Hírek

name

Fiatal tehetségeket támogattak

2017.10.19.
Erzsébetvárosban kiemelt figyelmet fordítanak azon kerületi fiatalok támogatására, akik tanulmányaikkal, sport- vagy művészi teljesítményükkel kimagasló eredményeket érnek el. A 2017-es évben 18 kerületi fiatal részesült támogatásban, mellyel az önkormányzat tanulmányaik, képzéseik, sportegyesületi díjak, versenynevezések és esetenként művészi vagy tanulmányi eszközök finanszírozásához járult hozzá.

name

Bölcsődék ünnepe

2016.05.26.
Erzsébetváros önkormányzata minden évben megünnepli a bölcsődei dolgozók napját április 21-én, az első magyarországi bölcsőde megnyitásának évfordulóján. Idén egy jó hangulatú ebéd keretében ünnepeltek együtt a kerületi bölcsődék munkatársai. A Bischitz Johanna Integrált Humánszolgáltató Központ nevében Mikulás Franciska igazgató asszony öt kollégát részesített szakmai dicséretben, az elismerésekhez gratulált Vattamány Zsolt polgármester és dr. Vető Marietta alpolgármester asszony is.

name

Kiadvánnyal segíti az önkormányzat a biztonságos közlekedést

2014.09.18.
Idén második alkalommal kapták meg a kerületi gyermekek az önkormányzat közlekedésbiztonsági kiadványát. A VII. kerület vezetése aktív szerepet kíván vállalni a fiatalok tudatos közlekedésre való nevelésében, ezért hasznos tanácsokat, tudnivalókat tartalmazó kiadványt juttatott el az erzsébetvárosi diákok részére.

name

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és az erzsébetvárosi önkormányzat

2014.09.18.
2014. szeptember 11-én együttműködési megállapodást írt alá Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) elnöke és Vattamány Zsolt polgármester. A 25 éve alakult szervezet főként a hagyományos „pesti zsidó negyedben”, Erzsébetvárosban tevékenykedik, székhelye is itt található.

name

Támogatást kaptak a kerületi egyházak

2013.08.03.
Az régóta köztudott tény, hogy Erzsébetváros a sokszínűségéről híres. Különböző kultúrák, népek és életmódok keverednek itt. Számos felekezet található itt, melyek már évtizedek óta működnek és teszik változatossá a kerület hitéleti térképét.

name

„Élhetőbb jövőért öko szemmel”

2013.07.18.
Az április 22-i nemzetközi Föld napja alkalmából Erzsébetváros önkormányzata Zöld7 elnevezéssel tájékoztató és figyelemfelkeltő programsorozatot rendezett a kerület óvodás, általános és középiskolás gyermekeinek, április 22–27. között. Kísérőprogramként „Élhetőbb jövőért öko szemmel” címmel makett-pályázatot hirdettek.

name

Pezsgő kulturális élet

2012.09.06.
A már megalakult ERöMŰ Kft. rengeteg kulturális programot szervez egész Erzsébetváros területén. A társaság a Wesselényi utcai közösségi házat, a Róth Miksa Emlékházat, illetve a jövőben megvalósuló Ifjúsági Házat és a Kulturális Klubházat foglalja majd magába. Ezért – az Erzsébet Terv keretein belül – Erzsébetváros önkormányzata az idén mintegy 300 millió forintot szán kulturális fejlesztésekre, hiszen a vezetés számára is fontosak a kerület kiaknázandó értékei és pezsgő kulturális élete.

name

Élen a tanulásban

2012.05.17.
Erzsébetváros önkormányzata tavaly csatlakozott a szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási támogatásához, így idén kerületünk is részt vesz az országos kiterjesztésű Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerben.
A kerület jelenlegi vezetése elkötelezte magát a szegény sorsú fiatalok továbbtanulásának támogatása mellett, ezt szolgálja a kerület által alapított Erzsébetvárosi Felsőoktatási Ösztöndíj, amelyre idén kilencvenkilenc hallgató pályázott sikerrel.

name

Rajzpályázat nyereményei

2012.05.17.
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata pályázatot hirdetett meg a tavalyi év folyamán „Erzsébetváros legszebb gyermekmunkái” címmel a VII. kerületi nevelési-oktatási intézményekbe járó gyermekek, tanulók számára. A pályázat célja volt, hogy olyan tehetséges művészpalánták felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból gyermekrajz kiállítást rendezhettek a polgármesteri hivatal központi épületének folyosóján.