Hírek

name

Ingyenes e-töltőállomásokkal segítik a zöld közlekedést Erzsébetvárosban

2019.09.19.
Augusztus 6-án új töltőállomásokat vehetnek használatba az e-autózók a Madách téren, a Verseny utcában, illetve a Dob utcában. Erzsébetváros, a Greengo és a Parkl együttműködésének köszönhetően a VII. kerületi lakosok Erzsébetváros Kártyával díjmentesen használhatják a töltőket.

name

Új kulturális helyszín nyílik

2019.09.19.
A jövő évben, zsidó év szerint 5780-ban Erzsébetvárosban indul meg az Európában, de még a világon is egyedülálló projekt: Zsidó Előadóművészeti Központ nyílik a Csányi utca 3-ban, a Gólem Színház és a VII. kerületi önkormányzat együttműködésében. A projekt indulásáról 2019. szeptember 8-án számolt be Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere és Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője.

name

Elkezdődött a Peterdy utcai idősek otthona felújítása

2019.06.27.
Június elején megkezdődött a Peterdy utcai idősotthon belső felújítása is, amely 4 szint teljes rekonstrukcióját jelenti, beleértve az elektromos hálózatot, a burkolatokat, a falfelületeket is. A felújítás ideje alatt az otthon lakóit a felsőbb szinteken helyezik el. A munkálatok várhatóan szeptember közepén fejeződnek be.

name

Augusztus végére megújul a Dózsa György úti idősek otthona

2019.06.27.
Május elején kezdődött a bentlakásos otthon belső felújítása, amely az épület minden szintjét érinti. A rekonstrukció során megújulnak a közösségi terek, az apartmanok, a közös használatú helyiségek. Az 5. emeleten demens betegek ellátását szolgáló osztályt alakítanak ki, ahol a folyamatos felügyeletet igénylő betegek ellátását végzik majd.

name

Folytatódnak a felújítások Erzsébetvárosban

2018.04.26.
Az elmúlt évek során Erzsébetvárosban kiemelt figyelmet szenteltek az oktatási intézmények felújításának, így Erzsébetváros összes iskolájában jelentős fejlesztéseket végeztek.

name

Felújítások az erzsébetvárosi közintézményekben

2017.12.14.
Erzsébetváros önkormányzata a kerületi beruházások, fejlesztések tervezésekor fokozott figyelmet fordít a fiatal és az idősebb korosztály életminőségének javítására és a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtésére. Ennek szellemében az utóbbi években jelentős felújításokat végeztetett a helyi iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az idősek szociális intézményeiben.

name

Épületenergetikai felújítások Erzsébetvárosban

2017.05.25.
Pályázati támogatást nyert Erzsébetváros önkormányzata saját tulajdonú épületeinek épületenergetikai felújítására a 2016-ban megjelent, KEHOP-5.2.9 kódszámú, „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” megnevezésű, Magyarország kormánya által közzétett pályázaton.

name

Erzsébetvárosba költözött a tankerületi központ

2017.04.27.
Ismét megújult két erzsébetvárosi épület, melyeket márciusban ünnepélyes keretek között adtak át. Az önkormányzat képviseletében Vattamány Zsolt polgármester avatta fel a megújult épületeket. Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet szenteltek a kerületi oktatási intézmények felújításának, ennek köszönhetően a kerület összes iskolájában jelentős fejlesztések történtek.

name

Megújult kulturális színtér a VII. kerületben – Újra megnyitotta kapuit a kerület művelődési háza

2016.05.26.
Hivatalosan is átadták május 17-én a felújított ERöMŰVHÁZ-at, melyet az Erzsébet Terv fejlesztési program keretein belül renováltatott az önkormányzat. Az 1905-ben épült, patinás műemlék jellegű épület teljes körű megújuláson esett át 2015 nyarától mostanáig.

name

Korszerű körülmények a rendőrkapitányságon

2015.11.12.
A VII. kerületi rendőrkapitányság épülete teljes belső felújításon esett át, az ünnepélyes átadót november 4-én tartották. Az eseményen több ízben is elhangzott, hogy az elmúlt években a statisztikák szerint javult a közbiztonság Erzsébetvárosban, amely nagyban köszönhető a rendőrség munkájának.

