Bővült az Erzsébet-terv kerete

Az Erzsébet-terv komplex városfejlesztési programot 2011-ben indította útjára a kerület vezetése. A program főbb elemei: a városfejlesztési és zöldberuházások megvalósítása, az egyes gondoskodási formák megújítása, valamint a kulturális és oktatási projektek kidolgozása. Ebben az évben több forrás jut az Erzsébet-terv beruházásainak megvalósítására.

Okmányiroda átépíités

A 2012. évi költségvetés kialakítása során az volt a fő szempont, hogy a megtakarításokat a fejlesztési célú programba építse be az Önkormányzat. Ebben az évben az alábbi munkálatokra került/kerül majd sor:

  • Megkezdődött a Baross Gábor Általános Iskola felújításának II. üteme, amelynek során megújul az épület homlokzata, felújítják a folyosókat, tantermeket, emellett az udvarban kialakítanak egy játszóteret és egy sportpályát is.

  • A Damjanich utca 4. szám alatti épület felújítása során az épületben komplex foglalkoztatási lehetőségeket kínáló irodákat fognak kialakítani, szem előtt tartva a fogyatékkal élők igényeit.

  • Várhatóan április végén elkezdődik a Dob utca 85. szám alatti iskola épületének felújítása, amelynek során nyílászárócseréket, gépészeti felújítást, valamint fűtéskorszerűsítést hajtanak végre.

  • A Klauzál utca 23. és a Rottenbiller 27. szám alatti egészségügyi intézmények felújítása folyamatban van, hamarosan korszerű, rendezett környezetben várják a betegeket.

  • Várhatóan május közepén elkezdődik a Síp utca burkolatának felújítása.

  • Megkezdődik az Önkormányzat épületének részleges felújítása, amelynek eredményeként az épület üzemeltetési költségei is csökkennek majd.