Újra sikert aratott az Örkény Kert

Idén is plázshangulatot varázsoltak szeptember 9-én a Madách térre. A nyugágyak mellett persze számtalan kulturális program is várta az érdeklődőket és a járókelőket a mára hagyománnyá vált Örkény Kerten, melyet az önkormányzat támogatásával az Örkény István Színház rendezett meg immár hetedik alkalommal.

170909Orkenykert0001

A program célja, hogy megmutassák, nagyon könnyű élhetővé tenni a belvárost, a kultúra pedig jókedvre derít mindenkit, éppen ezért minden korosztálynak készültek programmal a szervezők.

9.00 órától már jógázni lehetett, majd játszóház, cirkusz és koncertek várták a legkisebbeket. 13.30-kor kezdődött az egyik legnépszerűbb esemény: a színészek „személyre szólóan” szavaltak a nézőknek, a Stúdióban pedig Csuja Imre adta elő Babits Mihály Jónás könyve című művét.

170909Orkenykert0062

16.00 órakor megtelt a szabadtéri nagyszínpad: a Soharóza NOISE című előadását láthatták a nézők, mely kifejezetten a 2017-es Örkény Kertre készült. A 25 tagú énekes társulat közösségi zeneszerzői módszerek és improvizatív zenei játékok mentén állította össze 30 perces műsorát, melynek fókuszában most a nagyváros élhetősége (vagy élhetetlensége), azon belül is a mindennapi városi zaj állt.

Fellépett még a Lukács Miklós trió, az Amadinda együttes, illetve Ferenczi György, akinek 1ső Pesti Rackák című koncertjére különösen sokan voltak kíváncsiak.

Az Örkény Kert zárása, mint mindig, most is az Örkény Esztrád volt, melynek során a színház társulata lép fel valami tőle szokatlan előadással. Műsoruk a prózai teátrum kirándulása a zenés műfajokba, a klasszikus zenétől a jazzen át a rockzenéig. A közönség nagy örömére Mácsai Pál direktor idén is megragadta gitárját, és zenészként is bizonyította tehetségét.

170909Orkenykert0104
170909Orkenykert0133
170909Orkenykert0172