Megkezdődött a felújítás a Dob utcai bölcsődében

Az elmúlt évek során az épület külső nyílászáróit cserélték, hőszigetelték a homlokzatot, a lapostetőt pedig hő és csapadékvíz elleni szigeteléssel látták el.

A következő ütemben az épület fűtését és melegvíz-ellátását biztosító kazánokat cserélték ki, valamint korszerűsítették a fűtési rendszert is. Több lépcsőben renoválták az udvart, illetve a bölcsőde konyháját is. Az augusztusban kezdődött felújítás ütemezésekor az önkormányzat a bölcsődei szünet időpontjához igazította a munkálatok megkezdését, hogy minél kisebb kényelmetlenséget okozzon a bölcsőde életében. A rekonstrukció során az intézmény minden belső tere megújul.

170913DobBolcsiFelujitas0014
170913DobBolcsiFelujitas0020
170913DobBolcsiFelujitas0049

A csoportszobák padlóburkolatát, belső nyílászáróit cserélik. A meglévő világítótesteket és a kapcsolódó elektromos hálózatot is modernizálják, korszerű, energiatakarékos LED lámpatesteket szerelnek fel. A csoportszobákhoz tartozó mosdók teljes belső felújítása is megvalósul a projekt keretében. A víz- és csatornavezetékek cseréjét követően új hidegburkolatokat fektetnek le, és új szanitereket építenek be. A folyosókat és az átadó helyiségeket is teljes körűen rekonstruálják. A renoválás tervezése során látható volt, hogy a bölcsődei szünet időtartama nem lesz elegendő a feladatok elvégzésére, emiatt született az a döntés, hogy a szünet alatt felújított épületrész átadása után a következő épületszárnyat teljesen lezárják, amíg a munkálatok befejeződnek, így lehet a legkisebb mértékűre csökkenteni a zaj- és porterhelést.

A projekt keretében egy sószobát is kialakítanak, ahogy ez az elmúlt évek során már több önkormányzati intézményben is megvalósult. A felújítás várható befejezése az év végére várható, a modernizált csoportszobák átadása addig is folyamatos lesz, januártól pedig egy teljesen megújult bölcsőde várja majd a gyermekeket.