Ingyenes e-töltőállomásokkal segítik a zöld közlekedést Erzsébetvárosban

6 új töltőpontot adtak át a VII. kerületben

Augusztus 6-án új töltőállomásokat vehetnek használatba az e-autózók a Madách téren, a Verseny utcában, illetve a Dob utcában. Erzsébetváros, a Greengo és a Parkl együttműködésének köszönhetően a VII. kerületi lakosok Erzsébetváros Kártyával díjmentesen használhatják a töltőket.

A VII. kerület önkormányzata a hat új töltőpontot két magyar céggel, az okosparkolás szakértőjeként is ismert Parkl mobilalkalmazással, valamint az első e-carsharing szolgáltatóval, a GreenGóval közösen adta használatba. A kerületi villanyautósok a töltőket a városkártya és a forgalmi bemutatásával ingyen használhatják, azok pedig, akik nem rendelkeznek erzsébetvárosi lakcímkártyával, a bevezető időszakban szintén ingyenesen vehetik igénybe az új e-töltőket, ehhez csak regisztrálniuk kell a GreenGo és a Parkl rendszerében.

Az új töltőpontok a következő helyszíneken vehetők igénybe:
1075 Budapest, Madách Imre út 1–5.
1074 Budapest, Dob utca 45–49.
1076 Budapest, Verseny utca 2.

190829eToltoallomas0035
190829eToltoallomas0002
190829eToltoallomas0012

Újabb ingyenes töltési lehetőségek várják az elektromos autósokat Erzsébetvárosban

Új elektromos töltőállomásokat telepítettek a főváros VII. kerületébe. Az öt új töltőpontot ingyen használhatják az erzsébetvárosiak. Közel egy hónapja tesztüzemben működik az öt töltőállomás a Bajza utca 3., Sajó utca 1., Wesselényi utca 7., illetve 56., valamint a Kertész utca 3. szám alatt. Ez utóbbi egy nagy teljesítményű villámtöltő. „A környezet védelmével foglalkozni a XXI. században már nemcsak lehetőség, hanem alapvető kötelesség is. Visszatérni látszik az a józan belátáson alapuló gondolkodás, ami a régmúlt emberére is jellemző volt, hogy a saját anyagi jólétén és biztonságán túl fontos volt számára a következő nemzedékek boldogulása, jó életfeltételeinek megteremtése is. Ezt a felelősségteljes gondolkodást nevezik modern szóval fenntarthatóságnak, fenntartható fejlődésnek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak feléljük környezeti erőforrásainkat, hanem gondoskodunk arról, hogy azok időről időre rendelkezésre álljanak, folyamatosan megújuljanak. Ez a gondoskodás kultúrája, amit Erzsébetváros is szeretne egyre inkább a kerületi hétköznapok részévé tenni” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester az átadón.

Az elektromobilitás együtt jár a digitalizációval nemcsak a járművek, hanem a kapcsolódó szolgáltatások tekintetében is. Jó néhány szolgáltató működtet már olyan típusú térképeket, amelyek megmutatják a töltőállomások a helyét. Az applikációk azt is meg tudják adni, hogy az adott állomás szabad-e, üzemben van-e. A fizetés, az elszámolás is mobiltechnológián keresztül történik, ezért ezeken az állomásokon nincsenek pénzes vagy kártyás fizetési lehetőségek.

„Hosszú távon az elektromos hajtástechnológia át fogja venni a belső égésű motorok helyét. Az igaz, hogy egy ilyen jármű megvásárlása többe kerül, ugyanakkor az üzemeltetése jelentős megtakarításokkal jár” – mutatott rá Ungár János, az EMOBILITY SOLUTIONS Kft. vezetője.