Folyamatos támogatás a szülészeti és nőgyógyászati osztály fejlesztésére

Erzsébetváros önkormányzata az Erzsébet Terv fejlesztési program keretén belül több alkalommal nyújtott támogatást a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központnak. Idén az önkormányzat támogatásával a kórház szülészeti és nőgyógyászati, valamint gyermekgyógyászati és koraszülött osztálya több nélkülözhetetlen eszközt szerezhetett be.

A kerület a kórházat folyamatosan támogatja, ennek köszönhetően az év elején is új eszközöket adtak át, és az elmúlt hónapokban újabbak kerültek beszerzésre, így a szülészeti és nőgyógyászati, valamint a gyermekgyógyászati és koraszülött osztálynak sikerült önkormányzati támogatással megújulnia.

130509PeterffySKorhaz_eszkozatadas0016

Dr. Hajnáczky Károly főorvos elmondta, hogy nagyon hálásak az önkormányzatnak, hiszen a hozzájárulásból az osztály számára nélkülözhetetlen dolgokat sikerült beszerezniük. „Az önkormányzat nemcsak osztályunkat, hanem a gyermekgyógyászati-, koraszülött osztályt is támogatta, amellyel szoros együttműködésben dolgozunk. A szülészeten kialakítottak úgynevezett rooming-in szobákat, ahol a baba és a mama együtt lehet, állandó orvosi felügyelet mellett. Ezenkívül a kismama megfelelő szakemberektől sajátíthatja el a gyermekgondozás fortélyait: sokkal rutinosabban és magabiztosabban viszik haza a rooming-in-es anyukák a babájukat. A támogatásból sikerült beszereznünk rooming-in kocsikat, a szülőszobába ágymatracokat, laparoszkópos felszereléseket, valamint többfunkciós anya- és magzati monitor készüléket. Ezek az eszközök osztályunk számára nélkülözhetetlenek, mivel ha bármi probléma adódik, azonnal tudunk intézkedni. A szülészeti és újszülött részlegen a felújításnak köszönhetően modern körülményeket tudunk biztosítani a páciensek számára” – mondta lapunknak a főorvos.

„A kórház támogatása nem tartozik az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai közé, ennek ellenére a kerület vezetése igyekszik lehetőségeihez mérten támogatni az intézményt, mely a kerületben élők egészségügyi ellátásában kiemelt szerepet tölt be” – nyilatkozta lapunknak Vattamány Zsolt polgármester.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ a főváros egyik legnagyobb egészségügyi létesítménye: rendelőintézete évente mintegy 1.000.000 járóbeteg gondozását végzi, míg a kórház 1587 ágya évi 50.000 fekvő beteg ápolását teszi lehetővé. A kórházban nyújtott ellátás magas színvonalú, az itt dolgozó orvosok, ápolók munkáját pedig nagyban megkönnyíti, hogy korszerű eszközökkel, megfelelő körülmények között láthatják el feladataikat.

130509PeterffySKorhaz_eszkozatadas0012