Hírek

name

Támogatást kaptak a kerületi egyházak

2013.08.03.
Az régóta köztudott tény, hogy Erzsébetváros a sokszínűségéről híres. Különböző kultúrák, népek és életmódok keverednek itt. Számos felekezet található itt, melyek már évtizedek óta működnek és teszik változatossá a kerület hitéleti térképét.

name

„Élhetőbb jövőért öko szemmel”

2013.07.18.
Az április 22-i nemzetközi Föld napja alkalmából Erzsébetváros önkormányzata Zöld7 elnevezéssel tájékoztató és figyelemfelkeltő programsorozatot rendezett a kerület óvodás, általános és középiskolás gyermekeinek, április 22–27. között. Kísérőprogramként „Élhetőbb jövőért öko szemmel” címmel makett-pályázatot hirdettek.

name

Pezsgő kulturális élet

2012.09.06.
A már megalakult ERöMŰ Kft. rengeteg kulturális programot szervez egész Erzsébetváros területén. A társaság a Wesselényi utcai közösségi házat, a Róth Miksa Emlékházat, illetve a jövőben megvalósuló Ifjúsági Házat és a Kulturális Klubházat foglalja majd magába. Ezért – az Erzsébet Terv keretein belül – Erzsébetváros önkormányzata az idén mintegy 300 millió forintot szán kulturális fejlesztésekre, hiszen a vezetés számára is fontosak a kerület kiaknázandó értékei és pezsgő kulturális élete.

Élen a tanulásban

2012.05.17.
Erzsébetváros önkormányzata tavaly csatlakozott a szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási támogatásához, így idén kerületünk is részt vesz az országos kiterjesztésű Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerben.

A kerület jelenlegi vezetése elkötelezte magát a szegény sorsú fiatalok továbbtanulásának támogatása mellett, ezt szolgálja a kerület által alapított Erzsébetvárosi Felsőoktatási Ösztöndíj, amelyre idén kilencvenkilenc hallgató pályázott sikerrel.

Az elmúlt években több olyan intézkedést foganatosított már a kerület, amely segíti az élet- és pályakezdést, és valamelyest csökkenti a szülők anyagi terheit. Az Erzsébetvárosi Felsőoktatási Ösztöndíj azoknak a hallgatóknak a támogatására szolgál, akiknek a hetedik kerületben bejelentett lakóhelyük van, és életvitelszerűen itt élnek, illetve nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytatnak.

name

Rajzpályázat nyereményei

2012.05.17.
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata pályázatot hirdetett meg a tavalyi év folyamán „Erzsébetváros legszebb gyermekmunkái” címmel a VII. kerületi nevelési-oktatási intézményekbe járó gyermekek, tanulók számára. A pályázat célja volt, hogy olyan tehetséges művészpalánták felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból gyermekrajz kiállítást rendezhettek a polgármesteri hivatal központi épületének folyosóján.