Hírek

name

Modern környezet a civil szervezeteknek

2016.12.15.
Nyolc civil szervezet nyert az idén először meghirdetett helyiséghasználati pályázaton, melyet az önkormányzat írt ki erzsébetvárosi szervezetek részére. A teljesen megújult, modernizált ERöMŰVHÁZ-ban található irodákat hivatalosan november végén adták át.

name

Országosan egyedülálló Egészségfejlesztési Pont nyílik

2016.10.20.
2016. szeptember 23-án hivatalosan is bejelentették Erzsébetváros legújabb kerületi fejlesztését, az ez év októberében megnyíló Egészségfejlesztési Pontot, melyet a VII. kerületi önkormányzat fenntartásában működő Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ hoz létre és működtet majd.

name

Álláskereső nőket segítő szociális szalon nyílt Erzsébetvárosban

2014.10.02.
Magyarországon elsőként a VII. kerületben nyitottak munkaerő-piaci aktivizálást segítő nőbarát irodát (MASNI). A külföldön már népszerű kezdeményezés célja, hogy az álláskereső hölgyek könnyebben visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Az önkormányzat a beruházásra 6 millió forintot költött.

name

Vakáció önkormányzati támogatással

2014.08.14.
A nyári szünidő beosztása a legtöbb szülő részére nem kevés fejtörést okoz. A napközis táborok programjai változatos elfoglaltságot kínálnak az iskoláskorúaknak, emellett számos egyéb ingyenes vagy kedvezményes program várja a kerületben élő kicsiket és nagyobbakat.

name

Erzsébetváros megbecsüli polgárait

2014.07.03.
A kerület vezetése a június 12-i képviselő-testületi ülésen módosította az Erzsébetvárosban születettek, és a legalább 20 esztendeje itt élő 80 éven felüliek köszöntéséről szóló rendeletét azért, hogy a lakókban tovább erősödjék a városrészhez való kötődés. Az önkormányzat egyszeri – a 90. életévüket betöltött idős polgárok esetében rendszeres –, gesztus értékű és a lehetőségekhez mérten méltó támogatással kíván hozzájárulni az érintettek életének megkönnyítéséhez.

name

Ingyenes tankönyv az alsó tagozatosoknak

2014.07.03.
Vattamány Zsolt polgármester a júniusi tanévzáró ünnepségeken bejelentette, hogy a 2014–15-ös tanévtől az önkormányzat ingyenesen biztosítja a 3. és 4. osztályosoknak a tankönyveket. Az 1. és 2. évfolyamos diákok állami támogatásként már eddig is térítésmentesen kapták meg azokat, Erzsébetváros vezetése tehát kibővítette a hozzájárulást a teljes alsó tagozatra, így 214 gyermek ingyen kapja majd a tankönyveket.

name

Megújulnak a kerületi intézmények tálalókonyhái

2014.05.22.
Három év alatt, összesen közel 55 millió forintból tíz tálalókonyhát újítanak fel a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ intézményeiben. A 2,6 millió forintból megújult, május 7-én átadott Dózsa György úti idősek otthona tálalókonyhája az ötödik volt a sorban.

name

Erzsébetvárosban ingyenes lett a bölcsőde

2014.05.22.
Erzsébetváros önkormányzata április 29-i képviselő-testületi ülésén ingyenessé tette a kerületben a bölcsődei ellátást. A városrész vezetése eddig sem élt törvényi lehetőségeivel, vagyis noha módja lett volna rá, nem állapított meg személyi térítési díjat az ellátásért, most azonban – figyelembe véve a kisgyermekeket nevelő családok nehéz helyzetét – teljesen ingyenessé tette a bölcsődei gondozást.

name

A bölcsődék napja Erzsébetvárosban

2014.05.08.
2014. április 22-én tartották a bölcsődék napját az Erzsébetvárosban működő intézményekben dolgozók áldozatos munkájának elismeréséül. Magyarországon 2010-től államilag elismert ünnep a bölcsődék napja, ilyenkor az itt dolgozó nevelőket, dajkákat, munkatársakat köszöntik. Ők azok, akik a legérzékenyebb, legtöbb törődést és szeretetet igénylő korosztály nevelésével és gondozásával hivatásszerűen foglalkoznak.

name

Az egészséges száj világnapja

2014.04.10.
Március 20-a az egészséges száj világnapja. Tekintettel a száj- és fogápolás népszerűsítésének fontosságára, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ fogászati rendelőiben március 17-től minden erzsébetvárosi lakost – felnőtteket és gyermekeket egyaránt – prevenciós programokkal vártak. A világnap keretében meghirdettek egy fotó- és rajzpályázatot, „kiFOGástalan mosolyom” címmel, amelyre Erzsébetvárosban élő gyermekek és fiatalok alkotásait várták.

name

Megkezdték kerületünkben a közbringa-rendszer kiépítését

2014.03.27.
Erzsébetvárosban megkezdődött a MOL Bubi közbringarendszer dokkolóinak kiépítése, melyek több helyen megtalálhatóak, így a Wesselényi utcában, a Kéthly Anna téren, a Gozsdu-udvarban, a Városligeti fasoron, a Dózsa György úton és a Garay téren.

