Ingyenes táborozás a hetedik kerületben

Erzsébetváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a gyerekeknek megfelelő nyári programokra. A kerületi tanintézmények gyerekei így nyári napközis táborokban vehettek részt, amelyek költségét az önkormányzat teljes egészében magára vállalta, így a szülők nagy örömére ingyenesek voltak ezek a programok. „Számos nyári napközis tábor kínálja magát kerületünkben, különleges programokkal és lehetőségekkel, amelyeket a hetedik kerületi önkormányzat finanszíroz.”

Ez a gyereknek és felnőttnek egyaránt örömhír, hiszen nagy terhet vesz le a szülő válláról, és örülnek a programoknak a szünidőt élvező iskolások is. Egyedül az étkezést kell fizetniük a szülőknek, azonban akik egyébként rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, azok most is teljesen ingyen vehetik igénybe ezeket a lehetőségeket. A tábor során a gyermekek ellátogatnak a Gellérthegyre, „társasoznak”, végigsétálnak a Tabán hangulatos utcáin, a Margitszigeti Kisállatkertet is megnézik, pingpongoznak, rajzolnak, együtt alkotnak festményeket és rajzokat. Nagyon fontosak lehetnek a táborban szerzett élmények, hiszen azok emléke sokáig elkíséri a gyerekeket – mondta lapunknak Móri Árpádné, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője. A szülőknek pedig nyilvánvalóan nagy megkönnyebbülést jelent, hogy profi tanárok óvják gyermekeiket, akik még szórakoztató programokat is kínálnak a nyári melegben. Az iskola tíznapos kerületi napközis tábornak adott otthont, ahová Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere is kilátogatott. A kerület iskoláiból korosztályok tekintetében is vegyesen érkeztek gyerekek, akik számos élménnyel gazdagodva töltötték el itt napjaikat.

130712AlsoerdosorNyariTabor0005

„Az iskolák igazgatói köszönetüket fejezték ki az önkormányzatnak a kerületi tábor programjainak anyagi támogatásáért.”

130712AlsoerdosorNyariTabor0023

Tillinger Péter, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola igazgatója újságunknak elmesélte, hogy rendkívül jó volt a hangulat, így mindenki annak örült, hogy a mozgásból és a sportból többet kaphatnak a gyerekek, ezért is igyekeztek a tanárok minél több mozgással összefüggő játékot, elfoglaltságot kitalálni. A tábor elsősorban nem gyerekmegőrzés volt, hanem aktív játékkal, csoportos foglalkozással teli igazi szünidei tábor, ahol jól érezték magukat a fiúk és lányok. Sok-sok színes program várta a jelentkezőket. Nagyon jól szervezett volt a tábor: voltak az állatkertben is, sportoltak, informatikai játékokkal és egyéb tartalmas elfoglaltságokkal várták a szórakozni vágyó diákokat.