Hírek

name

Elkezdődött a Peterdy utcai idősek otthona felújítása

2019.06.27.
Június elején megkezdődött a Peterdy utcai idősotthon belső felújítása is, amely 4 szint teljes rekonstrukcióját jelenti, beleértve az elektromos hálózatot, a burkolatokat, a falfelületeket is. A felújítás ideje alatt az otthon lakóit a felsőbb szinteken helyezik el. A munkálatok várhatóan szeptember közepén fejeződnek be.

name

Augusztus végére megújul a Dózsa György úti idősek otthona

2019.06.27.
Május elején kezdődött a bentlakásos otthon belső felújítása, amely az épület minden szintjét érinti. A rekonstrukció során megújulnak a közösségi terek, az apartmanok, a közös használatú helyiségek. Az 5. emeleten demens betegek ellátását szolgáló osztályt alakítanak ki, ahol a folyamatos felügyeletet igénylő betegek ellátását végzik majd.

name

Folytatódnak a felújítások Erzsébetvárosban

2018.04.26.
Az elmúlt évek során Erzsébetvárosban kiemelt figyelmet szenteltek az oktatási intézmények felújításának, így Erzsébetváros összes iskolájában jelentős fejlesztéseket végeztek.

name

Felújítások az erzsébetvárosi közintézményekben

2017.12.14.
Erzsébetváros önkormányzata a kerületi beruházások, fejlesztések tervezésekor fokozott figyelmet fordít a fiatal és az idősebb korosztály életminőségének javítására és a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtésére. Ennek szellemében az utóbbi években jelentős felújításokat végeztetett a helyi iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az idősek szociális intézményeiben.

name

Épületenergetikai felújítások Erzsébetvárosban

2017.05.25.
Pályázati támogatást nyert Erzsébetváros önkormányzata saját tulajdonú épületeinek épületenergetikai felújítására a 2016-ban megjelent, KEHOP-5.2.9 kódszámú, „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” megnevezésű, Magyarország kormánya által közzétett pályázaton.

name

Erzsébetvárosba költözött a tankerületi központ

2017.04.27.
Ismét megújult két erzsébetvárosi épület, melyeket márciusban ünnepélyes keretek között adtak át. Az önkormányzat képviseletében Vattamány Zsolt polgármester avatta fel a megújult épületeket. Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet szenteltek a kerületi oktatási intézmények felújításának, ennek köszönhetően a kerület összes iskolájában jelentős fejlesztések történtek.

name

Új padok a kerület több pontján

2014.01.30.
A kerület külső, kevésbé frekventált területeire az évek alatt megfogyatkozott, elhasználódott padok helyett újakat helyezett ki az önkormányzat parkfenntartással foglalkozó cége, az EVIKINT Kft. A Bethlen Gábor téren a kórház bejáratánál, az iskola bejáratánál, valamint a Bethlen Téri Színház mellett helyeztek el padokat, továbbá a Bethlen Gábor utcába és a Városligeti fasorra is új utcabútorok kerültek.

name

Autót kaptak a VII. kerületi rendőrök

2014.01.30.
Erzsébetváros önkormányzata ismét támogatta a kerületi rendőrkapitányság munkáját. Az év végi elismerések és köszönetnyilvánítások mellett a kapitányság számára egy újabb személygépkocsit adott át Erzsébetváros vezetése december 17-én. Kiss Szabolcs rendőr őrnagy, rendőrkapitány elmondta, sokat jelent ez a segítség, főleg a nehéz időszakban, hiszen az ünnepek környékén mindig megsokszorozódik a munkájuk.

