Tanévnyitók Erzsébetvárosban

Az idén is évnyitó ünnepségekkel indult a tanév számos erzsébetvárosi iskolában és az egyetemeken. A jeles eseményeken a kerület is képviseltette magát.

Tanévnyitót tartottak az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban, a Dob és a Kertész utcai, a Baross Gábor Általános Iskolákban, a szerb oktatási nyelvű iskolában, az amerikai alapítványi iskolában és természetesen az egyetemeken: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Az ünnepségeken köszöntötték a pedagógusokat és a tanulókat, valamint elhangzottak az új tanévre vonatkozó legfontosabb információk. Vattamány Zsolt tanévnyitó beszédében kifejtette:

„Az önkormányzat eddig is minden eszközzel igyekezett támogatni az iskolákat, a pedagógusokat és a diákokat, és ezt a hagyományt a jövőben is folytatni kívánja.”

Így a Baross Gábor Általános Iskola épület-felújítása után az idén a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium kerül sorra. Az intézményben fűtés- és nyílászáró-korszerűsítés esedékes, melyet a tanév során végeznek el a kivitelezők. Mindehhez az anyagi forrásokat az önkormányzat biztosítja. A Baross Gábor Általános Iskolában az intézmény jellegére tekintettel sportszerek kiosztására kerül sor. Ezenfelül minden kerületi intézmény részesül a kedvezményes táboroztatás lehetőségéből, melyre pályázati úton jelentkezhetnek az iskolák. Az idén 382 gyermek üdülhetett az önkormányzat ružinai és balatonmáriafürdői táborában.

Tanévnyitók Erzsébetvárosban
Képgaléria