Örkény Kert a megújult Madách téren

Augusztus 30-án negyedik alkalommal tartották meg – ezúttal már a nemrég megújult Madách téren – a népszerű „Örkény Kert” elnevezésű évadnyitó rendezvényt. A program összeállításánál minden korosztály igényeit figyelembe vették, így a család összes tagja élvezhette ezt a kultúrától színes napot.

Az önkormányzat és a színház közös, ingyenes rendezvényén délelőtt a gyerekeké volt a főszerep: a színpadon Salamon Bea és a Méta együttes szórakoztatta a kicsiket, majd táncház és játszóház várta őket, de a Csoda és Kósza című produkciót is megtekinthették. Délután Csuja Imre a Jónás könyvét adta elő, majd a Budapest Klezmer Band lépett fel a holokausztemlékév alkalmából. Az Anemona-Canarro zenekar és a Kaláka együttes az idén 85 éves Kányádi Sándor költőt köszöntötte. Komolyzenei minikoncert is várta a látogatókat Kocsis Zoltán zongoraművész játékával. Este a Szakértők zenekar szórakoztatta a közönséget, majd slam poetry következett, amelyet az Örkény Esztrád, a társulat alkalmi koncertje zárt. Ez utóbbi a 100 éve született Tolnay Klárit és szeretett partnerét, Mensáros Lászlót is megidézte – többek között egy Für Anikó–Mácsai Pál duettel. Idén a felújított Madách téren tartották az Örkény Kert elnevezésű évadnyitó rendezvényt. Az idei Örkény Kerten újra színpadra állt Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere, aki az egyik kedvenc előadójától, Santanától az Oye Como Va című slágert kísérte gitáron.

Vattamány Zsolt a koncert után lapunknak elmondta, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett mind a térrel, mind az eseménnyel kapcsolatban. A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat hagyományteremtő szándékkal hozta létre az Örkény Kertet, amit idén – mint fogalmazott – mindenki örömére már a megújult Madách téren tarthattak meg.

„Örkény Kert”
Képgaléria