name

Rezsitámogatás kerületi háziorvosoknak

2014.03.13.
A VII. kerület vezetése a tavalyihoz hasonlóan idén is hozzájárul az orvosi rendelők zavartalan működéséhez, így az önkormányzat 2014-ben bruttó 10 millió forintot fordít a kerületben tevékenykedő orvosok rezsiköltségének csökkentésére. A rendelőknek nyújtott segítséggel az önkormányzat elsődleges célja, hogy növelje az Erzsébetvárosban élőknek nyújtott egészségügyi szolgáltatások minőségét.

name

Bővíti az önkormányzat a térfigyelő rendszert

2014.03.13.
Erzsébetváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közbiztonság javítására, így legfontosabb feladatai közé tartozik a térfigyelőkamera-rendszer bővítése és korszerűsítése. Bűnügyi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, bűnmegelőzési és közterület-felügyeleti szempontok figyelembe vételével bővítik a kerületi rendszert, hogy az a mai kor követelményeinek is megfeleljen.

name

Cirkuszjegyeket kaptak a kerületi iskolások

2014.01.30.
A kultúra napja alkalmából Erzsébetváros önkormányzata 50 cirkuszjegyet kapott a Magyar Művészeti Akadémiától, melyet a kerület oktatási intézményeiben tanuló 50 diák részére ajánlottak fel. A Fővárosi Nagycirkusz A fesztivál csillagai című előadására szóló belépőket az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium, a Baross Gábor Általános Iskola, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola és a Madách Imre Gimnázium tanulói között osztotta szét a KLIK VII. kerületi tankerületének vezetője.

name

Folyamatos támogatás a szülészeti és nőgyógyászati osztály fejlesztésére

2013.12.12.
Erzsébetváros önkormányzata az Erzsébet Terv fejlesztési program keretén belül több alkalommal nyújtott támogatást a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központnak. Idén az önkormányzat támogatásával a kórház szülészeti és nőgyógyászati, valamint gyermekgyógyászati és koraszülött osztálya több nélkülözhetetlen eszközt szerezhetett be.

name

Ünnepélyes aláírás a fogyatékos emberek világnapján

2013.12.12.
December 3-án, a fogyatékos emberek világnapján ünnepélyesen is aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint a programhoz csatlakozók vállalják, hogy 2014-től az eddigiek mellett még két megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak az államigazgatásban. Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere megerősítette aláírásával is, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat támogatja a megváltozott munkaképességű, valamint a fogyatékos személyek foglalkoztatását a közigazgatásban.

name

Segítő kezek program elsőként Erzsébetvárosban

2013.12.12.
2013 szeptemberétől országossá vált a „Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért” mintaprogram, melyhez első budapesti kerületként csatlakozott Erzsébetváros. „A program szerves része a VII. kerületi Erzsébet Terv fejlesztési program pillérének, melynek lényege a szociális ellátási formák bővítése, alternatív ellátási formák életre hívása, működtetése” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón.

name

Elkészült az új burkolat az idősek otthonában

2013.12.12.
Erzsébetváros önkormányzata az Erzsébet Terv keretén belül felújítja a Dózsa György út 46. szám alatt található idősek otthonát. A leromlott állagú épület épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a burkolatok felújítása, új nyílászárók beépítése az otthonban lakó idősek kényelmét fogja szolgálni. Novemberben átadásra került az új udvari térkő burkolat, illetve egy filagória és szalonnasütő, amely az otthonban lakók szórakozását biztosítja.

name

Életmentő készüléket adtak át

2013.10.03.
Az Egészség Hét keretében sajtótájékoztatót tartott Erzsébetváros önkormányzata, amelyen a kerület polgármestere, Vattamány Zsolt egy defibrillátor készüléket adott át a Baross Gábor sporttagozatos általános iskolának, és bejelentette, hogy folyamatban van még további négy eszköz beszerzése is, amelyeket éjszakai portaszolgálattal is rendelkező intézményekben helyeznek majd el.

name

„Indulhatsz, ha zöld a lámpa!”

2013.09.19.
Erzsébetváros önkormányzata a közbiztonság javítására is kiemelt figyelmet fordít, ezért minden erzsébetvárosi általános iskolás egy KRESZ-kiadványt kapott, melyben közérthetően, képekkel, ábrákkal szemléltetve gyűjtötték össze a legfontosabb közlekedési ismereteket.

name

Erzsébetvárosi védőnők napja

2013.09.19.
Erzsébetvárosban 2011. április 15-én fogadták el azt az előterjesztést, amelyben a védőnői hivatás elismerése jeléül szeptember 5-ét hivatalosan is az erzsébetvárosi védőnők napjává nyilvánították. A védőnők segítséget nyújtanak a legfontosabb életszakaszokban, jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. Az idei díjazott Dózsáné Pongrácz Veronika, akinek ezúton is gratulálunk!

name

Ingyenes táborozás a hetedik kerületben

2013.08.03.
Erzsébetváros önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a gyerekeknek megfelelő nyári programokra. A kerületi tanintézmények gyerekei így nyári napközis táborokban vehettek részt, amelyek költségét az önkormányzat teljes egészében magára vállalta, így a szülők nagy örömére ingyenesek voltak ezek a programok.

name

Nyári szociális gyermekétkeztetés

2013.07.18.
A települési önkormányzatok 2013-ban is igényelhetnek támogatást a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésének biztosítására, amennyiben vállalják, hogy a meghatározott időszakban legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül biztosítják a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorú gyermekek étkeztetését napi egyszeri meleg étkezés formájában ingyenesen vagy kedvezményesen. Erzsébetváros önkormányzata is élt ezzel a lehetőséggel.