Hírek

name

Tanévkezdés

2019.09.19.
A kiscsoportos óvodásoknak harmadik éve, az elsős kisdiákoknak pedig már hosszú évek óta tanévkezdő ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat. Idén 330 óvodás és 270 elsős diák örülhetett a hasznos évkezdő eszközöknek, melyeket a város vezetése a pedagógusok segítségével állít össze minden évben.

name

Segítség a kerületi látássérülteknek

2019.01.31.
A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete a VII. kerületi önkormányzattal együttműködve egy remek kezdeményezés keretein belül adta át decemberben a kerületi gyengénlátók számára készült futártávkapcsolókat. A kezdeményezés célja, hogy minél több látássérülthöz eljusson a futártáblák és jelzőlámpás kereszteződések hangosítását megoldó készülék.

name

Karácsonyfa városkártyával

2019.01.31.
2018-ban is érdemes volt kiváltania az Erzsébetváros Kártyát annak, aki még nem tette meg, hiszen majdnem 3000 fenyőfa talált gazdára az ünnepek előtt az önkormányzati akció keretein belül. Az átlagosan egyméteres fákat a városkártya felmutatásával kaphatták meg ingyenesen a kerületiek, és Erzsébetváros központi részén, a Klauzál Téri Vásárcsarnok aulájában vehették át azokat.

name

Önkormányzati gondoskodás az ünnepi időszakban

2018.01.25.
A kerület vezetése fontosnak tartja, hogy az itt élők érezzék, van kire számítaniuk a mindennapokban. Különösen igaz ez a karácsonyi időszakra. Ennek jegyében az önkormányzat immár második alkalommal ajándékozta meg a 60 év feletti kerületi lakosokat különböző hasznos élelmiszereket tartalmazó csomaggal, illetve szintén második alkalommal osztottak ingyenesen fenyőfát az Erzsébetváros Kártya program keretében.

name

Tanévkezdő csomag a kicsiknek

2017.09.21.
Idén sem feledkeztek meg azokról a gyerekekről, akik első ízben ülnek iskolapadba vagy éppen még csak most kezdik óvodás éveiket valamelyik kerületi nevelési intézményben. Erzsébetváros vezetése iskola-, illetve óvodakezdő csomaggal ajándékozta meg a legkisebbeket.

name

Városkártya-akció: Zöldségcsomaggal kedveskedett az önkormányzat
Közel 5000 erzsébetvárosi részesült az ajándékból

2017.07.27.
Június közepén már második éve, hogy vitamincsomagot ajándékoz a VII. kerületi önkormányzat az Erzsébetváros Kártyával rendelkezőknek. Az idei egyhetes akció ideje alatt a Garay és a Klauzál téri piacon lehetett átvenni a friss paradicsomot és paprikát, valamint hagymát tartalmazó csomagot. A két helyszínen összesen közel 5000 ajándékot osztottak ki.

name

Babacsomagot kap minden újszülött

2017.05.25.
Május végétől a nemrég módosított, az Erzsébetvárosban született ifjú állampolgárok és a legalább 20 esztendeje itt élő 80 éven felüliek köszöntését szabályozó önkormányzati rendelet alapján minden kerületi újszülött babacsomagot kap ajándékba az önkormányzattól. A köszöntőcsomagot postai úton fogják megkapni az arra jogosult szülők, melyben hasznos ajándékok és egy tájékoztató füzet is lesz, amely tartalmazza a legfontosabb információkat az újdonsült szülők számára.

name

Támogatják a nagycsaládosok nyaralását

2017.04.27.
Az idei évtől az önkormányzat támogatja a szociálisan rászoruló nagycsaládosok üdülését, melyre pályázatos formában jelentkezhetnek az érdeklődők. Pályázhat minden VII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a kerületben élő, három vagy több gyermeket nevelő kétszülős család és gyermekét egyedül nevelő, 18. életévét betöltött szülő.

name

Rekordszámú résztvevőt vonzott a húsvéti akció

2017.04.27.
Óriási érdeklődés övezte az Erzsébetváros Kártya program keretében április 7. és 13. között megtartott húsvéti ajándékakciót, melynek során az önkormányzat egy füstölt sonkát és tormát tartalmazó csomaggal kívánt kedveskedni az ünnepek előtt a kártyabirtokosoknak.

name

Megnyílt az Egészségfejlesztési Pont

2016.12.15.
November 17-én nyitotta meg kapuit az erzsébetvárosi Egészségfejlesztési Pont a Madách Imre úton. Az intézményben – ahol a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai várják szeretettel az érdeklődőket – Erzsébetváros lakossága számára nyújtanak egészségügyi tanácsadást, és ingyenes mozgási lehetőséget is biztosítanak az egészségtudatos életmód jegyében.

name

Indul az új tanév

2016.09.22.
Erzsébetvárosban ismét több száz gyermek kezdte meg vagy folytatja iskolás éveit. Augusztus végén, illetve szeptember első napjaiban tartották meg a tanévnyitókat, melyek alkalmával az idei elsős kisdiákok ismét tanszercsomagot kaptak az önkormányzat jóvoltából. A csomagok minden olyan felszerelést tartalmaznak, amelyekre a gyermekeknek szüksége van az iskolakezdéshez.

name

Élvezze a Magyar Kedvezményhálózat előnyeit új városkártyájával!