name

Megújult az idősotthon

2015.11.12.
A felújítás energia-megtakarítást is eredményez
Erzsébetvárosban több helyszínen üzemel idősek nappali klubja és bentlakásos intézmény is. Ezek egyikének, a Dózsa György úti bentlakásos otthonnak épületgépészeti felújítása a végéhez érkezett.

name

Megnyílt a Klauzál Téri Vásárcsarnok

2015.10.22.
Múlt és jövő találkozása
A Klauzál téri csarnok épülete 1897-ben épült, az akkori kor legmodernebb építészeti megoldásaival. Ezeket megőrizve, ugyanakkor modern funkciókkal ellátva Erzsébetváros önkormányzata felújította a csarnokot, melyet október 2-án vehettek birtokba a vásárlók.

name

Megszépül az ERöMŰVHÁZ

2015.07.23.
Várhatóan október végére fejeződik be a Wesselényi utca 17. szám alatti ERöMŰVHÁZ felújítása, csupán a lift beépítése marad az év végére. A nyári-őszi munkálatok során a teljes belső homlokzatot újrafestik, a földszinti belső udvar alatti zárófödém rétegrendjének (csapadék elleni szigetelés, burkolat) teljes cseréjét elvégzik, hiszen a pincefalak áznak, így a víz miatt sérült fal- és mennyezetszakaszokat is kijavítják.

name

Ismét legyen ékkő a Klauzál téri csarnok!

2015.07.23.
Ha valaki Belső-Erzsébetváros szívében, a Klauzál téren jár, akár egy városbéli oázisnak is tekintheti a megszépült, virágos környezetet. Ez a volt zsidónegyed legnagyobb tere, melynek minden szeglete a történelemről mesél az értő és kíváncsi szemnek. A kezdetekkor, a XIX. század utolsó negyedében azonban még nem volt ilyen rózsás a kép – se a szó átvitt, se a konkrét értelmében.

name

A lakosság dönt a Százház utcai telekről

2015.06.25.
Néhány évvel ezelőtt még a Százház utcában állt a kerület egyetlen sportcsarnoka, melyet 2006-ban elbontottak. Hosszú pereskedés után most nyílt lehetőség arra, hogy az önkormányzat hasznosítsa az üresen álló telket, és azt szeretné, ha a lakosság döntené el, milyen funkciót töltsön be a tér. A témában tartott lakossági fórumon számos ötlet felmerült.

name

Újabb irodát kapott a VII. kerületi rendőrség

2014.11.06.
Vattamány Zsolt polgármester új irodát adott át a VII. kerületi rendőrség számára a Péterfy Sándor utcában. Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javítását kiemelten kezeli az önkormányzat, ezért az elmúlt négy évben több millió forinttal támogatta a lakosság biztonságát szolgáló fejlesztéseket, emellett a rendvédelmi szervekkel is szoros az együttműködés.

name

Központban a kultúra

2014.10.02.
Szeptember 19-én adták át Erzsébetváros legújabb kulturális központját, melyet egy évek óta üresen álló épületben alakítottak ki az Erzsébet Terv fejlesztési program keretében. A K11 Művészeti és Kulturális Központ alkalmas koncertek, kiállítások és más kulturális rendezvények megtartására.

name

Új padok az Almássy utcában

2014.08.14.
Július végén Erzsébetváros önkormányzata 14 új padot helyezett ki az Almássy utcában. A régi, elhasználódott ülőalkalmatosságok cseréje aktuálissá vált az Almássy térre vezető utcában, ezért döntött a kerület vezetése a középen kartámaszokkal osztott ülőpadok kihelyezése mellett. A projekthez kapcsolódóan hamarosan sor kerül az Almássy utcai planténerek felújítására, festésére is.

name

Budapest legmodernebb térfigyelő-központja

2014.06.19.
Kilencven kamerából álló új térfigyelő-központot adtak át június 10-én a kerületben. A létesítményt a legmodernebb szoftverrel látták el, és jelenleg hat operátor-állomással működik a nap 24 órájában. A beruházásra Erzsébetváros önkormányzata közel 186 millió forintot fordított.

name

Fejlődő infrastruktúra, javuló életminőség

2014.03.27.
Az Erzsébet Terv keretén belül újabb három fontos, a lakosságot közvetlenül érintő területen történik fejlesztés a kerületben. Tovább javul az úthálózat minősége, még korszerűbbé válik az egészségügyi ellátás, és a kulturális lehetőségek bővítéseként egy művészeti központot alakítanak ki a Király utcában. Az önkormányzat alapvető célja, hogy a városrész dinamikusan fejlődjön és az itt élők életminősége javuljon.

