Fejlődő infrastruktúra, javuló életminőség

Az Erzsébet Terv keretén belül újabb három fontos, a lakosságot közvetlenül érintő területen történik fejlesztés a kerületben. Tovább javul az úthálózat minősége, még korszerűbbé válik az egészségügyi ellátás, és a kulturális lehetőségek bővítéseként egy művészeti központot alakítanak ki a Király utcában. Az önkormányzat alapvető célja, hogy a városrész dinamikusan fejlődjön és az itt élők életminősége javuljon.

Erzsébetváros utcái új burkolatot kapnak

A megnövekedett belvárosi forgalom és a fokozott igénybevétel hatására az utóbbi évtizedekben leromlott a belső kerületek utcáinak állapota. Az önkormányzat a tavalyi évben már 1630 méter útszakaszt teljes körűen felújított, s ennek folytatásaként megkezdődött a Hársfa utca egy részének rekonstrukciója. A munkálatok alkalmával sor kerül a teljes út- és járdaburkolat, valamint a kiemelt szegélyek cseréjére. Új utcabútorokat és szemeteseket helyeznek ki, emellett növénydézsák telepítésével teszik otthonosabbá, barátságosabbá az utcaképet. A Hársfa utcai beruházás előreláthatóan 2014 májusára fejeződik be.
A gyengénlátók érdekében a gyalogátkelőhelyeknél speciális burkolat segíti a közlekedést.

Megújul a Wesselényi utcai háziorvosi rendelő

A 2013-as évben az önkormányzat négy egészségügyi intézményt újított fel, idén a Wesselényi utcai háziorvosi rendelővel folytatja a sort. A rendelőben hosszú ideje semmilyen korszerűsítés nem történt, így a leromlott állapotú, szűkös helyiségek modernizálása időszerűvé vált, hiszen ez az egyik legnagyobb betegforgalmat bonyolító rendelő Erzsébetvárosban. A munkálatokat követően eggyel több helyiség áll majd az orvosok és a betegek rendelkezésére. A rendelő teljes körű felújítása magában foglalja az aljzatszerkezetek megújítását, a felületek burkolását, álmennyezetek kialakítását. Ezenkívül megújul a teljes gépészeti rendszer, a fűtés, az ivóvíz ellátó- és a lefolyórendszer, továbbá a mozgáskorlátozottak speciális igényeit is figyelembe veszik a kivitelezés során. Fontos műszaki és technikai berendezéseket telepítenek a rendelőbe, így korszerű riasztórendszer, informatikai és telefonhálózat szolgálja a mindennapi munkavégzést. A felújítás – melyre az önkormányzat 70 millió forintot fordít – befejezése 2014 májusára várható.

140327NagyDiofaFelujitas0001

2013-ban az alábbi utcák felújítása valósult meg:

Marek József utca: 540 m

Rumbach Sebestyén utca: 320 m

Kertész utca Dob utca – Wesselényi utca közötti szakasza (I. szakasz): 190 m

Vörösmarty utca Wesselényi utca – Király utca közötti szakasza: 370 m

Hársfa utca Dohány utca – Wesselényi utca közötti szakasza (I. szakasz): 210 m

Összesen: 1630 m

140331KerteszutcaJardaaszfalt0001