2016.08.25.
Erzsébetváros önkormányzata is csatlakozott az 1999-ben alapított +Discount Magyar Kedvezményhálózathoz, mely országszerte több mint 1500 kártyaelfogadó helyen biztosít vásárlási kedvezményeket a szerződött kedvezményadó partnereknél a +Discount kártyacsaládhoz tartozó érvényes kártyákkal. Az Erzsébetváros Kártya birtokosai hamarosan ingyenesen kézhez kapják új +Discount Erzsébetváros Kártyájukat.

name

Tanévkezdési csomag az elsős kisdiákoknak

2016.07.21.
Minden évben tanszercsomaggal kedveskedik az önkormányzat az erzsébetvárosi elsős kisdiákoknak, hogy ezzel is megkönnyítse számukra a tanévkezdést. Az ajándék a családi kassza terhein is könnyít, hiszen a szülőknek a szeptemberi iskolakezdési kiadások igen megterhelőek lehetnek.

name

Sokrétű kedvezményt biztosít az Erzsébetváros Kártya

2016.04.21.
A VII. kerület hivatalos városkártyája nem csupán kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít számos erzsébetvárosi üzletben és szolgáltatónál, hanem a kártyabirtokosoknak lehetőségük nyílik különböző ajándékakciókon is részt venni. A húsvéti ünnepek előtt minden Erzsébetváros Kártyával rendelkező lakónak egy doboz tojással kedveskedett az önkormányzat, melyet tíz napon keresztül lehetett átvenni a kártya felmutatása ellenében.

name

Megújult a városkártya program

2016.01.28.
„Megújult a városkártya programunk, de már decemberben, így a 60 év feletti kerületi lakosok még az ünnepek előtt megkapták az Erzsébetváros Kártyájukat, mellyel kedvezményesen vásárolhattak az elsőként csatlakozott üzletekben. Ezzel is szerettünk volna hozzájárulni az ünnepi készülődéshez. Reméljük, a segítséggel több finom falat kerülhetett a családi asztalra vagy több ajándék a fa alá."

name

Húsvéti ajándékcsomaggal segített az önkormányzat

2014.04.24.
Az ünnepek közeledtével minden évben megsokasodnak a családok kiadásai. Ilyenkor a bevásárlólistát a vendégek számához kell igazítani, és ez sok esetben bizony jelentős többletterhet ró a nehezebb helyzetben lévőkre. A VII. kerület vezetése már második alkalommal segített tartósélelmiszer-csomaggal a nehézsorsú erzsébetvárosi lakosoknak.

name

Ingyenes szénmonoxid-érzékelőkre pályáztak

2014.01.30.
A kerületben élők egészségének megőrzése, valamint biztonságérzetének javítása érdekében Erzsébetváros önkormányzata pályázatot írt ki szén-monoxid-érzékelő berendezések igénylésére. A készülékekhez a nyertes pályázók ingyenesen jutottak hozzá.

name

Ajándékcsomag 3200 kerületi családnak

2013.12.12.
Erzsébetváros önkormányzata már az ünnep előtt ajándékcsomagokkal kedveskedett 3200 családnak. A támogatottak a jelenlegi segélyezett körből, valamint azon családok közül kerültek ki, akik három vagy ennél több gyermeket nevelnek, de a kerület vezetése támogatta azokat is, akik fogyatékosak vagy családjukban fogyatékos ember él, illetve az alacsony nyugdíjjal rendelkező időseket is.

name

Egy hét az egészségért!

2013.10.03.
Erzsébetváros önkormányzata 2013. szeptember 16. és 22. között rendezte meg Egészség Hét elnevezésű programsorozatát, melynek része volt a már hagyományossá vált szűrőnap, és különböző egészségügyi előadásokat is meghallgathattak az érdeklődők. A hét minden rendezvényén és a vizsgálatokon a kerületiek ismét ingyenesen vehettek részt.

name

Sportszerátadás a Baross suliban

2013.10.03.
Szeptember 17-én, kedden sportszerátadásra került sor a Baross Gábor Általános Iskolában. A kerület minden évben támogatja az intézmény sporttagozatát, amely több tehetséges fiatal sportolót adott Erzsébetvárosnak. A diákok számos versenyen kiemelkedő helyezést értek el, tovább öregbítve a kerület hírnevét. Az eseményen sportmelegítőket, illetve kézi- és focilabdát adtak át az iskola két sporttagozatos osztályának.