name

Új padok a kerület több pontján

2014.01.30.
A kerület külső, kevésbé frekventált területeire az évek alatt megfogyatkozott, elhasználódott padok helyett újakat helyezett ki az önkormányzat parkfenntartással foglalkozó cége, az EVIKINT Kft. A Bethlen Gábor téren a kórház bejáratánál, az iskola bejáratánál, valamint a Bethlen Téri Színház mellett helyeztek el padokat, továbbá a Bethlen Gábor utcába és a Városligeti fasorra is új utcabútorok kerültek.

name

Autót kaptak a VII. kerületi rendőrök

2014.01.30.
Erzsébetváros önkormányzata ismét támogatta a kerületi rendőrkapitányság munkáját. Az év végi elismerések és köszönetnyilvánítások mellett a kapitányság számára egy újabb személygépkocsit adott át Erzsébetváros vezetése december 17-én. Kiss Szabolcs rendőr őrnagy, rendőrkapitány elmondta, sokat jelent ez a segítség, főleg a nehéz időszakban, hiszen az ünnepek környékén mindig megsokszorozódik a munkájuk.

name

Átadták a felújított fűtésrendszert

2013.12.12.
A hanuka kezdete alkalmából különleges műsorral készült a Bethlen téri zsinagóga közössége. Az ünnepi gyertya meggyújtása után az összes budapesti kántor énekelőadását hallgathatta meg a gyülekezet. Más ok is volt az ünneplésre, mivel Erzsébetváros önkormányzatának közbenjárásával megújult a zsinagóga fűtésrendszere.

name

A Bethlen Téri Színház homlokzatának felújítása

2013.11.14.
Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával elkezdődött a Bethlen Téri Színház homlokzatának felújítása, mellyel az 1929-es állapotot szeretnék visszaállítani. Szögi Csaba, a színház igazgatója lapunknak elmondta: nagyon örül, hogy az önkormányzat támogatja az 1929-es homlokzat visszaállítását, mellyel az épület régi arcát és hangulatát szeretnék visszaadni.

name

Megújul a Bethlen téri zsinagóga fűtési rendszere

2013.09.19.
Régóta meglévő probléma a Bethlen téri zsinagógában az alacsony hatásfokú fűtés. A meglévő hőlégbefúvásos rendszer elavult, felújítására nem volt lehetőség. Erzsébetváros önkormányzata támogatási szerződés keretein belül vállalta, hogy a meglévő fűtési rendszert felújítja a mennyezetbe épített fan-coil rendszerű fűtési rendszer kiépítésével.

name

Bővíti irodáit a Humán Szolgáltató Központ

2013.09.19.
A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ egyre több kerületi igényt szolgál ki, ezért szükségessé vált az irodák számának növelése. A Nyár utca 7. szám alatt található épület 3. emelete mellett a jövőben a második emeleti, jelenleg kihasználatlan ingatlanrészeket is használatba veszi az intézmény, így szükségessé vált az épület ezen részének teljes belső felújítása, korszerűsítése.

name

Eredményes évet zártak a Polgárőr Szervezetek

2013.05.16.
A bűn- és baleset-megelőzés területén nagyon sok olyan feladat merül fel, aminek közvetítéséhez elengedhetetlen a polgárőrség közreműködése, segítsége. Kerületünkben az elmúlt év decemberében alakult meg az Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület (EKPE).

name

Fejlesztések a költségvetés tükrében

2013.04.04.
Budapest, Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata elfogadta a 2013 évi költségvetését. A költségvetés kiadási főösszege 16.003.367 ezer Ft. A járási és a tankerületi rendszer kialakítása következtében, a feladatellátásban történt változások miatt a költségvetés főösszege 1.523.520 ezer Ft-tal csökkent. Az elfogadott költségvetés továbbra is biztosítja az önkormányzati feladatok ellátását és a kiegyensúlyozott működést, illetve a további fejlesztések megvalósítását.

name

Folytatódnak a fejlesztések Erzsébetvárosban – Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel

