Újra az erzsébetvárosiaké a balatonmáriafürdői tábor

Az erzsébetvárosi önkormányzat felújította és átadta a Balatonmáriafürdőn található tábort, és a hely téliesítésének köszönhetően a kerületiek egész évben élvezhetik a környék adta lehetőségeket. A tábor teljes körű felújítása mellett egy sportpálya és játszótér is várja a gyerekeket.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, Balatonmáriafürdőn található Gyermek és Ifjúsági Tábort a korábbi vezetés értékesíteni szerette volna, de a jelenlegi önkormányzat ezt megakadályozta és 25 millió forintért felújíttatta, hogy újra a kerületiek vehessék birtokba.

Az ifjúsági tábor rendelkezik egy tágas sportudvarral, ahol hinta, mászóka, röplabdázási és focizási lehetőség is van. A tábor igénybevétele során elsőbbséget élveznek elő-, fő- és utószezonban is az önkormányzati fenntartású, működtetésű óvodák és iskolák által szervezett csoportok. Elő- és utószezonban is használható a létesítmény erdei táborok és egyéb jellegű táborok szervezésére, megvalósítására. Az ingatlan téliesített, fűthető, tehát az év bármely időszakában igénybe vehető. A tábor 60 férőhelyes, ahová a kerületi fenntartású, működtetésű intézmények igényeinek kielégítése után a szabad időpontokban és szobákban helyet kaphatnak a nem önkormányzati fenntartású/működtetésű oktatási-nevelési intézmények által szervezett csoportok, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem VII. kerületi tagozatának munkatársai, a kerületben működő egészségügyi intézmények által foglalkoztatottak, a kerületben működő civil szervezetek, valamint sportegyesületek. Az iskolák, óvodák turnusbeosztását figyelembe véve, a fentiekben javasoltak közül előnyt élveznek, akik teljes hétre veszik igénybe a tábort, illetve egy-egy szobát, ezt követően a fennmaradó üres szálláshelyek akár hétvégére is igénybe vehetőek.

140722Bmariafurdo_tabor0032

Az átadást követően az első napokat az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium zene tagozatos diákjai tölthették el a táborban. Lapunknak Csőzik Istvánné, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy nagyon örülnek, amiért felújított és igen szép környezetben lehetnek a gyerekekkel. A táborban minden lehetőség adott ahhoz, hogy az iskolások jól érezzék magukat. Annak különösen örültek, hogy az önkormányzat téliesíttette a helyet, így egész évben lehetőségük van lejönni. Az iskolások néhány kellemes napot tölthettek el a táborban, ami 50 méterre van csupán a parttól. Az iskola diákjai nem az iskolában voltak, de itt lent is keményen készültek olaszországi fellépésükre. A gyerekek nagyon örültek, hogy a szabadban tölthették el minden idejüket, ahol így még a próbák is kellemesebben teltek, és boldogok voltak attól is, hogy egy hatalmas sportpályán tudtak kikapcsolódni. A kicsik és a nagyok egyaránt élvezték a szabadban eltöltött perceket, hiszen a tartalmas programokon túl életre szóló barátságokkal is gazdagodhatnak.