Indul az új tanév

Erzsébetvárosban ismét több száz gyermek kezdte meg vagy folytatja iskolás éveit. Augusztus végén, illetve szeptember első napjaiban tartották meg a tanévnyitókat, melyek alkalmával az idei elsős kisdiákok ismét tanszercsomagot kaptak az önkormányzat jóvoltából. A csomagok minden olyan felszerelést tartalmaznak, amelyekre a gyermekeknek szüksége van az iskolakezdéshez.

160824IskolakezdesiCsomag0002

„A tanévkezdés minden családnak megterhelő feladat, mi így próbálunk hozzájárulni a költségek csökkentéséhez. Idén 320 db tanévkezdő csomagot osztottunk ki, melyekkel reményeink szerint valamennyi elsős tanuló családjának segítséget nyújtottunk” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester a tanévnyitón.

Az alsóerdősori iskolában 576, a Madách Gimnáziumban 628, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskolában 768, a Baross Gábor Általános Iskolában pedig 370 gyermek kezdte meg az idei tanévet. Három éve az állam felmenő rendszerben biztosítja ingyen a tankönyveket a gyermekeknek, így ebben az évben már minden alsós diák alanyi jogon, térítésmentesen kapja meg azokat. Vannak azonban egyéb, szociális alapon kedvezményezett családok is, akik szintén ingyenesen juthatnak hozzá a tankönyvekhez. A statisztikák szerint a 2016/17-es tanévben a magyar általános és középiskolás diákok 67 százaléka kapja ingyen a tankönyveit.

160901EvnyitoBaross0035
160831EvnyitoAlsoerdosor0017