Fokozottabb felügyelet a Kazinczy utcában

A rendszeres lakossági panaszok miatt Erzsébetváros vezetése úgy döntött, hogy megerősíti a romkocsmáktól hangos Kazinczy utca esti felügyeletét. A polgárőrök, a rendőrség és a közterület-felügyelet együttes munkájával szeretnék élhetőbbé tenni Belső-Erzsébetváros szórakozónegyedét.

Ismert, hogy az utóbbi években gombamód szaporodnak a romos, kiürített házak romkocsmái, de az újjáépült műemlékek árkádjai alatt nyílt kocsmák, bárok is elsősorban az éjjeli szórakoztatást szolgálják. Az egyre népszerűbb éjszakai élet Erzsébetvárosban az itt élők nyugalmát veszélyezteti, ezért a kerület vezetése néhány hete szervezetten foglalkozik a problémával.

Szenderák Attila, az Erzsébetvárosi Polgárőrség elnöke lapunknak elmondta, jelenlétükkel folyamatosan visszatartják a kiabáló, renitens fiatalokat, preventív tevékenységüknek köszönhetően kevesebb a szemetelő, garázda, hangoskodó vendég. „Az utcába behajtó autók folyamatos haladásának segítésével csökkentjük a környezetszennyezést és a zajártalmat. A fokozott rendőri, közterület-felügyelői, polgárőri jelenlétnek köszönhetően csökken a bűncselekmények száma is” – mondta az elnök. Az összefogott munka néhány hete kezdődött meg, és szeptember, illetve a szezon végéig tart majd. A közterület-felügyelettől Faragó Attilát is megkérdeztük, aki arról beszélt, hogy a Kazinczy utcában csütörtöktől vasárnapig több ember őrzi a rendet, hiszen ezek a napok számítanak csúcsidőszaknak. „Annyira felkapott lett az utóbbi években a környék, hogy külföldön úgy hirdetik a budapesti utazásokat: gyere a hetedik kerületbe, mert itt mindent szabad. Ezt a kampányt szeretnénk visszafogni, vagyis azt akarjuk elérni, hogy az idelátogató külföldiek is tisztában legyenek azzal, hogy itt is vannak szabályok, amelyekhez igazodni kell. Mi a kerületnek hetente beszámolunk az eredményekről, s annak függvényében folytatjuk a munkát. Arról is volt szó, hogy idővel a környék többi utcájának az őrzését is meg fogjuk erősíteni, de ez még a jövő zenéje” – tette hozzá.

130712Viragok_KethliAter0001