erzsébetvárosi önkormányzat június 11-i képviselő-testületi ülésén döntött arról az előterjesztésről, amely a VII. kerület nagy léptékű kulturális fejlődését célozza meg.

A képviselők az előterjesztés részeként döntöttek az ErőMŰ Kft. (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Kft.) létrehozásáról, amely integrálja a 7. kerület valamennyi önkormányzati fenntartású művelődési és kulturális intézményét.

A kerület korábbi vezetése eladta a legendás Almássy téri Szabadidőközpontot, és lebontatta a közkedvelt Sportcentrumot is. Az új vezetés ezzel szemben megállította a közösségi terek felszámolását, és azt tűzte ki célul, hogy a fejlesztések révén Erzsébetváros ismét a főváros kulturális fellegvára legyen. Ezt a célt szolgálja az ErőMŰ Kft. létrehozása, amely a Wesselényi utcai közösségi házat, a Róth Miksa Emlékházat, valamint a jövőben megvalósuló Ifjúsági Házat és a Kulturális Klubházat foglalja majd magában.

A VII. kerület fontos kiaknázandó értéke pezsgő kulturális élete, Erzsébetváros önkormányzata ezért idén mintegy 300 millió forintot szán kulturális fejlesztésekre.

160113Eromuvhaz0016_m