Hírek

name

Újabb támogatást kapott a Péterfy kórház

2017.03.23.
Az önkormányzat márciusi döntésének értelmében idén újabb 7 millió forint összegű támogatást nyújt Erzsébetváros a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központnak. Az összegből a szülő-nőbeteg, illetve neonatológiai és csecsemő osztályt fejleszti a kórház.

name

Kilenc új orvosi rendelő Erzsébetvárosban

2016.03.24.
Két új helyszínen összesen 9 orvosi rendelőt adott át Erzsébetváros önkormányzata a kerület háziorvosai és betegei számára. A Péterfy Sándor utcai kórházban dolgozó 5 felnőtt és 4 gyermek háziorvos új, méltó környezetben való elhelyezését hosszú előkészítő munka előzte meg. Egészségügyi intézmény kialakítására két ingatlant találtak alkalmasnak: egy Rottenbiller és egy István utcai helyiséget.

name

Kilenc új orvosi rendelőt adnak át idén Erzsébetvárosban

2015.07.23.
Folytatódnak a VII. kerületi felújítások, a legutóbbi ülésén két épületben összesen kilenc új orvosi rendelő kialakításáról döntött az erzsébetvárosi képviselő-testület. Az István utca 35. szám alatti, jelenleg használaton kívüli helyiségben építenek ki 5 db felnőtt háziorvosi rendelőt a szükséges vizesblokkokkal és váróhelyiségekkel. A Rottenbiller utca 12. szám alatti, jelenleg szintén nem használt helyiségben pedig az átalakítást követően 4 db gyermekorvosi rendelő fog működni.

name

Folytatódik a Péterfy kórház megújulása

2015.07.23.
Az elmúlt négy évben mintegy 10 millió forinttal támogatta Erzsébetváros vezetése a Péterfy kórházat. Idén újabb 2,5 millió forint hozzájárulást kapott az intézmény. A Neonatológiai és Csecsemő Osztály számára 1.000.000 forint értékben szereztek be különösen fontos eszközöket, míg a fennmaradó 1,5 millió forintot a Fül-, Orr-, Torok-, Gége-, Fej- és Nyaksebészeti Osztály kapta, amely 3 db vizsgáló fejlámpa vásárlására fordította az összeget.

name

Megújult a Wesselényi utcai háziorvosi rendelő

2014.07.31.
Erzsébetváros egyik legnagyobb betegforgalmat lebonyolító egészségügyi intézményében hosszú ideje semmilyen korszerűsítés nem történt, így felújítása nagyon időszerűvé vált. Megújultak az aljzatszerkezetek, a burkolatok, új álmennyezeteket alakítottak ki, cserélték a teljes gépészeti rendszert, korszerűsítették a fűtést, az ivóvíz-ellátó és a lefolyórendszert, továbbá akadálymentesítették az épületet.

name

Megújult a Madách utcai védőnői szolgálat

2014.07.03.
Az Erzsébet Terv Fejlesztési Program keretében a városvezetés egyik kiemelt feladata a szociális és egészségügyi ellátás megújítása. A kerületben található egészségügyi intézmények nagy része megújult az elmúlt években: háziorvosi rendelők és védőnői szolgálatok váltak korszerűbbé és szépültek meg, emellett a Péterfy Sándor utcai kórházban is számos fejlesztés történt.

name

Megújulnak a kerület rendelői

2013.11.14.
Az Erzsébetváros önkormányzata által fenntartott orvosi rendelők az Erzsébet Terv keretén belül megújulnak. A városvezetés megtesz mindent annak érdekében, hogy az erzsébetvárosiakat minél színvonalasabb körülmények között láthassák el a kerület orvosai és védőnői. A felújítás alatt ideiglenes helyen folytatják működésüket a rendelők, mivel az elvégzendő munkák zajjal járnak, és nem teszik lehetővé a helyiségek rendeltetésszerű használatát.

name

Elkezdődött a Dózsa György úti orvosi rendelő felújítása

2013.09.19.
A megfelelő színvonalú orvosi ellátás rendkívül fontos. A kerület vezetése éppen ezért mindent megtesz, hogy biztosítsa az erzsébetvárosi orvosok számára a praktizáláshoz szükséges körülményeket. A rendelők rezsiköltségének egy részét átvállalva több forrás jut korszerű eszközök beszerzésére.

name

Szépülnek az orvosi rendelőink

2012.12.13.
Jól halad az Erzsébet Terv keretében megvalósuló rendelő-felújítás a kerületünkben: a kilenc helyiség felében befejezték vagy megkezdték a rekonstrukciót. Optimista hozzáállás szerint akár már 2013-ra új rendelőnek örvendhet valamennyi körzet.

name

Védőnők napja

2012.09.20.
A védőnői szolgálat a maga formájában egyedülálló a világon, egy olyan rendszer, amire joggal lehetünk büszkék. Kerületi védőnőink kiemelt jelentőségű feladatot látnak el a gyermekellátás terén. Jelen vannak a területi alapellátásban és az oktatási-nevelési intézmények munkájában, szorosan együttműködnek a családi típusú ellátásokat végző intézményekkel, valamint a gyámhatósággal. Erzsébetváros önkormányzata kiemelt fontossággal kezeli a védőnői szolgálatokat.

name

Egészségügyi intézmények felújítása

2012.09.06.
Erzsébetváros önkormányzata 2011 óta folyamatosan újítja fel a kerületben lévő egészségügyi intézményeket. Az Erzsébet Terv keretén belül megvalósuló beruházások célja az intézmények mind esztétikai mind az Európai Unió elvárásainak megfelelő kialakítása. A kerület vezetésének célja, hogy a betegeket és kísérőiket barátságos, tiszta, megfelelő műszaki állapotú intézmények fogadják.