Országosan egyedülálló Egészségfejlesztési Pont nyílik

160923PrevenciosNapKlauzal0022

2016. szeptember 23-án hivatalosan is bejelentették Erzsébetváros legújabb kerületi fejlesztését, az ez év októberében megnyíló Egészségfejlesztési Pontot, melyet a VII. kerületi önkormányzat fenntartásában működő Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ hoz létre és működtet majd.

Dr. Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere kiemelte, hogy az Egészségfejlesztési Pont olyan integrált szolgáltatási hely és forma lesz, amely az ott megjelenőknek az egészséggel kapcsolatos tanácsadáson, az egészségügyi problémák megoldásához vezető út első lépésén túl egy közösségi tér valamennyi szolgáltatását is nyújtani fogja.

„Az Egészségfejlesztési Pont nem csupán Budapesten, de országosan is egyedülálló helyszíne lesz az egészségmegőrzésnek, a betegségek megelőzésének és az egészséges életmódot segítő szolgáltatásoknak” – mondta el a nemsokára megnyíló létesítményről dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos is. Kiemelte az új szolgáltatás összetettségét, valamint gratulált a kerület vezetésének, mely támogatta – és nem pusztán elviekben, hanem a szükséges források biztosításával is – a pont létrehozását és így a kerületi lakosok egészségben élhető éveit is.

160923PrevenciosNapKlauzal0011