Hírek

name

Újabb támogatást kapott a Péterfy kórház

2017.03.23.
Az önkormányzat márciusi döntésének értelmében idén újabb 7 millió forint összegű támogatást nyújt Erzsébetváros a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központnak. Az összegből a szülő-nőbeteg, illetve neonatológiai és csecsemő osztályt fejleszti a kórház.

name

Megújulnak a kerület rendelői

2013.11.14.
Az Erzsébetváros önkormányzata által fenntartott orvosi rendelők az Erzsébet Terv keretén belül megújulnak. A városvezetés megtesz mindent annak érdekében, hogy az erzsébetvárosiakat minél színvonalasabb körülmények között láthassák el a kerület orvosai és védőnői. A felújítás alatt ideiglenes helyen folytatják működésüket a rendelők, mivel az elvégzendő munkák zajjal járnak, és nem teszik lehetővé a helyiségek rendeltetésszerű használatát.

name

Elkezdődött a Dózsa György úti orvosi rendelő felújítása

2013.09.19.
A megfelelő színvonalú orvosi ellátás rendkívül fontos. A kerület vezetése éppen ezért mindent megtesz, hogy biztosítsa az erzsébetvárosi orvosok számára a praktizáláshoz szükséges körülményeket. A rendelők rezsiköltségének egy részét átvállalva több forrás jut korszerű eszközök beszerzésére.

name

Szépülnek az orvosi rendelőink

2012.12.13.
Jól halad az Erzsébet Terv keretében megvalósuló rendelő-felújítás a kerületünkben: a kilenc helyiség felében befejezték vagy megkezdték a rekonstrukciót. Optimista hozzáállás szerint akár már 2013-ra új rendelőnek örvendhet valamennyi körzet.

name

Védőnők napja

2012.09.20.
A védőnői szolgálat a maga formájában egyedülálló a világon, egy olyan rendszer, amire joggal lehetünk büszkék. Kerületi védőnőink kiemelt jelentőségű feladatot látnak el a gyermekellátás terén. Jelen vannak a területi alapellátásban és az oktatási-nevelési intézmények munkájában, szorosan együttműködnek a családi típusú ellátásokat végző intézményekkel, valamint a gyámhatósággal. Erzsébetváros önkormányzata kiemelt fontossággal kezeli a védőnői szolgálatokat.

name

Egészségügyi intézmények felújítása

2012.09.06.
Erzsébetváros önkormányzata 2011 óta folyamatosan újítja fel a kerületben lévő egészségügyi intézményeket. Az Erzsébet Terv keretén belül megvalósuló beruházások célja az intézmények mind esztétikai mind az Európai Unió elvárásainak megfelelő kialakítása. A kerület vezetésének célja, hogy a betegeket és kísérőiket barátságos, tiszta, megfelelő műszaki állapotú intézmények fogadják.