Vakáció önkormányzati támogatással

A nyári szünidő beosztása a legtöbb szülő részére nem kevés fejtörést okoz. A napközis táborok programjai változatos elfoglaltságot kínálnak az iskoláskorúaknak, emellett számos egyéb ingyenes vagy kedvezményes program várja a kerületben élő kicsiket és nagyobbakat.

A városi „táborozás” mellett ugyanakkor fontos, hogy a gyermekek pár napra kiszakadjanak megszokott környezetükből, és új élményekkel gazdagodva kezdhessék meg a szeptemberi tanévet. Erzsébetváros önkormányzata 2011-ben a balatonmáriafürdői és a szlovákiai Ružinán lévő táborát is felújította, így komfortos körülmények, rendezett környezet várja a táborozókat. Balatonmáriafürdőn 2014-ben is több közérzetjavító karbantartási munkát végeztek el, így a garanciális javításokon túl új bojlereket is beszereltek, pingpongasztalt vásároltak, valamint egy wifi routert szereztek be. Az önkormányzat idén 5,7 millió forintos keretösszeget biztosított a nyári táborozás támogatására, így valamennyi pályázó megkapta az általa kért hozzájárulást, melyet rendszerint a szállás, az utazás, illetve az étkeztetés költségeire, valamint a változatos kulturális és szabadidős programok biztosítására fordíthatnak.

Fontos kiemelni, hogy a pályázat eredeti célja a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásának támogatása. Idén nyáron a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében rászoruló kerületi gyermekek szüleikkel együtt utazhattak Máriafürdőre, ahol a pihenés mellett érdekes szakmai programokon is részt vehettek. A jövőben a pályázati lehetőségek további bővítését tervezik, ezért az önkormányzat arra biztatja a kerületi civil szervezeteket, hogy bátran jelentkezzenek, hiszen egy kis időráfordítással maradandó élményeket szerezhetnek a támogatottaknak.

400 gyermek és 300 felnőtt nyaralt idén az önkormányzati táborokban.

140722Bmariafurdo_tabor0031
140722Bmariafurdo_tabor0015
140722Bmariafurdo_tabor0032