Korszerű körülmények a rendőrkapitányságon

A VII. kerületi rendőrkapitányság épülete teljes belső felújításon esett át, az ünnepélyes átadót november 4-én tartották. Az eseményen több ízben is elhangzott, hogy az elmúlt években a statisztikák szerint javult a közbiztonság Erzsébetvárosban, amely nagyban köszönhető a rendőrség munkájának. Mára elmondható, hogy a városrészben példaértékűen működik a partnerségi viszony a rendvédelmi szervek és az önkormányzat között.

Erzsébetváros önkormányzata 2014-ben döntött úgy, hogy a kerületi rendőrkapitányság folyamatos támogatása, illetve a Péterfy Sándor utcai és Kürt utcai körzeti megbízotti irodák modernizálása mellett a rendőrkapitányság épületének teljes körű belső felújítását is finanszírozza az Erzsébet Terv fejlesztési program keretében. A VII. kerületi rendőrkapitányság belső rekonstrukcióját bruttó 40 millió Ft értékben végeztette el az önkormányzat. A renoválás során az irodákat, a közlekedő folyosókat és az aulát festették és javították, cserélték az álmennyezeteket és a világítótesteket, új PVC-burkolatot fektettek le, továbbá több mint 90 irodába laminált padló került.

„Amikor átvettük a kerület vezetését, elhatároztuk, hogy igyekszünk valamennyi intézményünkben olyan állapotokat teremteni, amelyek megfelelnek a 21. századi munkavégzés követelményeinek, biztosítják azokat a feltételeket, amelyek méltán várhatóak el akár az ott dolgozók, akár az ott megforduló polgárok, ügyfelek részéről. Úgy gondolom, hogy mára jórészt sikerült teljesítenünk ezt a követelményt, jelenleg is több olyan felújítás zajlik a kerületben, amelyek végeztével az erzsébetvárosiak újabb modern intézményekkel gazdagodnak, legyen szó orvosi rendelőről vagy éppen a kerület közösségi házáról” – kezdte beszédét Vattamány Zsolt polgármester a megújult rendőrségi épület átadóünnepségén. Erzsébetváros vezetője arról is beszélt, hogy bár a rendőrség munkáját nem az önkormányzat irányítja, és az épület sem önkormányzati fenntartású, mégis igyekeznek mindenben a rendőrség segítségére lenni, hiszen a közrend fenntartása és a kerületiek biztonságérzetének javítása mindenki közös érdeke.

Kovács István r. vezérőrnagy, az ORFK rendőrfőkapitány-helyettese megköszönte a kerület segítségét, valamint az erzsébetvárosi rendőrök munkáját. „Erzsébetváros önkormányzatának adományai azt jelzik, hogy a kerület lakossága és képviseleti szerve elégedett az önök munkájával. A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitánysága 4,63-as átlagot ért el az országos önkormányzati elégedettségi felmérésen, melyet két éve a Belügyminisztérium végzett el. Ez az eredmény a fővárosi helyi rendőri szervek között a legmagasabb érték volt” – hangsúlyozta az országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Dr. Kiss Szabolcs kerületi rendőrkapitány köszönő szavai mellett azt is hangsúlyozta, hogy a megújult környezet arra sarkallja őt és kollégáit, hogy munkájukra ezután még inkább hivatásként tekintsenek. „Sok munkatársam gyakran hónapokig távol van családjától, így a kapitányság felújított, otthonosabb épülete nekik is segítség” – mondta.

151104RendorsegAtadas0012
151104RendorsegAtadas0019
151104RendorsegAtadas0029