2013.02.07.
A 2012-es év eseménydús volt, hiszen a kerületben rengeteg fejlesztés kezdődött el és fejeződött be.

name

Tízmilliós segítség a rendőrségnek

2012.12.13.
Erzsébetváros önkormányzata informatikai gépparkkal segítette a VII. kerületi rendőrkapitányság munkáját. Az elavult rendszer sürgősen cserére szorult, nemcsak a számítógépek állapota, hanem a hatékonyabb munkavégzés miatt is. Összesen 48 asztali számítógépet, 4 laptopot és egy projektort kaptak a kapitányság munkatársai, majdnem 10 millió forint értékben.

name

Új gépkocsit kapott az erzsébetvárosi polgárőrség

2012.12.13.
A hetedik kerületi önkormányzat és polgárőrség célja megegyezik: támogatni a közösségi bűnmegelőzést. Éppen ezért kapott az erzsébetvárosi vezetéstől az újonnan megalakult Polgárőr Egylet egy új szolgálati gépjárművet. A Ford Fiesta típusú gépkocsi rendelkezik minden olyan szükséges híradástechnikai berendezéssel, amely segítségével folyamatosan kapcsolatot tud tartani a társszervekkel, így a rendőrséggel is.

name

Kerületünkbe költözött a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

2012.10.18.
Szeptember 14-én Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere adta át Dr. Tóth Tibornak, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet főigazgatójának a Damjanich utca 4. szám alatti felújított, akadálymentesített épület kulcsát. Az átadáson köszöntőt mondott Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár és Rónaszékiné Keresztes Monika országgyűlési képviselő.

name

Újabb segítségnyújtás a rendőrségnek

2012.08.16.
Erzsébetváros önkormányzata újabb két személygépkocsival segíti a VII. kerületi rendőrség munkáját. Vattamány Zsolt polgármester elmondta, hogy az autók beszerzésének célja a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése, valamint a kerületben élők biztonságérzetének erősítése.

name

Kulturális erőművet hoztak létre Erzsébetvárosban

2012.06.21.
Az erzsébetvárosi önkormányzat június 11-i képviselő-testületi ülésén döntött arról az előterjesztésről, amely a VII. kerület nagy léptékű kulturális fejlődését célozza meg. A képviselők az előterjesztés részeként döntöttek az ErőMŰ Kft. (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Kft.) létrehozásáról, amely integrálja a 7. kerület valamennyi önkormányzati fenntartású művelődési és kulturális intézményét.

name

Átalakulás küszöbén Erzsébetváros

2012.05.31.
A városrehabilitációból az utóbbi évtizedekben kimaradt VII. kerület nagy lehetőség előtt áll. A 2011 áprilisában elfogadott Erzsébet-terv fejlesztési program keretében nemcsak utcáink, tereink és lakóházaink újulnak meg, de a kulturális élet fellendülésére is számíthatunk.

name

Bővült az Erzsébet-terv kerete

2012.04.24.
Az Erzsébet-terv komplex városfejlesztési programot 2011-ben indította útjára a kerület vezetése. A program főbb elemei: a városfejlesztési és zöldberuházások megvalósítása, az egyes gondoskodási formák megújítása, valamint a kulturális és oktatási projektek kidolgozása. Ebben az évben több forrás jut az Erzsébet-terv beruházásainak megvalósítására.

name

A megújult Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet

2012.04.24.
Az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet életében 2011. évben jelentős változások történtek. Az intézmény élére kinevezett új igazgató, Pendli Zoltán és kollégái a rendelkezésükre álló adatok alapján értékelték az elmúlt évek tevékenységét, és levonták a megfelelő következtetéseket. Minden eddiginél célirányosabb, összehangoltabb munkára, és a közterületek rendjének fenntartásában komoly előrelépésre volt szükség.

name

Elkészült a gyermekbarát meghallgatószoba

2012.02.23.
Tavalyi lapszámunkban már beszámoltunk az önkormányzat által rendezett jótékonysági Erzsébet-bálról, amelynek célja a hagyományőrzés mellett az volt, hogy a rendezvényen a tombolák bevételéből a VII. kerületi Rendőrkapitányság kialakíthassa gyermekbarát meghallgatószobáját.

name

Megújult az önkormányzati okmányiroda

2012.01.26.
Megújult az Erzsébetvárosi Önkormányzat okmányirodája és egyben arculata is. A 2011. március 1-jén összeült Képviselő-testület döntése értelmében megváltozott az okmányiroda nyitvatartási ideje. Az ügyfelek pozitív visszajelzései alapján megállapítható, hogy a megváltozott nyitvatartási idő széles körben elterjedt, és köz-megelégedettségre működik.