Álláskereső nőket segítő szociális szalon nyílt Erzsébetvárosban


Magyarországon elsőként a VII. kerületben nyitottak munkaerő-piaci aktivizálást segítő nőbarát irodát (MASNI). A külföldön már népszerű kezdeményezés célja, hogy az álláskereső hölgyek könnyebben visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

„A munkahelyteremtés mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a nők számára megkönnyítsük a munka világába való visszatérést. 2010 óta az önkormányzati fenntartású foglalkoztatási tanácsadó és családsegítő szolgálat több mint 10 000 erzsébetvárosinak tudott segítséget nyújtani. A MASNI szolgáltatásai – melyeket természetesen ingyenesen vehetnek igénybe a jelentkezők – ezeket a programokat egészítik ki” – hangsúlyozta a szociális szalon megnyitóján Vattamány Zsolt polgármester. Az önkormányzat a beruházásra 6 millió forintot költött.

140923MASNI0014

A VII. kerületi foglalkoztatási tanácsadó segít az álláskereső nőknek helyes önéletrajzot, motivációs levelet írni és elküldeni, a hölgyek ráadásul egy olyan szolgáltatásban is részt vehetnek a szociális szalonban, mely nemcsak pszichésen, de külsőleg is felkészíti őket az állásinterjúra: fodrász, kozmetikus és manikűrös foglalkozik velük, valamint ruhakölcsönzéssel biztosítanak számukra megfelelő megjelenést az interjúhoz. A résztvevőknek lehetőségük van szituációs gyakorlatokon is részt venni, amelyek segítségével megkapják a megfelelő pszichés felkészítést a szakemberektől.

140923MASNI0022
140923MASNI0020