Rajzpályázat nyereményei

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata pályázatot hirdetett meg a tavalyi év folyamán „Erzsébetváros legszebb gyermekmunkái” címmel a VII. kerületi nevelési-oktatási intézményekbe járó gyermekek, tanulók számára. A pályázat célja volt, hogy olyan tehetséges művészpalánták felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból gyermekrajz kiállítást rendezhettek a polgármesteri hivatal központi épületének folyosóján.

A 2011. év során a kerület óvodáiba, iskoláiba járó gyermekek, tanulók által készített, mind képileg, mind tartalmilag igényes munkáiból merítve, előre meghatározott időpontokban a legszebb 12 rajz került kiállításra az Erzsébetvárosi Önkormányzat folyosóin. Az tavalyi év során öt alkalommal kerültek zsűrizésre az alkotások.

120514NefelejcsOvodaPalyazat0001

Annak érdekében, hogy minden nyertes intézmény a saját szükségleteinek leginkább megfelelő eszközzel tudja szolgálni a gyermekek mindennapjait, a hivatali vezetés úgy döntött, hogy nem tárgynyereménnyel, hanem pénzben nyújtott, kötött felhasználású támogatással jutalmazták a pályázaton helyezést elért iskolákat, óvodákat. Az iskolákat és óvodákat külön jutalmazták, és minden iskolát egyenlő mértékben díjaztak, az óvodák esetében pedig az első három intézmény részesült támogatásban.

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere elmondta, hogy nagyon örül, hogy a pályázat során töretlen lelkesedéssel és mindvégig magas színvonalon teljesítették a feladatokat, és hálás a felkészítő tanárok munkájáért. Végül, de nem utolsó sorban reméli, hogy a gyermekek számára tartalmas és izgalmas időtöltést jelentett a pályázaton való részvétel.