Átadták a felújított fűtésrendszert

2013.12.12.
A hanuka kezdete alkalmából különleges műsorral készült a Bethlen téri zsinagóga közössége. Az ünnepi gyertya meggyújtása után az összes budapesti kántor énekelőadását hallgathatta meg a gyülekezet. Más ok is volt az ünneplésre, mivel Erzsébetváros önkormányzatának közbenjárásával megújult a zsinagóga fűtésrendszere. A kerület vállalta a zsinagóga fűtésrendszerének részleges rekonstrukcióját, amely az épület jellegéhez és adottságaihoz igazodó fan-coil rendszer kiépítését jelentette. Az ünnepi műsort követő vacsorán Vattamány Zsolt polgármester elmondta: az önkormányzat mindig is támogatta a helyi vallási közösségeket, ennek példája a fűtésrendszer kiépítése is. Zárszavaiban a polgármester boldog hanukát kívánt az ünneplő gyülekezetnek.

name

A Bethlen Téri Színház homlokzatának felújítása

2013.11.14.
Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával elkezdődött a Bethlen Téri Színház homlokzatának felújítása, mellyel az 1929-es állapotot szeretnék visszaállítani. Szögi Csaba, a színház igazgatója lapunknak elmondta: nagyon örül, hogy az önkormányzat támogatja az 1929-es homlokzat visszaállítását, mellyel az épület régi arcát és hangulatát szeretnék visszaadni.

name

Megújul a Bethlen téri zsinagóga fűtési rendszere

2013.09.19.
Régóta meglévő probléma a Bethlen téri zsinagógában az alacsony hatásfokú fűtés. A meglévő hőlégbefúvásos rendszer elavult, felújítására nem volt lehetőség. Erzsébetváros önkormányzata támogatási szerződés keretein belül vállalta, hogy a meglévő fűtési rendszert felújítja a mennyezetbe épített fan-coil rendszerű fűtési rendszer kiépítésével.

name

Bővíti irodáit a Humán Szolgáltató Központ

2013.09.19.
A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ egyre több kerületi igényt szolgál ki, ezért szükségessé vált az irodák számának növelése. A Nyár utca 7. szám alatt található épület 3. emelete mellett a jövőben a második emeleti, jelenleg kihasználatlan ingatlanrészeket is használatba veszi az intézmény, így szükségessé vált az épület ezen részének teljes belső felújítása, korszerűsítése.

name

Eredményes évet zártak a Polgárőr Szervezetek

2013.05.16.
A bűn- és baleset-megelőzés területén nagyon sok olyan feladat merül fel, aminek közvetítéséhez elengedhetetlen a polgárőrség közreműködése, segítsége. Kerületünkben az elmúlt év decemberében alakult meg az Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület (EKPE).

name

Fejlesztések a költségvetés tükrében

2013.04.04.
Budapest, Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata elfogadta a 2013 évi költségvetését. A költségvetés kiadási főösszege 16.003.367 ezer Ft. A járási és a tankerületi rendszer kialakítása következtében, a feladatellátásban történt változások miatt a költségvetés főösszege 1.523.520 ezer Ft-tal csökkent. Az elfogadott költségvetés továbbra is biztosítja az önkormányzati feladatok ellátását és a kiegyensúlyozott működést, illetve a további fejlesztések megvalósítását.

name

Folytatódnak a fejlesztések Erzsébetvárosban – Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

2013.02.07.
A 2012-es év eseménydús volt, hiszen a kerületben rengeteg fejlesztés kezdődött el és fejeződött be.

name

Tízmilliós segítség a rendőrségnek

2012.12.13.
Erzsébetváros önkormányzata informatikai gépparkkal segítette a VII. kerületi rendőrkapitányság munkáját. Az elavult rendszer sürgősen cserére szorult, nemcsak a számítógépek állapota, hanem a hatékonyabb munkavégzés miatt is. Összesen 48 asztali számítógépet, 4 laptopot és egy projektort kaptak a kapitányság munkatársai, majdnem 10 millió forint értékben.