name

Tanévnyitók Erzsébetvárosban

2013.09.05.
Az idén is évnyitó ünnepségekkel indult a tanév számos erzsébetvárosi iskolában és az egyetemeken. A jeles eseményeken a kerület is képviseltette magát.

name

Fokozottabb felügyelet a Kazinczy utcában

2013.05.30.
A rendszeres lakossági panaszok miatt Erzsébetváros vezetése úgy döntött, hogy megerősíti a romkocsmáktól hangos Kazinczy utca esti felügyeletét. A polgárőrök, a rendőrség és a közterület-felügyelet együttes munkájával szeretnék élhetőbbé tenni Belső-Erzsébetváros szórakozónegyedét.

name

Ingyenes szűrővizsgálatok Erzsébetvárosban

2013.05.02.
Erzsébetváros önkormányzata ismét megrendezte az immár hagyományosnak mondható egészségnapot. Május 10-én az utóbbi éveknél is többen jöttek el a hivatal épületébe, hogy térítésmentesen vizsgáltathassák meg magukat. A szűrőnap – amelynek célja, hogy minél több kerületi lakos számára adjon információt az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés fontosságáról – az Erzsébet Terv keretében valósulhatott meg. Egészséges Erzsébetvárosért!

name

Átfogó program a helyiek egészségéért – Ismét sokan voltak kíváncsiak az egészségi állapotukra

2012.11.15.
A kerületiek közül novemberben is rengetegen látogattak el az önkormányzat által szervezett ingyenes szűrővizsgálatokra, hogy általános képet kapjanak egészségi állapotukról. Vattamány Zsolt polgármester is részt vett a vizsgálatokon, mint lapunknak elmondta, a kerület vezetése elkötelezett a helyiek egészségének javítása iránt, és erre komplex programot épített fel.

name

Megújult szoborcsoport a Damjanich utcában

2012.10.18.
Ismét megszépült Erzsébetváros segítségével a kerület egyik régi épülete. A XIX. század végén Liedemann Sámuel emelte – saját tervei alapján – családja lakhelyéül a Damjanich és a Bethlen Gábor utca sarkán azt az épületet, amelynek félemeleti oldalerkélyén két nagy alakú, a XXI. század elejére már romos szobor állt. Ma ez a két alkotás az önkormányzatnak, valamint a tulajdonosok és a közös képviselet együttes munkájának köszönhetően régi fényében ragyog.

name

Idősellátás Erzsébetvárosban – az idősek hónapja

2012.10.18.
Erzsébetvárosban elérhető, a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ által nyújtott szolgáltatások. Így megismerhették a nappali klubok életét, az étkeztetés lehetőségeit, a házi segítségnyújtási szolgálatot és a bentlakásos otthonokat. Most az idősekkel kapcsolatos sorozat utolsó részeként az idősek hónapjáról emlékezünk meg.

name

Újra az erzsébetvárosiaké a balatonmáriafürdői tábor

2012.10.04.
Az erzsébetvárosi önkormányzat felújította és átadta a Balatonmáriafürdőn található tábort, és a hely téliesítésének köszönhetően a kerületiek egész évben élvezhetik a környék adta lehetőségeket. A tábor teljes körű felújítása mellett egy sportpálya és játszótér is várja a gyerekeket.

name

Családos tábor Ružinán

2012.09.06.
A családos tábor a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Esély Családsegítő Szolgálat és a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ Hetedhét Gyermekjóléti Központ közös szervezésében jött létre. A szolgáltató fő célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen az egyes családok számára, hogy kiszakadva a hétköznapokból intenzívebben együtt lehessenek a gyermekeikkel, megismerjék egymást új helyzetekben.

name

Hpv elleni prevenciós program

2012.05.31.
Erzsébetváros önkormányzata 2012-ben is biztosítja a 12 éves lányoknak a humán papillomavírus okozta méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni oltóanyagot. Megelőzésre az önkormányzat három oltásból álló kezelést biztosít a VII. kerületben állandó lakcímmel rendelkező, 12 éves lányok részére, akik 2000. január 1. és 2000. december 31. között születtek, és a szülő vagy törvényes képviselő aláírva visszaküldi a védőnői szolgálatnak a szülői beleegyező nyilatkozatot.

name

Egészségnap Erzsébetvárosban

2012.04.24.
Erzsébetváros önkormányzata 2012. április 13-án egészségnapot tartott a kerületi lakosoknak. A szűrőnap az Erzsébet-terv keretén belül valósulhatott meg. Ebben a projektben helyet kapnak az egészséggel kapcsolatos tevékenységek is, valamint célja, hogy a lehetőségeket kihasználva minél többeknek adhasson tájékoztatást az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés fontosságáról.

name

Ismét egy nap az egészségért!

2012.04.05.
Erzsébetváros Önkormányzata 2012. április 13-án újra egészség­napot és ennek keretében ingyenes szűrővizsgálatokat rendez, amelyre sok szeretettel várja a kerületi lakosokat és hozzátartozóikat.