Megmozdult a hetedik kerület

„Mozdulj Erzsébetváros Londonért!” címmel családi sportnapra és helyismereti versenyre került sor a Városligeti Sportcentrumban, ahol a legszerencsésebb résztvevő londoni utazást nyert az olimpia idejére.

Az eseményt a hetedik kerület önkormányzata szervezte, a Magyar Testgyakorlók Köre pedig a lebonyolításban segített – árulta el lapunk érdeklődésére Tóth András, az MTK ügyvezető elnöke. A cél az volt – folytatta –, hogy az emberek sportoljanak és a friss levegőn együtt legyenek, amit igyekeztünk változatos programokkal fűszerezni. A sokszínűség a korosztályokra is vonatkozik, hiszen a legidősebb résztvevő hetven év fölötti, a legfiatalabb pedig óvodáskorú volt.

120609MozduljErzsebetvaros0004-negyedelt

A rendezvény közös tornával indult, amelyen részt vettek a Baross Gábor és az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai is. A folytatásban gimnasztikai bemutatók várták a nézelődőket, majd félpályás kapura lövő verseny mozgatta meg az aktívabbakat.

A „sportligetben” a röplabda, a kosárlabda, a tollaslabda, a petanque és a sakk várta szerelmeseit, de helyismereti vetélkedőt is rendeztek, a Vöröskereszt pedig életmódprogramokat tartott. A megjelentek egészségi állapotát szakemberek mérték fel, részt lehetett venni többek között testsúly-, nyugalmi pulzus- és vérnyomásmérésen, testzsír-meghatározáson és vércukorszint-ellenőrzésen.

A legkisebbeket az ugrálóvár és a mókuskerék-park, valamint lufi-hajtogatók és arcfestők szórakoztatták, a legszerencsésebb regisztráló pedig egy két személyre szóló, háromnapos utazást nyert az ötkarikás játékokra.

120609MozduljErzsebetvaros0006-negyedelt
120609MozduljErzsebetvaros0008-negyedelt