name

Új gépkocsit kapott az erzsébetvárosi polgárőrség

2012.12.13.
A hetedik kerületi önkormányzat és polgárőrség célja megegyezik: támogatni a közösségi bűnmegelőzést. Éppen ezért kapott az erzsébetvárosi vezetéstől az újonnan megalakult Polgárőr Egylet egy új szolgálati gépjárművet. A Ford Fiesta típusú gépkocsi rendelkezik minden olyan szükséges híradástechnikai berendezéssel, amely segítségével folyamatosan kapcsolatot tud tartani a társszervekkel, így a rendőrséggel is.

name

Kerületünkbe költözött a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

2012.10.18.
Szeptember 14-én Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere adta át Dr. Tóth Tibornak, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet főigazgatójának a Damjanich utca 4. szám alatti felújított, akadálymentesített épület kulcsát. Az átadáson köszöntőt mondott Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár és Rónaszékiné Keresztes Monika országgyűlési képviselő.

name

Újabb segítségnyújtás a rendőrségnek

2012.08.16.
Erzsébetváros önkormányzata újabb két személygépkocsival segíti a VII. kerületi rendőrség munkáját. Vattamány Zsolt polgármester elmondta, hogy az autók beszerzésének célja a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése, valamint a kerületben élők biztonságérzetének erősítése.

name

Kulturális erőművet hoztak létre Erzsébetvárosban

2012.06.21.
Az erzsébetvárosi önkormányzat június 11-i képviselő-testületi ülésén döntött arról az előterjesztésről, amely a VII. kerület nagy léptékű kulturális fejlődését célozza meg. A képviselők az előterjesztés részeként döntöttek az ErőMŰ Kft. (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Kft.) létrehozásáról, amely integrálja a 7. kerület valamennyi önkormányzati fenntartású művelődési és kulturális intézményét.

name

Átalakulás küszöbén Erzsébetváros

2012.05.31.
A városrehabilitációból az utóbbi évtizedekben kimaradt VII. kerület nagy lehetőség előtt áll. A 2011 áprilisában elfogadott Erzsébet-terv fejlesztési program keretében nemcsak utcáink, tereink és lakóházaink újulnak meg, de a kulturális élet fellendülésére is számíthatunk.

name

Bővült az Erzsébet-terv kerete

2012.04.24.
Az Erzsébet-terv komplex városfejlesztési programot 2011-ben indította útjára a kerület vezetése. A program főbb elemei: a városfejlesztési és zöldberuházások megvalósítása, az egyes gondoskodási formák megújítása, valamint a kulturális és oktatási projektek kidolgozása. Ebben az évben több forrás jut az Erzsébet-terv beruházásainak megvalósítására.

name

A megújult Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet

2012.04.24.
Az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet életében 2011. évben jelentős változások történtek. Az intézmény élére kinevezett új igazgató, Pendli Zoltán és kollégái a rendelkezésükre álló adatok alapján értékelték az elmúlt évek tevékenységét, és levonták a megfelelő következtetéseket. Minden eddiginél célirányosabb, összehangoltabb munkára, és a közterületek rendjének fenntartásában komoly előrelépésre volt szükség.

name

Elkészült a gyermekbarát meghallgatószoba

2012.02.23.
Tavalyi lapszámunkban már beszámoltunk az önkormányzat által rendezett jótékonysági Erzsébet-bálról, amelynek célja a hagyományőrzés mellett az volt, hogy a rendezvényen a tombolák bevételéből a VII. kerületi Rendőrkapitányság kialakíthassa gyermekbarát meghallgatószobáját.

name

Megújult az önkormányzati okmányiroda

2012.01.26.
Megújult az Erzsébetvárosi Önkormányzat okmányirodája és egyben arculata is. A 2011. március 1-jén összeült Képviselő-testület döntése értelmében megváltozott az okmányiroda nyitvatartási ideje. Az ügyfelek pozitív visszajelzései alapján megállapítható, hogy a megváltozott nyitvatartási idő széles körben elterjedt, és köz-megelégedettségre működik.