Modern környezet a civil szervezeteknek

Nyolc civil szervezet nyert az idén először meghirdetett helyiséghasználati pályázaton, melyet az önkormányzat írt ki erzsébetvárosi szervezetek részére. A teljesen megújult, modernizált ERöMŰVHÁZ-ban található irodákat hivatalosan november végén adták át.

A pályázat a civil szervezetek hatékony, célcsoportot elérő munkavégzését kívánta elősegíteni, illetve kulturált körülményeket biztosítani az általuk nyújtott szolgáltatások számára. Kiemelt célja volt az önkormányzatnak, hogy az oly népszerű közösségi munkavégzés előnyeivel, kultúrájával megismertesse az erzsébetvárosi civil szereteteket, ezáltal biztosítsa számukra a tapasztalatcsere és kapcsolati háló építésének lehetőségét is. „Az önkormányzat fontos feladata, hogy segítse a lakosság önszerveződő közösségeit, ennek intézményesített formája a pályázat útján történő támogatás. A város vezetése úgy döntött, hogy oly módon is segíti az autonóm erzsébetvárosi közösségek tevékenységét, hogy a munkavégzés helyének biztosításával erősíti kerülethez való kötődésüket.

Nagy öröm számunkra, hogy minden pályázó elnyerte a támogatást.”

- fejtette ki Jánossy András, az önkormányzat civil referense.

 

Irodák, tárgyaló és közösségi tér is rendelkezésre áll

Az ERöMŰVHÁZ épületének II. emeletén lévő, civil szervezetek által használt irodai helyiségcsoport teljesen megújult. Felújították a fal- és padlóburkolatokat, megtörtént a falfelületek javítása, festése. A vizesblokkokban új vakolatot, aljzatot és hidegburkolatot fektettek le, vizes berendezési tárgyakat építettek be, valamint mindenhol kicserélték a csatlakozó-aljzatokat, a kapcsolókat és a világítótesteket. A modern helyiségekben új beépített szekrényeket, valamint konyhapultot alakítottak ki, így téve barátságossá, rendezetté, praktikussá a tereket.

„A nyolc nyertes szervezet igen sokszínű munkát végez a kerületben, a társadalom számos különböző rétegét szólítják meg programjaikkal, ezzel is erősítve a kerületi civil szférát. A civil szervezetek szerves részét képezik Erzsébetváros életének, további sok sikert kívánunk munkájukhoz!” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester az átadón.

161125EromuvhazIrodak0003
161125EromuvhazIrodak0002
161125EromuvhazIrodak0008

A nyertes civil szervezetek

Élő Tűzfalak Budapest Alapítvány
Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége
EUROMART Egyesület
Ezüst Hárs Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület
Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Erzsébetváros
MUOE Magyar Ultisok Országos Egyesülete
Születésház Közhasznú Egyesület
Társalkotó Egyesület