Sikerrel zárult a negyedik „Takarítsunk együtt!” akció
Idén a felelős kutyatartásra is felhívták a figyelmet

Második alkalommal rendezte meg az önkormányzat az erzsébetvárosi „Zöld7” elnevezésű programsorozatát, melyet a Föld napja alkalmából április 22. és 26. között látogathattak az érdeklődők. Az ötnapos eseménysorozathoz idén már kerületi kulturális intézmények és a Máltai Szeretetszolgálat is csatlakozott. A Klauzál téren a Felelős Gazdik Napjával hívták fel a figyelmet a tudatos állattartás fontosságára.

A „Zöld7” a hagyományos tavaszi nagytakarításból nőtte ki magát, melyet 4 évvel ezelőtt rendeztek meg először. Azóta minden esztendőben egyre több kerületi lakos, diák, civil szervezet csatlakozik az akcióhoz. Az önkormányzat célja a rendezvénnyel, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra és saját lakóhelyünk tisztán tartásának fontosságára.

140426Takaritas_AlsoerdosoriSuli0008


Záróeseményként szombaton reggel 9 órától tartották a hagyományos erzsébetvárosi nagytakarítást, a negyedik „Takarítsunk együtt!” akciót, melyhez idén több mint kétezren csatlakoztak. A kerületi lakosokból, diákokból, pedagógusokból, civil szervezetek tagjaiból, kulturális intézmények és az önkormányzat dolgozóiból álló önkéntes takarító csapatok együtt tisztították meg a VII. kerület közterületeit.

140426Takaritas_Klauzalter0009

Színes programok a „Zöld7” keretében

A „Zöld7” programsorozat április 22-én vette kezdetét, ebből az alkalomból a kerületi óvodás gyermekek és szüleik a Masters of Puppets Theatre „Cse’Mese, avagy találjuk ki, kik laknak a jicsinyi erdőben” című előadását tekintették meg a Bethlen Téri Színházban. Másnap a Marica Bábszínház indonéz állatmeséket feldolgozó bábelőadásán vettek részt az általános iskolás tanulók, amelyen a „szereplők” újrahasznosított anyagokból és tárgyakból készültek. A produkciók előtt interaktív foglalkoztató keretében papírbaglyot hajtogattak a kicsik, valamint virágokat is ültettek a Bethlen Gábor tér virágágyásaiba. A hét folyamán a Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF Zrt.) több helyszínen tartott előadást a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, a hulladék útjáról „Szelektív ABC” címmel. A változatos programokkal a kerület vezetésének célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, hiszen közös érdekünk, hogy tisztább, egészségesebb kerületben éljünk.


Mozdulj, Erzsébetváros!

Akik a szombat délelőtti takarítást követően még kedvet kaptak egy kis testmozgáshoz, ellátogathattak a Wesselényi utcai ERöMŰVHÁZba, ahol egész délután sportprogramokkal várták az érdeklődőket. A nyitórendezvény után – melyen részt vett Vattamány Zsolt polgármester is – gyermekszínházi előadás, kvízjáték, bűvészbemutató és különböző koncertek következtek. A jó hangulatról a Kávészünet zenekar és Mohamed Fatima énekesnő gondoskodott.

140426MozogjunkEgyutt_Kaveszunetkoncert0011